Jump to content

meg22

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas za savjet!! Da li se isplati kupovati knjigu za učenje? Mislim, tamo je sve na jednom mjestu... Al dođe 220 kn, a na plaću u državnoj službi.... Ufff... Unaprijed hvala na odgovorima i sugestijama!
  2. Molim Vas za savjet!! Da li se isplati kupovati knjigu za učenje? Mislim, tamo je sve na jednom mjestu... Al dođe 220 kn, a na plaću u državnoj službi.... Ufff... Unaprijed hvala na odgovorima i sugestijama!
  3. Molim drage kolege neku informaciju o ovom odvjetniku. Uvjeti za vježbenike, čime se bavi i slično. Hvala
  4. Pozdrav! Molim pomoć! Muž i ja krećemo u gradnju kuće. To je trebao biti dvojni objekt, ali je druga strana blizu odustajanja gradnje pa bi mi krenuli sami. Građevinska postoji za dvojni objekt. Što sada sa uporabnom dozvolom, kad sagradimo, budući da će se raditi o duplo manjem objektu... Unaprijed hvala!
  5. Pozdrav! Molim pomoć! Muž i ja krećemo u gradnju kuće. To je trebao biti dvojni objekt, ali je druga strana blizu odustajanja gradnje pa bi mi krenuli sami. Građevinska postoji za dvojni objekt. Što sada sa uporabnom dozvolom, kad sagradimo, budući da će se raditi o duplo manjem objektu... Unaprijed hvala!
  6. meg22

    Cirkveni i partneri

    volontiranje?! Pih! nema šanse.... Al hvala na dragocjenoj informaciji!
  7. meg22

    Cirkveni i partneri

    Pozdrav! Molim vas ako netko ima kakve informacije o ovom odvjetničkom uredu! Za vježbanike..... Svaka info je dobro došla! Hvala!
  8. poslodavac (najčešće odvjetnici) traže da kandidat za posao ima tzv mjeru M1 jer tada dobiva oko 50 tisuća kuna godišnje za takvu osobu (taj iznos nije provjeren, to sam samo čula) Eto... Navodno da još dobiva i od komore 1000 kn mjesečno, za zaposlenog vježbenika, pa ti računaj koliko nas zapravo plaćaju, ako je netto plaća po komori 3900 plus prijevoz
  9. Hvala puno, Dickan! Uglavnom, još nisam podnijela zahtjev u zk jer čekam rješenje od porezne uprave za oslobođenje od plaćanja poreza koji mi je isto potreban za upis. Što se tiče opisa nekretnine napisala sam da se radi o suvlasničkom dijelu građevinskog zemljišta veličine 512 m2 u iznosu od 1/2 zemljišta, što u naravi iznosi 256 m2 i br. k.č. te broj zk uloška. Mislim da je to ok. (?) Inače, braća su upisani u zk svaki 1/2. Stvarno mi ne bi dobro sjelo da još čekamo na tu gradnju kuće, jer se ionako stalno nešto preprijeći što nam produžava vrijeme do početka gradnje. Stalno neke komplikacije, a da ne pričam o uvjetima kredita.... Olakšavajuća je okolnost što prijedlog za upis ide nadležnom sudu u Zaprešiću, a tamo se ne čeka dugo.... (valjda, tako sam bar zaključila ili čula, ne znam više-dugo je prošlo od upisa)
  10. Isprika, naknadno sam vidjela da je Dickan govorio i o porezu. Iz zakona: Porez na promet nekretnina pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade ne plaćaju: 1. bračni drug, potomci i preci te posvojenici umrlog ili darovatelja, 2. braća i sestre, njihovi potomci te zetovi i snahe ostavitelja ili darovatelja kada nasljeđuju ili primaju na dar poljoprivredno zemljište, ako im je poljoprivreda osnovni izvor prihoda, 3. braća i sestre, njihovi potomci te zetovi i snahe ostavitelja ili darovatelja, kada nasljeđuju ili primaju na dar nekretnine, ako su s ostaviteljem ili darovateljem živjeli u gospodarskoj zajednici u vrijeme izgradnje građevine, stjecanja druge nekretnine, ostaviteljeve smrti ili primitka dara. Gospodarskom zajednicom, u smislu ovoga Zakona, smatra se zajedničko stjecanje prihoda i imovine te raspolaganje prihodima i imovinom koja se nasljeđuje ili daruje, 4. pravne i fizičke osobe kojima Republika Hrvatska ili jedinica lokalne samouprave i uprave daruje, odnosno daje nekretnine bez naknade radi odštete ili iz drugih razloga u svezi s Domovinskim ratom, 5. bivši bračni drugovi kada uređuju svoje imovinske odnose u svezi s rastavom braka.
  11. baš jučer su muž i njegov brat sklopili ugovor o darovanju. Brat daruje bratu (šogor mom mužu) polovicu građevinskog zemljišta. Muž je oslobođen plaćanja poreza na promet nekretnina, budući da ulazi u razred onih koji uživaju to oslobođenje prema Zakonu o porezu na promet nekretnina, čl. 13. Vladd - Vaša sestrična će morati platiti porez u iznosu od 5% tržišne vrijednosti darovane nekretnine i dužna ga je prijaviti 30 dana od dana sklapanja darovnog ugovora. Obrazac također kupiti u knjižarama (specijaliziranim) ili NN (obrazac za prijavu PPN) Pitanje za Dickan, molim: budući da sam friško diplomirana pravnica, molim pomoć. Kupila sam formularni ugovor o darovanju i popunila ga (za muža). Recite mi gdje sam mogla pogriješiti tako da bi to priječilo upis u ZK? Hvala!
  12. evo linka za plaću odvjetničkih vježbenika http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?sec=165
  13. meg22

    molim pomoć!

    Molila bih ako netko zna nešto o odvjetničkom društvu Vukmir i suradnici. Traže vježbenika, pa da znam za koga sam se prijavila. Znači, uvjeti za vježbenike, kojim se pravom bave, bilo što. Hvala unaprijed!
  14. meg22

    Vukmir i suradnici

    Molim ako netko ima bilo kakvu info o ovom odvjetničkom društvu!! Uvjeti za vježbenike, kojim pravom se bave i slične informacije. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija