Jump to content

Gabriella

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. jeli poslodavac obvezan dati otpremninu radniku kojem otkazuje? Recimo da su ispunjeni svi uvijeti uz članka 119. ZOR-a.
  2. A što u slučaju da osiguranje nije platilo odvjetniku troškove postupka? jel stranka dužna pored tih 20% još i to platiti odvjetniku? ili je to uračunato u tih 20%?
  3. recimo da djelatnica počinje raditi kod drugog poslodavca , da NEMA prekid rada između dva radna odnosa duži od 8 dana, može li joj poslodavac izdati potvrdu o neiskorištenom GO ili joj mora platiti naknadu za 4 tjedna godišnjeg ( to je jedna plaća??!!)
  4. Molim za savijet, djelatnica radi 8 mj., dala je otkaz jer prelazi u drugu firmu, sad odrađuje otkazni rok. nije iskoristila go. U tom slučaju bi joj poslodavac trebao samo dati potvrdu da nije iskoristila godišnji i da ga prenosi u drugu firmu. Međutim, ona je netom saznala da ipak nije dobila posao u toj drugoj firmi, otkazni rok odrađuje još 3 dana. Što sad poslodavac treba uučiniti glede GO? - dati joj tu potvrdu o neiskorištenom GO da ga prenosi u drugu firmu, jer na to otkaz i glasi ( baš poslodavca briga što nije dobila taj posao, otkaz je dala), ili - isplatiti joj GO, ili?
  5. s tim dohotcima sam slaba, možda ću ispast glupava, a jel drugačija situacija ak je radionica doo?
  6. molim ako mi netko može potvrditi teoriju, radi se o autolimarskoj radionici, tipična situacija je da se automobil popravi, odveze i nikad ne plati.. ima li autlakirer pravo zadržaja popravljenog automobila dok ne naplati svoja potraživanja prema klijentu? Po mom bi osnova za to bila u ZOO, prema ugovoru o djelu, po kojem izvođač ia pravo zadržaja. Budući da nije propisano obvezno pisano sklapanje ugovora o djelu, može li se autolakirer pozvati na ugovor o djelu? unaprijed hvala!
  7. imam potpitanje? Kako netko može dobiti otpremninu 200 000 kn, a ZOR reče da je najveća otpremnina 6 prosječnih plaća?
  8. znači u vašem slučaju ima pravo na cijeli GO za 2010. godinu
  9. Molim pomoć! Tri djelatnice rade po 160 sati mjesečno (kafić), dakle svaka po 8 sati dnevno. Jedna od njih će sada na godišnji 2 tjedna. jel moguće da ove dvije same odrade tih 2 tjedna ili moram naći zamjenu? problem je što će onda ove dvije imati puno prekovremenih (više nego ZOR dopušta), a ako bi našla zamjenu, kako da ju prijavim na samo 2 tjedna?
  10. Što se pita iz Zakona o zaštiti na radu?? U službenoj literaturi stoji: Zakon o zaštiti na radu – "Narodne novine", broj 59/96, 94/96, 114/03, 86/08 (čl. 1., 4., 5., 7., 13., 14., 15., 63.-65.),116/08 i 75/09 Cijeli zakon učiti ili navedene članke?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija