Jump to content

IVANX71

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je IVANX71 objavio

  1. Može li mi netko reći dali naziv obrta može biti na stranom jeziku (engleskom)?
  2. Primarna bi bila pokretna pilana a za sekundalnu sam mislio proizvodnja građevinske stolarije i elemenata. Ako za nju treba prostor neisplati mi se graditi ili iznamjmiti prostor jer bi to radio samo povremeno.
  3. Pozdrav svima. Dali je potrebno za otvaranje obrta imati dokaz o pravu korištenja poslovnog prostora ako se ona ne traži za glavnu djelatnost (koja će biti 80% prihoda obrta) nego samo za sekundalnu ?
  4. Ja također poput streetmoda planiram za potrebe svoga obrta od roditelja iznajmiti jednu prostoriju(cca 20m2). Zanima me kako bih mogao troškove struje, vode, telefon, internet isl. navesti kao trošak obrta pošto računi neće biti na ime obrta ?
  5. Pozdrav svima. Planiram otvoriti obrt koji bi se bavio prizvodnjom piljene građe (pilanu) i stolariju. Može mi odgovoriti dali se za naveden djelatnosti traži pri otvaranju obrta papiri za prostor u kojem se navedene djaltnosti mogu obavljati ? Unaprijed hvala na odgovoru !
  6. Ultra, malo sam čitao zakon u radu i u njemu našo vezano za tržišnu utakmicu : Članak 99. (1) Radnik ne smije bez odobrenja poslodavca, za svoj ili tuđi račun, sklapati poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac (zakonska zabrana utakmice). (4) Ako je u vrijeme zasnivanja radnog odnosa poslodavac znao da se radnik bavi obavljanjem određenih poslova, a nije od njega zahtijevao da se prestane time baviti, smatra se da je radniku dao odobrenje za bavljenje takvim poslovima. Prema tome ako mi on dopusti mogu slobodno obavljat istu djelatnost bez straha da me tuži.
  7. Poštovani 1. Možete li mi reći kakva je kazna ako obrt radi djelatnost za koju nije prijavljen (želio bih uza stolariju proizvoditi i piljenu građu a tu djelatnost ima moj poslodavac) 2. Kakva je kazna ako imam istu djelatnost isto kao i moj poslodavac ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija