Jump to content

Monique

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Monique je dobio reakciju od Borbena7 u Zastara ovrhe   
    @borbena evo samo da javim s obzirom da mi  uvijek odgovorite  odvjetnica je sudu poslala prijedlog da se sudsko ovršno rješenje iz 2006 proglasi nedopuštenim jer je došlo do zastare.
    Sudskim rješenjem iz 2006 je podnesen izravni zahtjev za naplatu na FINI 
    Prema prijašnjem razgovoru sa odvjetnicom pravomoćna javnobilježnička rješenja iz 2011 i 2015 ( na temelju sudskog rješenja iz 2006. )  su maknuta sa FINE 2018. i prema zakonu sud ih obustavlja ako ovrhovoditelj nije pokrenuo naplatu u određenom roku po nekom drugom sredstvu naplate....
    Terminologija mi sigurno nije baš najidealnija za objašnjenje ali Croatia i da želi pokrenuti ovršni postupak ne može više na temelju sudskog rješenja iz 2006
     
     
    /741
  2. Sviđa mi se
    Monique je dobio reakciju od Borbena7 u Redoslijed alimentacija   
    Ovrha od dede prema ocu iz 2016 je protuzakonita jer je otac postao skrbnik 1.4.2015. i gotovinski plaćao djedu zaostatke. 
    Jednom tužbom otac je zaustavio alimentaciju nakon 2/2018. 
    Druga tužba od 2/2018 kojom se utvrđuje iznos zaostataka i kamate skida se sa računa od 4/2016 do danas i još nije zakazanoj ročište. 
     
    Fala na pažnji
    Očevidnik ovršenika je potreban da se utvrdi zašto se alimentacija ne može naplatiti od drugog roditelja kako bi u postupku potraživanja od roditelja majke mogli ostvarit pravo na alimentaciju. 
    U postupku potraživanja alimentacije od majke sud je utvrdio ne posjedovanje ničega pa promjena sredstva naplate nema svrhe. 
    Kako je postupak naplate od dede obustavljen jer nemogućnost naplate od majke nismo dokazali u postupku od 2018 do 2020 (majka sporadično radi od 2018, upitno je da li uopće prima plaću, do 2018 nikad nije bila zaposlena 35g) interesira me da li bi pribavljanje očevidnika od majke rezultiralo mogućnošću naplate od dede ili bi sud riješio :
    -kad se riješi ovrha prema dedi naplatite se od majke
    Majka plaća zaostatke alimentacije svom ocu zbog čega ne može plaćati alimentaciju ocu za isto djete koje je promijenilo skrbnika 2015. 
    Kako su dedina i očeva ovrha prema majci alimentacije da li se primjenjuje pravilo ko prvi njegova djevojka ili postoji način da se naplati od roditelja majke ako se ne može naplatiti od majke? 
    Borbena7 hvala unaprijed
     
     
  3. Hvala
    Monique je reagirao na Borbena7 u dugogdišnje ovrhe na fini   
    Mislim da možete preskočiti pokušaj da napravite uvid u spis, jer su odavno protekli rokovi za čuvanje spisa. Možete direktno sudu dostaviti prigovor izvan roka u odnosu na to ovršnu ispravu i pri tome se pozovite na čl. 50. st. 1. toč. 7. Ovršnog zakona.
  4. Hvala
    Monique je reagirao na Ruby_Danderfluff u dugogdišnje ovrhe na fini   
    To potraživanje, ako su Vaši računi zatvoreni i ovrhovoditelj nije pokušavao ovrhu na drugim sredstvima (pokretninama itd.), za njega zastara teče, najsigurnije od 2015. godine kada ste zatvorili tekući račun, odnosno možebitno i ranije. Dakle, zastarni rok je svakako do 2023. godine, možda i dulje. Prvo biste trebali ustanoviti tko potražuje po ovom rješenju o ovrsi te izvršiti uvid u spis. Možete ulagati žalbu/prigovor nakon proteka roka i tražiti da Vas se uputi u parnicu radi oglašenja ovrhe nedopuštenom, s razlozima koje navodite.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija