Jump to content

panker

Korisnik
  • Broj objava

    92
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    panker je reagirao na G-man u pomilovanje   
    Svakako precizirajte. Većina osuđenika pomilovanjem traži potpuni (ili ako ne ide potpuni, onda barem djelomični) oprost od izvršenja kazne, odnosno primjenu uvjetne osude (jasno, ukoliko je to moguće), a kao zadnja varijanta ostaje zamjena izrečene kazne blažom. U molbi možete upravo ovako, alternativno postaviti vaše "zahtjeve", odnosno ciljeve pomilovanja, pa će onda Predsjednik (preciznije njegova "ekipa"), ako molbu nađu osnovanom, ocijeniti u kojoj mjeri će je prihvatiti.
  2. haha
    panker je reagirao na Nikica82 u uvjetni otpust   
    Los ti je izracun.
     
    Osnovni uvjeti da dobijes uvjetni otpust je da prije toga koristis izvankaznionicke pogodnosti (izlaz, vikend), a takoder je bitno da te kaznionica u svom pisanom nalazu podrzi u tome. Te uvjete neces steci za 10 mjeseci u nijednoj kaznionici, narocito zbog toga sto je rijec o kazni od 4 godine. Sto je veci dio kazne izdrzan u istrazi, u pravilu si vise diskriminiran pri uvjetnom otpustu u odnosu na one koji istu kaznu izdrzavaju cijelu u kaznionici. Potrebno je dosta strpljenuja i vremena da se dokazes da zasluzujes uvjetni otpust. Nazalost, tek kad dodes u kaznionicu, tek tada pocinje zapravo tvoje izdrzavanje kazne i ocjenjivanje.
  3. haha
    panker je reagirao na Gus u odluka vrhovnog suda   
    Da, ali ublažavanje kazne je uvijek fakultativno, znači nije obvezan, nego je stvar njegove "dobre" volje(da je minimum bio 3 godine možda vam ne bi ublažio, nego samo naveo olakotne okolnosti), tako da sumnjam da tu postoji nekog pravnog temelja samo na tome, ali na vama je da probate sve što možete.
  4. haha
    panker je reagirao na sivko u odluka vrhovnog suda   
    Kad je primiš.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija