Jump to content

ude

Korisnik
  • Broj objava

    2868
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    14

Objave koje je ude objavio

  1. Dana 24. 11. 2022. u 19:57, Janda je napisao:

    Poštovani, 

    Dobila sam 2019,g ovrhu od Vipa na koju sam se žalila. Predmet je išao na sud, jedan dio je pobio u moju korist. Sad mi dolazi obavijest u pretinac e građana u promjeni u sudskom postupku u kojoj piše da se tužba povlači sa datumom 22.07.2019.Molim vas ako netko zna što to znači. 

         Lp

    To znači da  je tužitelj povukao tužbu, , i da se Vas ne tereti za ono što je u tužbi  bilo bavedeno !

  2. Kupnja kuće bez svih dozvola i suglasnosti je rizičan posao . Kao prvo trebate provijeriti vlasništvo  ,   pa  krenuti u ured za urbanizam da provjerite da li je moguća gradnja na toj k.č.  .Projekt može postojati , ali pitanje je dali se uklapa sa prostornim planom  itd . Jedamput je jedan vještak rekao da kuća bez dozvole -nelegalna  NE VRIJEDI NIŠTA . 

    Jedna bezobrazno hrabra osoba  na periferiji rijeke je cijelo prizemlje  svoje kuće proširila na  javni put u vlasništvu RH , pa sada  vlasnici  susjednih  zemljišta i kuće nemaju pristup svojim  nekretninama .Tu treba očekivati da institucije odrade  svoj posao , i da bager riješi prostup nekretninama ostalih vlasnika . 

  3. Bez rješenja o parcelaciji , bez geodetskog elaborata  promijenjen je oblik i položaj , te površina k.č. bez sudjelovanja vlasnika k.č. , te pokušaj cijele imovine vremešnih vlasnika bez ikakve pravne osnove pripojiti  susjednoj kj.č.  osobi koja je zbog kriminala protjerana iz njemačke sa zabranom pristupa ? 

  4. Sudac je bez uviđaja na licu njesta ,  u ovršnom postupku donio  privremenu rušenja zida na posjedu ovršenika kojim su odijeljene nekretnine ovršenikove od nekretnina ovrhovoditelja , zid je star 48 godina -.Privremena mjera je donijeta prije pokretanja parničnog postupka i bez obavljenog uviđaja , samo na temelju neistinitog iskaza predlagatelja mjere ., a sve da bi uništio dokaz o provali na posjed ovršenika i nasilno mjenjao među , te u sklopu ZLOČINAČKOG UDRUŽENJA ostvario cilj  da otme  ČITAVU NEKRETNINU  ovršenika na kojoj je izgrađena obiteljska kuća , 2 gospodarske zgrade i okućnicu koja služi objektu - 

     

    Molim za kommentar takvig postupaka pred ovršnim sudom !

     

  5. Poštovani ! 

    Dio te čestice  na kojemu je septička još od prije rata i nitko  nije postavljao nikakve zahtjeve , dapače  građena je  u krugu obitelji i uz suglasnost  knjižnih vlasnika , znači da su još vaši prednici stekli pravo suvlasništva dosijelošću  , te bi se to trebalo utvrditi sudskim putem . To pitanje bi se trebalo riješiti sporazumno  razvrgnućem suvlasničke zajednice geometrijskom diobom  tako da se septička jama ako ju samo vi koristite utvrdi kao posebna k.č. , da se izvrši parcelacija  i namjena tog dijela k.č. kao  jednostavna građevina - septička . U svakom slučaju vi i ranije vaši prednici jesu protekom vremena uz suglasnost rodbine postali suvlasnici tog dijela , novi vlasnici trebaju biti pismeno informirani od stručne osobe -odvjetnika kojemu trebate podastrijeti sve dokumente i dokaze  o činjenicama .  Tu može biti i situacija stjecanja prava vlasništva građenjem uz usmenu  suglasnost ili čak  usmene kupoprodaje  tog dijela od strane prednika .Nekada su se usmeno dogovarale i zamjene . 

  6. Definitivno   nemate nikakvo pravo na tuđe vlasništvo i posjed !  Da bi stekli pravo na tuđu K.č. trebate ju kupiti , primiti u posjed  uknjižiti ju  , vršiti faktičnu vlast nad njom , pa tek tada može biti Vaša !

    Pozdrav !

  7. Dana 17. 04. 2022. u 18:14, ADHD je napisao:

     

    Samo kratko zanima me koji je postupak nakon što  policiji prijavim  i dostavim prijavim u prijetnju smrću  te dam iskaz vezano uz istu  ?                                            Prije nešto više od tjedan dana  bila sam u policijskoj postaji prijaviti bivšeg za prijetnju smrću , naravno imala sam pisani trag ( poruku u massangeru ) .      Odmah po dolasku u postaju  krim policajka me ispitala o cijelom slučaju te nakon toga sam dala iskaz na zapisnik .   Također me zanima dali ču dobiti bilo kakvu obavijest o tome što se događalo nakon moje prijave ?                                                                                                                                                                            Može li mi netko dati  više informacija što se dalje zbiva nakon što je dat iskaz s moje strane .                                                                                                          Kave su sankcije i posljedice po osobu koje mi je prijetila ? 

    Zahvaljujem u naprijed 

     

    Vi trebate ići u policijsku upravu po potvrdu kojom se  utvrđuje da se desilo što ste prijavili , te  u skladu sa potvrdom podnosite ODO kaznenu prijavu , i tada općinsko državno odvjetništvo podnosi optužni prijedlog -uvažava Vašu kaznenu prijavu ili vas odbija i upućuje  da podignete  privatnu tužbu  , jer nema uvjeta za postupanje po službenoj dužnosti .!

  8. Dana 21. 05. 2022. u 21:17, kmarijan je napisao:

    Pozdrav!

    Možda zvuči glupo, ali zamolio bih savjet od nekoga tko ima više iskustva/znanja.

    Naime, stalni sudski vještak sam, ima već skoro 4 godine i to za 3 područja (zaštita na radu, zaštita od požara, prometne nezgode). 

    Međutim u ove 4 godine sud me pozvao 3-4 puta najviše. Imao sam suradnju i sa nekoliko odvjetničkih ureda, ali sve je to sporadično.

    Smatram da imam prilično znanja u tim područjima, trenutno imam stalan posao, ali želja mi je baviti se isključivo vještačenjima, ali nikako da to krene.

    Kako se probiti?

    Išao sam toliko daleko da sam napravio letak koji sam poštom poslao na cca 500 odvjetničkih ureda po RH, ali odaziv je slab do nikakav. Reklamiram se preko googlea, imam na tjednoj bazi 50tak klikova, ali i od toga ništa. Svjestan sam da sud odabire vještaka, ali ne znam na koji način se mogu probiti do njih. Prema posljednjim izmjenama pravilnika za sudske vještake, dozvoljeno im je reklamiranje, ali kako doći do glavnih, odn. sudaca? Razmišljao sam i o slanju vizitke/pisma/letka na sud, odn. na ime svakog suca pojedinačno, ali u pisarnici su mi rekli da to ne mogu napraviti jer oni zaprimaju samo službena pismena, a ne i junk mail :)

    Jedan kolega rekao mi je da idem od suca do suca po zgradi, ali to mi se čini bezveze, a i kako da znam da li taj sudac trenutno ima raspravu, pa ne mogu samo banuti kod njega?? 

    Imate li savjet što učiniti? Ne bojim se posla, ali nikako da taj posao dođe do mene.

    Poštovani  da bi se mogli baviti vještačenjem potrebno je da  dobijete  suglasnost  udruge  stalnih sudskih vještaka , zatim  treba Vas Sud uvrstiti na listu stalnih sudskih vještaka . Postoji EU pravna stečevina koja određuje uvjete  da bi se mogao baviti vještvom . Npr . za  mjerničnog vještaka može biti imenovana osoba koja ima završen  fakultet za geodeziju, dakle određena je struka , obrazovanje itd . Vi trebate  ispitati  tko je na listama  stalnih sudskih vještaka i dali svi udovoljavaju uvjetima u PGŽ iako se nije smjelo  imenovane su   osobe bez  fakulteta za geodeziju  što je bilo nedopustivo . Javnost ima pravo uvida u rješenja o sudskim vještacima  .  Pošaljite dopis predsjedniku suda  sa upitom o nezadovoljstvu  vrlo  rijetkog angažiranja . Mene živo zanima kako netko ko nije  ing. geodezije može dobiti vještačenje kada je  to protuzakonito !

     

  9. Vi nemate pravo ući u tuđi posjed i  uređivati ga . Na taj način ne možete steći pravo vlasništva .  Zapušteno zemljište  ne može postati Vaše bez da ga kupite , naslijedite ili nekim sporazumom  steknete pravo vlasništva .  Napušteno je ono zemljište koje se pismenom izjavom vlasnik  odriče od prava vlasništva !

     

  10. 1.  Trebate sklopiti sporazum o  darovanju ! Prijenos je jednostavan !

     

    2. U ispravnom postupku  , Vi podnosite prijedlog za ispravni postupak i formalno uknjiženi vlasnici daju izjavu  da  su oni formalno uknjiženi , da nisu u stvarnom posjedu i da nikada nisu vršili faktičnu vlast , a da su vaši prednici  usmenom kupoprodajom  stekli pravo vlasništva  i posjed pred više od 20 godina !

     

    Pozdrav

  11. Prijedlog nije odbijen , ali je sudac zahtjevao povlaćenje prijedloga  bez obrazloženja! Podnositelj prijedloga je 100% invalid  a prostorije suda su  invalidu bile nedostupne , zakoniti zastupnik  je povukao  prijedlog  .Pitanje je na koji drugi način je sudac mislio da se predmet riješi . ? ( dogovorom ?)dogovora 

    U konkretnom slučaju  radi se o neistinitoj uknjižbi suvlasnika , koji su uknjiženi bez pravnog osnova , nikada nisu vršili faktičnu vlast ,niti bili u posjedu citirane nekretnine nisu naslijedili niti kupili  tu nekretninu , već je to naslijedio , vršio faktitčnu vlast i bio u posjedu  jedino podnositelj zahtjeva i njegovi prednici , kojih danas više nema !

     

  12. ogledni primjer : prijedloga  DORH-u  za podnošenje zahtjeva za zaštitu zakonitosti protiv pravomoćne presude u upravnom sporu .

  13. Ako je rješenjem o nasljeđivanju utvrđeno da ste naslijedili 1/5  ostavine iza pok oca  ,tada ste suvlasnik idealnog dijela 1/5 svakog dijela  ostavine upisane u ZK.Ako je netko nakon provedbe rješenja o nasljeđivanju u ZK nadograđivao  i time povećao vrijednost nekretnine tada to treba utvrditi sudski vještak i  tako povečana vrijednost  pripada onome tko je snosio troškove ..Treba provjeriti da li je  ugovor o darovanju  sklopljen na zakoniti način, potpisan i ovjeren kod javnog bilježnika .Meni izgleda da  je tu  moguća CIVILNA dioba to znači  dioba prodajom  na dražbi i podjelom  prema udjelima time da povećana vrijednost objekta pripada  onome ko je snosio troškove nadogradnje .Najbolje bi bilo da sklopite sporazum o diobi kako bi izbjegli velike troškove te obezvrijedili objekt prilikom prodaje  dražbom . Nitko nije mogao nadograđivati bez suglasnosti svih suvlasnika.U postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice  na koju imaju svi suvlasnici pravo potrebno je da svatko da svoj doprinos  i pokaže dobru volju bez inata  ,jer inatom  se ne postiže ništa već  se smanjuje vrijednost objekta , gomilaju se troškovi i na kraju nikome ne ostaje gotovo ništa .

    Pozdrav !

  14. Možda bi Vam pomogao povijesni izvadak iz zemljišne knjige i  izvadak iz katastra o posjedu . Postoji mogućnost da je Vaš otac kupio i bio u posjedu  te nekretnine ,u takvom slučaju treba  ustati tužbom na utvrđenje  vlasništva kupoprodajom , i trebate navesti svjedoke da je to  koristio Vaš otac i da je po kupoprodaji bio vanknjižni vlasnik  i posjednik. Za takve navode trebate imati svjedoke  o korištenju te nekretnine od strane Vašeg oca . Tužba se podnosi protiv svih upisanih na toj čestici  u zemljišnoj knjizi . Treba provjeriti tko je bio posjednik  1973. na toj k.č. Sestrična kada primi tužbu  mora podnijeti odgovor na tužbu , a ako se ne žali i ne pristupi sudu , Sud može donijeti odluku na temelju priznanja , i po pravomoćnosti iste Vi se uknjižujete kao vlasnik. To sve trebate prepustiti odvjetniku i dogovoriti se o trošku . Da bi si smanjili troškove sami  e-mailom tražite od zemljišnoknjižnog odjela  povijesni izvadak iz zemljišne knjige , te iz katastra povijesni izvadak o posjedu ,jer su ti izvatci potrebni za utuženje .

    Pozdrav !

  15. U izvanparničnom postupku je postavljen prijedlog  zemljišnoknjižnom sudu da utvrdi da je upis nevaljao i neistinit. Zemljišnoknjižni sud je odgovorio da se takav problem rješava u parnici.  U parnici   započetoj tužbom protiv pravomoćnog rješenja  kojom se sudski utvrđuje međa na pripremnom ročištu tuženik ističe nevaljalost upisa na temelju ništetnog ugovora  i osporava aktivnu legitimaciju tužitelja uz dokaz  rješenje o ostavini da  tužitelj nije mogao sklopiti kupoprodajni ugovor sa pokojnikom koji jebio upisan na 2/36  i nije mogao od njega kupiti 1/1 nekretninu !

    Sudac  nije sam rješavao prethodno pitanje !  Prekid i dalje traje !

     

    Hvala Matrix na suradnji !

     

  16. Kod sadnje drveća trebate voditi brigu da  stablo kada naraste ne prelazi u susjedov zraćno prostor jer  u tom slučaju susjed ima pravo da reže grane duž cijele međe , sve što prelazi u njegov posjed. Vi imate pravo koristiti svoje vlasništvo na način da ne uznemiravate susjeda u vršenju svojih prava  čl-101.   susjedska prava treba poštivati .

  17. Među je najbolje urediti u sudskom  izvanparničnom postupku. Podnese se prijedlog i  sud imenuje vještaka  koji treba postupiti po čl.103 ZOVO. Vi imate mogućnost da tražite  da se međa uredi po posljednjem mirnom posjedu , po sporazumu ili po katastru , .Najbolje je da sud  uredi među po sporazumu stranaka , tada  sud na licu mjesta prilikom očevida  obilježi među ili postavlja međne oznake.

    Na takav se zapisnik potpisujete i ako je u pitanju sporazum tada  neće biti nezadovolje stranake, da se žali , a kasnije i tuži.

    Nije uputno sam rješavati među ukoliko nema ranijih međnih oznaka.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija