Jump to content

malimrav85

Korisnik
 • Broj objava

  46
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Iz osobnog iskustva, nije toliko važna formulacija, važno je da se vidi da se radi o Vama i općenita svrha.
 2. Malo smo raspravljali o ovome na faksu ali nisam još isprabao. Naime, prema Zakonu o zaštiti potrošaća postoji ovo Sredstva daljinske komunikacije Članak 37. (1) Sredstva daljinske komunikacije jesu ona sredstva koja su pogodna za sklapanje ugovora između trgovca i potrošača bez istodobne fizičke nazočnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu. (2) Sredstva iz stavka 1. ovoga članka, među ostalim, jesu: adresirani i neadresirani tiskani materijali, standardna pisma i dopisnice, tiskana promidžbena poruka s narudžbenicom, katalog, telefon s ljudskim posredovanjem i bez njega, radio, vi
 3. A kak mogu znat na kojem sam sudu? Da li svi idu na Kennedyev ili da pitam PU di su poslali?
 4. Da ne otvaram novu temu... Da li ja mogu nazvat prekršajni sud i pitat kada će biti prvo ročište? prošlo je 7 mjeseci od sudara. broj predmeta ne znam.
 5. Jučer me u 02.00 zove frend i kaže da je dobio 1000kn kaznu zato jer vozi prejaki auto (Astru 1.6 od valjda 115ks). To i ne bi bilo toliko čudno da nema vozačku 5 godina. Zar su oni stvarno protegnuli tu kategoriju mladih vozača i na one koji su položili prije novog zakona, onog prošlog? Pa koja je to logika? Čovjek vozi 5 godina i napravi preko 100.000km i sad odjednom ne smije vozit više. Pa di to ima?
 6. VSRH. Rev 987/1994. od 17.srpnja 1996. "sudjelovanjem u otplati kredita kojim je prije zaključenja braka jedan od bračnih drugova nabavio nekretninu, drugi bračni drug ne stječe stvarno pravo već obveznopravni zahtjev razmjerno uloženim sredstvima u otplati kredita" Što bi značilo, ja mislim, da druga strana ima pravo na polovicu uplaćenog iznosa za vrijeme trajanja bračne zajednice.
 7. Nisam siguran (upravo učim obiteljsko pravo) ali bih rekao da pravo na uzdržavanje punoljetnog djeteta koje se školuje prestaje ako ne daje uredno godine na fakultetu. Iznimka je ako za to ima opravdan razlog tipa neke bolesti. Ako je pao godinu bez opravdanja rekao bih da obveza uzdržavanja prestaje.
 8. Da li bi mi ovdje netko mogao odgovoriti koliki su sudski troškovi u slučaju da žalba VPSRH bude neuspješna tj. da sud potvrdi presudu nižeg suda? Hvala!
 9. Stvarno je već komično da mi nitko ne odgovori na pitanje a rasprava ide u svim drugim smjerovima.
 10. Nisam na to niti ciljao nego na to da bi se mladim vozačima ili vozačima početnicima trebali smatrati svi koji imaju vozačku imaju manje od 5 godina, bez obzira da li oni imaju 22 ili 66 godina. Netko, zna li netko koliku su ti sudski troškovi?
 11. Kad smo kod ocjene ustavnosti ono što mene muči je odredba u ZOSPCu po kojem je mladi vozač onaj mlad po godinama a ne onaj mlad po stažu. Ne razumijem zašto je netko sa 23 godine i 100.000km manje iskusan i više opasan od nekoga od 65 i 500km. Članak 14. Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki. Zar to ne bi moglo ući pod ovo ...ili drugim osobinam
 12. Nema neposrednog opažanja kad policija nije ni bila tamo nego je do sudara došlo kad njih nije bilo te se krivnja nije dala utvrditi njihovim "vještačenjem" nego je osoba za koju ovo pitam priznala krivnju na sudu ali dobila dosta viskoku kaznu za jako mali prekšaj s obzirom da je priznao odmah, nekažnjavan,student... Nego, koliko mogu biti sudksi troškovi u slučaju nepovoljng raspleta?
 13. Ni za prekršaje prije 01.01.2008.? U pravnom lijeku je navedeno da se može žaliti VPSu RH preko suda koji je donio odluku tj. Prekršajnog suda u Zagrebu. Nije žalba na odluku o krivnji nego na visinu kazne, krivnja je priznata još na prvom ročištu. Ali to ni nije toliko važno koliko me zanima koliki su sudski troškovi u tom postupku?
×
×
 • Napravi novi...