Jump to content

SilvijaKuh

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odlično.Puno hvala Borbena.Divno je što možemo osloniti na ovaj forum i sve vas koji se nesebično dajete.
  2. Jesu li dovoljni dokazi to što sam im poslala mailom nove doznake i upozorila kako je krivo obračunato za mjesec veljaču i da molim da sve usklade prema zakonskoj regulativi? To je bilo prošli tjedan?
  3. Jesam pitala sam pismeno računovodstvo, odgovorili su da se obratim direktoru. Zadnje sam im prošli tjedan dostavila doznake i navela kako je sve krivo obračunato, i nitko se više nije oglasio. To bi onda bilo to, u roku 15 dana od saznanja.Molim samo neku rečenicu kako to ispravno sročiti u skladu sa zakonom? Hvala!
  4. Pozdrav svima, Imam situaciju gdje se nikako s poslodavcem ne mogu sporazumno dogovoriti o otkazu, a trebala bih početi raditi sljedećeg tjedna kod drugog poslodavca. Kako je poslodavac zaista profil zbog kojeg sam i završila na bolovanju, zakida radnike gdje god može...itd, mislila sam dati izvanredan otkaz. Molim vas savjet koji točno razlog mogu navesti? Naime krivo mi obračunava naknadu plaću, te ne isplaćuje dodatke navedene Ugovorom o radu.Napomenula bih da sam provjerila kako se ti dodaci zakonski mogu isplaćivati tokom trajanja b.o.(nisu prijevoz i prehrana) - prošli tjedan mi je poslao kontrolu bolovanja HZZo, koja jre utvrdila da je b.o. opravdano i par puta su spomenuli kako su došli na zahtjev poslodavca Mogu li uručiti izvanredni zbog gubitka povjerenja u poslodavca? Neisplate dijela plaće? Kako to sve sročiti? Također me zanima, kako treba izgledati platna lista tokom bolovanja dužeg od 42 dana? Uplaćuje li poslodavac doprinos za HZMO? Naime dobila sam neki papir koji nema veze s platnom listom prijašnjih mjeseci i ne mogu skužiti što je što, a doprinosi za HZMO nisu uplaćeni ovaj mjesec... Unaprijed zahvaljujem svima i Sretan Uskrs
  5. Mene zanima isto pitanje, stupila sam u radni odnos 01.11.2023.Koji je točan razmjerni dio g.o. na koji imam pravo.Godišnjeg prema ugovoru imam 25dana. Isto tako, ako radni odnos raskidam 07.04.2024, koliko dana razmjernog ostvarujem za ovu godinu?
  6. Pozdrav, u ugovoru o radu, dogovoreno je da se isplaćuju 4 kategorije neoporezivih primitaka(prehrana,prijevoz,prigodne nagrade), a sve ne bi morao povisivati brutto osnovicu. Ti iznosi su navedeni da se isplaćuju u točno navedenim iznosima svakog mjeseca, a ne da se proporcionalno umanjuju shodno izostancima. E sad od kako sam završila na bolovanju, poslodavac mi je odlučio sve uskratiti, te isplaćivato kontra Ugovora o radu.Da li je to smio napraviti zakonski? Uskoro se razilazimo,pa me zanima mogu li tražiti sporazumnim isplatu svih tih neisplaćenih stavaka? Hvala!
  7. Koje je točno trajanje otkaznog roka, za radnika koji je još na probnom radu (zaposlen od.01.11.2023).Naime prema potpisanom ugovoru o radu navedeno je kako je otkazni rok na probnom radu, trajanja 30 dana ako otkazuje radnika,a 7 dana ako otkazuje poslodavac. Zakon o radu navodi trajanje otkaznog roka od 7 dana dok traje probni rok. Što je točno? Zakon o radu je iznad Ugovora o radu jel tako? Hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija