Jump to content

Bamby222

Korisnik
  • Broj objava

    123
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Bamby222 je reagirao na Željac047 u Rješavanje razmirica preko djeteta   
    Neka pokrene sudski postupak i zatraži izmjenu postojeće odluke o zajedničkoj roditeljskoj skrbi (ako je uopće donesena)...
    O svemu što navodite, pisanim putem, izvjestiti djelatnike CZSS i tražiti njihovu žurnu intervenciju radi dobrobiti djeteta...
    Za prijetnje podnijeti kaznenu prijavu policiji i zatražiti da se o istom izvjesti ODO kako bi isti pokrenuo kazneni progon protiv oca radi KD-a iz čl. 139. KZ RH (prijetnje) koje se goni po prijedlogu...
  2. haha
    Bamby222 je dobio reakciju od 01wish u Tužba alimentacija   
    iskreno i potajno sam se nadala upravo vašem odgovoru newbie. savjetovano mi je da napravim spisak troškova na mjesečnoj i godišnjoj razini što sam i učinila. od izdataka za odjeću i obuću, izleta prema školskom programu, a ove godine i škola u prirodi, udžbenici i ostalo. djetetu je uplaćena stambena štednja što ću prikazati samo kao informaciju jer znam da je to moja volja. dijete je išlo u školski boravak prva 2 razreda za što imam Ugovor kao dokaz, također imam sve uplatnice i Ugovore o izvannastavnim aktivnostima (za koje me opet neki opominju da nisu relevantne jer je to isto ono što dijete može, ali i ne mora nužno pohađati). ljetovanja, izlete, kulturna zbivanja i gorivo nisam ni spomenula jer svi na to mahnu rukom.
  3. haha
    Bamby222 je reagirao na 01wish u Tužba alimentacija   
    Ako otac sada plaća 25%plaće, to bi znači bilo, po ovome što ste naveli 1625 kn.
     
    Uzmimo sljedeće činjenice:
    - zakonski minimum za školsko dijete iznosi oko 1100kn
    - prosječne potrebe (pretpostavljam školskog) djeteta su po preporukama, oko 1700kn
    - iznos može biti veći ako dijete ima posebne potrebe (ima li?)
     
    Otac djeteta plaća svotu koja je u gornjim granicama, pa nema nekog posebnog razloga da mu iznos povećavaju.
     
    Tužbu možete podići jedino ako je došlo do bitnih izmjena okolnosti u odnosu na prošlu presudu:
    - nove posebne potrebe djeteta
    - dijete krenulo u školu i sl.
     
    U protivnom će Vam Zahtje odbaciti kao neosnovan (jer nema novih okolnosti). Pročitajte u Zakonu što se smatra novim okolnostima.
     
    Otac može smatrati djetetove potrebe neosnovanim (isto ih tako može smatrati i Sud) ukoliko u tužbi navedete "okvirne troškove i potrebe djeteta" (citiram vas), a pritom uz Vaše navode ne predate dokaze.
    Jer eto, netko može navesti da dijete ide na 7 jezika, 4 sporta, plaća školu xyz kuna.... i sve to može biti istina. Ali bez uplatnica, računa, potvrda i sl. Vaši navodi nemaju neku težinu na sudu. Preporuke liječnika/ učiteljica i slično, također nisu na odmet.
     
    Zahtjev vam se može odobriti ali morate detaljno i dokazima obrazložiti koje su potrebe djeteta i jesu li nužne (prehrana jest, ali 3 strana jezika npr nisu).
     
    Iznos se može smanjiti ukoliko otac zatraži dokaze o troškovima i osporava ih, a vi ih ne možete dokazati.
    Iznos se može smanjiti ukoliko otac prikaže svoje nove povećane rashode (možda je dobio još jedno dijete o kojem skrbi, možda ima velike druge osobne troškove, možda mu treba za liječenje i slično). Ali se n ebi trebao smanjiti ispod zakonskog minimuma, odnosno cca 1100kn.
     
    To što otac ne viđa dijete je drugi par rukava. Nema veze sa vašim Zahtjevom o povećanju alimentacije.
     
    Ne znam što možete očekivati da Vam kaže (otac, sud, svejedno). Svatko može reći što želi. Na Vama je da svoje zahtjeve razmotrite, obrazložite i dokažete.
     
    pozz
  4. haha
    Bamby222 je reagirao na bovu u alimentacija - neredovito plačanje   
    obrati se Općinskom državnom odvjetništvu.
  5. haha
    Bamby222 je reagirao na Gringo u Poziv roditeljima!   
    Pozivamo sve roditelje koji su vodili ili vode postupak pred Centrom za socijalnu skrb i sudom, u kojem se odlučuje o povjeravanju djeteta na zajednički život jednom od njih, te o roditeljskom vremenu djeteta i drugog roditelja, a u okviru kojeg gore navedene nadležne institucije nisu primjenile Konvencije o pravima djeteta koje su iznad Zakona da se jave Udruzi kako bi zajednički, dopisom, obavijestili institucije
    Europske unije. Molim javljati se na sljedeće telefone: 098/274 338, 098/438332 ili prema dogovoru doći u Udrugu na adresi Badalićeva 2, Zagreb.
  6. haha
    Bamby222 je reagirao na newbie u Tužba alimentacija   
    Prema ovome, manje od minimalnog iznosa ne može biti određeno. To je sigurno.
     
    Ka onome gore navedite i potrebe djeteta koje nisu svakomjesečne a neophodne su (školski udžbenici, potreban pribor i sl, odjevanje/obuvanje i sl., ) jer to zasigurno ne ubere u susjedovom voćnjaku, a ne hoda ni golo/boso/s rukama u džepovima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija