Jump to content

supermen

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je supermen objavio

  1. evo sta mi je odgovorio clan ovog foruma-Deonicar, član društva (vlasnik kako se to najčešće govori) ne odgovara za obveze društva/tvrtke, a temeljni kapital se može potrošiti već idući dan nakon osnivanja i tu nema odgovornosti.
  2. Hvala na brzim odgovorom, ali temeljni kapital koji je upisan u sudskom registru/trgovacko registru ne treba li da se odrzava bar na onaj upisani iznos primer 5.000 eura?? Mislim nema mi logike da mora da imas osnovni kapital a da nemas obaveze da ga odrzavas!!
  3. Slobodno zanimanje nije moguce, no i da moze NEMOJ! kod DOO imas ogranicenje u odgovornoscu a kod slobodno zanimanje nema ogranicenja...
  4. Izgleda da niko nema odgovor a i ja sam postavio isto pitanje pod nazivom-DOO i temeljni kapital. Da se prikljucim i tvome pitanju-Tuzio sam i dobio. Sad sam hteo preko izvrsitelja da naplatim ali tvrtka nema pare a isti gazda je otvorio novu tvrtku...Normalno da nema prostor ni za naplatu jer prva tvrtka objektivno ne radi a nemoze da se naplatis iz druge tvrtke. Sada sam pomislio ovo - ukoliko je Temeljni kapital sacinjen iz neparicnog uloga koji objektivno vrednost mu je bila 5.000 eura na pocetku osnivanja a sada primer iznosi 300 eura DALI mozemo da pokrenemo neki krivicni postupak ili tuzba da osnivac ili manager tvrtke dopuni temeljni kapital do 5.000 eura!!!!??? Daj nek nam neko odgovori jer i u mojoj zemlji problem je isti..... Pozdrav
  5. Ko snosi odgovornost ukoliko doveritelj nije u moznost da naplati svoje potrazivanje od jedne tvrtke, izricito ako temeljni kapital je manji od onaj koji je upisan u sudskom registru??? ( Primer temeljni kapital koji se sastoji od neparicnog uloga pri osnivanju je 5.000,00 eura ali nakon par godina zbog amortizacije temeljni kapital objektivno je smanjen...ko snosi odgovornost?? Dali uopste ima neko odgovornost?)
  6. Kako je regulirana ova materija u Hrvatskoj?
  7. Moje pitanje je slicno ovome, dakle sta se desava ako imam ugovor na odredzeno vreme i nekoliko dana pre istek roka idem na bolovanje kao bremena zena??? Dali me moze poslodavac ispustiti sa radnog odnosa?
  8. Dali ovo znaci da u svakom slucaju imamo zastaru i za sudske presude o kojima je zapocet postupak o ovrhu ali zbog sporosti Suda nije zavrsen postupak o ovrhu vec 13 godina??? molim brz odgovor neznam dali da placam nesto sto nisam platio pre 14 godina!!!
  9. Nemozete zatvoriti tvrtu sa likvidacijom ako imate dugove, mora stecaj.
  10. Tvoja majka se odrekla tako da nemas nikakva prava da stanujes u toj kuci cak i da tvoja majka umre, sem dobre volje ujaka i bake...!
  11. sad kad imam presudu protiv DOO, i naravno na racunu nema novca, kako bi mogao da naplatim dug od osnivaca tvrtke??? Ima li neki zakonski osnov ili nista???
  12. Od kada tece dospjelost ako nije naveden rok u kojem treba da se ispuni paricna obaveza u fakturi?
  13. Pitanje- zasticeni najmoprimac sa kojim zakonom je regulisan ili je to neka dogovorna klauzula?
  14. Sta bi naveli u mobing tuzbi, ustvari sta bi trazili nadomest stete ili ??
  15. ja sam odvjetnik, ovo nije u redu.....imam dva klienta koji nemaju nesporazum pa angazirao sam neki moj kolega da ne bude isti odvjetnik u isti postupak.....
  16. pitanje je dali vam je zelja da kupite celu tvrtku ili da prodzete jeftinije da kupite samo neki deo? Ako kupujete deo onda, sami vlasnici odredzivaju koliko kosta to a najrealna procena moze dat nezavisni procenjitel.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija