Jump to content

karlitos4

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nemate pravo na naknadu jer pravo na naknadu imaju samo oni koji ne primaju punu plaću dok su na bolovanju. Kod ozljede na radu prima se plaća u 100% iznosu te tako nema uvjeta za isplatu.
  2. Ali ako se nismo žalili na rješenje o ovrsi? Da li i onda nastupa zastara ako se već uzima 1/3 plaće za naplatu po rješenju?
  3. mi smo imali sličan slučaj, ali nam je zahtjev za zastarom odbijen jer je kažu ovrha u tijeku. Dakle, ako postoji rješenje o ovrsi koje se naplaćuje iz 1/3 plaće onda ne priznaju tu zastaru
  4. Molim za pomoć, moj poslodavac nema izrađenu tabelu koeficijenata složenosti poslova nego je plaća određena u brutto iznosu u ugovoru. Isplaćivana mi je naknada za minuli rad, ali ne na tu osnovicu iz ugovora nego na minimalnu plaću u RH. Kolektivni ugovor za trgovinu kojim smo vezani propisuje da se plaća na osnovnu plaću koja je produkt najniže plaće za najjednostavnije poslove pomnožen s koeficijentom složenosti poslova. Pravilnik o radu samo govori o najnižoj plaći na koju se obračunava minuli rad, ali ne specificira kojoj najnižoj plaći (u RH ili u mojoj firmi). Zna li netko imam li pravo na razliku do moje osnovne plaće iz ugovora ili ne jer moja plaća nije obračunata prema odredbama kolektivnog ugovora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija