Jump to content

Katarina80

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Katarina80 objavio

  1. Učenje ide i ne ide. Nekad cijeli dan učim ali nekad baš ništa ne ide, a valjda je to normalno. Da sam uzela male zakone za učenje prije nego što sam otišla na učenje sad ne bih imala problema. Naravno da učim i za Badnjak, Božić i Novu godinu. Nije mi baš da riskiram zbog tih blagdana 6 mjeseci zbog pada.
  2. Ja sam na programu 10-12.01.2008.g., nije blizu ali ni daleko. Kad ti ideš? Poz
  3. Vježbenički staž traje jednako kao i kod odvjetnika 1,5 god, a koliko ti mora dati vremena po zakonu je mjesec dana, bar sam ja tako prošla. Ali sam zato odustala od godišnjeg pa spojila sve zajedno u jadna dva mjeseca . Nadam se da ćeš ti proći bolje. Pozdrav
  4. Da li javni bilježnik, kada primi prijedlog za ovrhu i izdaje račun za nagradu jb i troškove poštarine smije naplaćivati i trošak potvrde ovršnosti od 36,60 skupa s tim ili ne? ako ima netko da radi na ovrhama da mi odgovori na pitanje.... Hvala
  5. Također se pridružujem zamolbi za presude ako tko ima! k_orec980@yahoo.com Hvala
  6. Također sam u potrazi za skrpitama, i bila bih ti neiznjerno zahvalna ako mi ih možeš poslati na k_orec980@yahoo.com... hvala, hvala, hvala!!!
  7. Nasljedno pravo na kući u kojoj vaši roditelji žive i na kojoj su suvlasnici, žena vašeg pokojnog brata ne bi imala pravo, jer je brat umro prije roditelja (koliko shvaćam roditelji su vam još živi). Pravo na nasljedstvo imala bi njegova djeca da ih je imao. Ovako nema žena pravo, vi jeste jedini nasljednik. čl. 10 ZN.
  8. Od 19.02.2007 propisi su se promijenili što se tiče ovjera. Na Vaše pitanje mogu djelomično odgovoriti budući da niste naveli koliko je prodavatelja, da li je isplata u cijelosti itd. Sada se ovjeravaju ugovori na način da samo jedan može biti original a sve ostalo se ovjerava kao preslik (prijepis). Dakle, dobit ćete jedan ugovor na kojem se ovjeravaju potpisi. Koliko vas ima , ne znam , ali ovjera jednog potpisa vam je 46,60 kn. Budući da vama treba 8 primjeraka, 7 će se ovjeriti kao preslik. 7 preslika sa tri stranice bilo bi 111,40 ( 70 kn nagrada + PDV, i pristojba 26 kuna). To je samo preslik a za ovjeru potpisa sami izračunajte jer ne znam koliko je prodavatelja i kakvi su uvjeti plaćanja.
  9. Nemate pravo na uvid u ugovor u kojem niste stranka. Budući da Vi za javnog bilježnika (ako je ugovor kako kažete sastavljen između Vašeg oca i brata) niste stranka po ugovoru tako Vam i javni bilježnik može uskratiti uvid u spis.
  10. Prigovor se šalje javnom bilježniku, a on prosljeđuje spis na sud koji će o njemu odlučiti. A sadržaj prigovora: možeš navesti što god želiš i zašto smatraš da ne trebaš platiti račun za koji te se tereti. (ali ako je u pitanju dialer...mislim da im je politika: plati pa se žali:)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija