Jump to content

floramy

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je floramy objavio

  1. očito ništa ne kužim stečajni zakon, jer sam mislila da je red namirenja ide po tražbinama prvog višeg isplatnog reda, pa drugog višeg i onda tražbine nižih isplatnih redova. Upravo sam preletila preko stečajnog zakona i nisam ništa drugo našla.
  2. Samo da apeliram na slušače da objave pitanja? Znam da je tlaka sjest i sve to natipkat. Ali, pliz stavite pitanja na forum! :hvala:
  3. na pravokutniku je ovršni sa zadnjim izmjenama iz 2005.
  4. iz trgovačkog nisam naišla ni na jednu dobru skriptu. ili su daleko predetaljne ili su prešture. iz ovrhe imam jednu dobru skriptu (iako malo preopširnu)za koju više ne znam odakle mi. pošali mi poruku sa adresom.
  5. Upisala sam u pretraživač, ali nisam našla ništa na temu deklaratornog preambula. Naime, u skripti iz GPPa, kod Deklaratorne tužbe se kaže da deklaratorni preambul pridonosi pravnoj sigurnosti jer pravomoćnost deklaratornog dijela presude onemogućuje ponovo aktualiziranje pitanja osnove tužbenog zahtjeva u eventualnoj novoj parnici po osnovi drukčijeg kondemnatornog zahtjeva. To mi je jasno jer, drugim riječima, ako je obuhvaćeno pravomoćnošću onda to znači da se deklaratorni preambul nalazi u izreci. U slijedećem odlomku (Kondemnatorna tužba) se kaže da deklaratorni preambul ulazi u obrazloženje pa se može u nekoj drugoj parnici isti sadržaj drugačije utvrditi. Sad se pitam, znači li to da postoje dvije vrste deklaratornog preambula - onaj koji ulazi u izreku i onaj koji ne ulazi u izreku? Po kojem se kriteriju onda razlikuju (možda po pitanju nadležnosti suda da raspravlja o tom pitanju)? Da li je to suštinski razlika između prejudicijelnog pitanja i deklaratornog preambula? Ako jest, zašto se brkaju termini? Ili, možda meni izmiče cijeli smisao ovog instituta? Može li mi netko razjasniti ove nedoumice? Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima! :hvala:
  6. floramy

    Skripte

    zar nitko ne obraća pažnju da je nasciturus stavio neke skripte na svoje stranice. čitajte ranije poruke.
  7. floramy

    Skripte

    Malo sam iznenađena sporošću korisnika da se odazovu na ponudu postavljanja skripti na nasciturusu. Nije moguće da su svi na godišnjem i da nitko ne uči. Ajmo kolege supatnici, pošaljite skripte koje ste provjerili na nasciturusov mail. Imam neke skripte za koje ne znam jesu li aktualne te ću ih slati kako budem napredovala sa učenjem. Ali, za one koji spremaju za rok na jesen, to će biti prekasno...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija