Jump to content

Renard

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Renard

  Oporuka

  Zahvaljujem se na odgovoru! Dakle braća i sestre nemaju pravo potraživanja nužnog dijela? Što se događa u slučaju da jedan nasljednik iz oporuke umre prije ostavitelja? Izuzima li se taj dio iz oporuke ili se nasljedstvo dijeli na nasljeditelje umrlog nasljednika?
 2. Renard

  Oporuka

  Brat moje bake (mame moje mame) nema žene niti djece (a neće vjerovatno više niti imati). Moja baka je njemu sestra po majci. Osim moje bake ima još jednog brata po ocu te još dvojicu pokojne braće po majci (koji imaju živuću djecu). Moja baka je dosta starija od njega (22 godine). Moja je majka njemu nećakinja, ali je također starija od njega (4 godine starija). S bratom nema nikakvih kontakata, već samo s mojom bakom i mojom majkom (koja je njemu nećakinja). Budući da radi opasan i složen posao želio bi osigurati da u slučaju njegove smrti moja baka i/ili moja majka nasljede njegovu kuću
 3. Hvala na pomoći. Tako ćemo vjerovatno i napraviti. Svatko će dati pola novaca, ali će samo moja partnerica biti upisana na prvoj nekretnini te tako samostalno ostvariti oslobađanje od plaćanja poreza. Sljedeća bi nekretnina u tom slučaju bila na meni, te bih na njoj ja ostvario oslobađanje plaćanja poreza. Međutim, imam sljedeće pitanje. Kako da se osiguram da me moja partnerica ne bi eventualno razvlastila na toj prvoj nekretnini?
 4. U tom bih slučaju mogao prijaviti nekretninu koju planiramo kupiti samo na partnericu kako bismo izbjegli plaćanje poreza. Meni bi tada ostalo moje oslobađanje od poreza prilikom kupovine druge nekretnine ako u međuvremenu ništa ne naslijedim. Na taj bismo način nas dvoje kupili 2 nekretnine, obje bez poreza. Jesam li dobro razumio?
 5. Hvala na odgovorima! Mislim da moj plan neće proći. Namjeravao sam kupiti stan, ali ne prijaviti se nan njega. Poslije, kroz nekoliko godina, namjeravam kupiti vrijedniju nekretninu te tek tada iskoristiti pogodnost kupovine nekretnine bez poreza. Vjerujem da je to ipak nažalost nemoguće.
 6. Moram li povlasticu za kupovinu prve nekretnine bez poreza na promet nekretnina zaista iskoristiti kod kupnje prve nekretnine ili je moguće povlasticu sačuvati za kupovinu neke druge nekretnine u budućnosti? U tom bi slučaju naravno platio porez prilikom kupovine prve nekretnine. Je li uopće moguće izbjeći na taj način plaćanje poreza na promet nekretninama ako već posjedujem koju nekretninu? Čine li kakvu razliku pritom tip nekretnine, lokacija, namjena, suvlasništvo? Čini li razliku ako je prva nekretnina kupljena ili ako je nasljeđena. Da pojednostavim: ukoliko prilikom k
 7. Pozdrav svima! Zanima me pod kojim se uvjetima i u kojim slučajevima smije objavljivati puno ime i prezime, a pod kojima samo inicijali osobe u člancima u novinama ili na portalima (pogotovo člancima crne kronike). Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!
 8. Idem u civilnu mirovinu, međutim i dragovoljac koji ide u civilnu mirovinu prema uvjetima iz ZOMO-u ima pravo na 30% povećanje staža ili do maksimalnih 40 godina (ako bi s 30% imao više staža) čak i ako ne ide u braniteljsku mirovinu već ide u civilnu. Međutim nije mi jasno gubim li onda pravo na dodatak na mirovinu od 27% za one umirovljene 2010. i kasnije što imaju pravo svi koji idu u civilnu mirovinu.
 9. Zanima me kako tumačiti ova dva zakona prilikom izračuna mirovine. 1) Starosna i prijevremena starosna mirovina, povećanje mirovine hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata koji su mirovinu ostvarili prema ZOMO-u ... 6. dragovoljcu iz Domovinskog rata za 30%. Tako povećana mirovina ne može iznositi više od mirovine određene na temelju osobnog boda za 40 godina mirovinskog staža. 2) Dodatak na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranju Korisnici mirovine koji su ostvarili ili će ostvariti pravo na mirovinu nakon 1. siječnja 1999., prema Zak
 10. Renard

  F43.2

  Hvala. Pročitao sam cijeli taj thread. Ali ondje ne piše ništa o dijagnozi F43.2.
 11. Može li se na temelju dijagnoze F43.2 tražiti priznavanje 100% iznosa bolovanja od HZZO-a (dragovoljac) i koji je postupak pri traženju istog. Hvala na odgovorima!
×
×
 • Napravi novi...