Jump to content

JelennaZd

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je JelennaZd objavio

  1. Pozdrav, tražila sam ih nekoliko puta da postupe po zakonu, međutim i dalje ništa. Slala sam mailom i poštom. Što sada budući da ne žele postupiti po zakonu? Da li prijava na inspektorat rada ili? Gdje se obratiti da ostvarim svoja prava?
  2. Zahvaljujem na pomoći, nadam se da ću se uspiti i izboriti za isto. Ovi iz agencije mi uporno tvrde da imam 15 dana za 2016. godinu tj. ovo je njihov odgovor. "Sukladno Zakonu imate pravo na 20 dana godišnjeg odmora u godini. Vi ste počeli s radom 02.05.2016 godine i ukupno 8 mjeseci (u 2016) ste radili kod nas, što znači kada 20 dana podijelite s brojem mjeseci u godini i pomnožite s brojem mjeseci koje ste odradili kod poslodavca dobit ćete formulu 20/12*8=13 dana (toliko ste dana ostvarili godišnjeg odmora u 2016 godini). Od tih 13 dana iskoristili ste 5 dana godišnjeg odmora u 2016 godini što Vam nakon što oduzmete 13 od 5 ostaje 8 dana godišnjeg odmora u 2016, te 2 dana godišnjeg odmora u 2017 godini." Da li je moguće da se ovako računa bez obzira što mi je to prvo zaposlenje u 2016. godini? Lp
  3. Pozdrav, prethodni radni odnos završio je 30.09.2015. Ovo mi je bio prvi radni odnos u 2016. godini. U međuvremenu sam uredno bila prijavljivana na zavod za zapošljavanje. Lp,
  4. Pozdrav, molim pomoć pri izračunu trajanja godišnjeg odmora. Naime, radim preko agencije za privremeno zapošljavanje od 02.05.2016., ugovor produžujem na mjesečnoj bazi. Sa 31.01.2017. prestaje mi sadašnji ugovor te ga više neću produživati kod te agencije. Zanima me koliko dana imam pravo na godišnji odmor? Po ugovoru imam navedeno 4tjedna tj. 20 dana koji je i minimum po zakonu za cijelu godinu. Da li za 2016. godinu imam pravo na cijeli ili razmjeran dio godišnjeg odmora? Ukoliko je razmjerni dio koliko bi to bilo dana? Te naravno i za 1. mjesec po meni imam pravo na godišnji, koliko bi dana to po vama bilo? P.S.radni tjedan mi traje 5 dana. Hvala svima unaprijed! Lijep pozdrav, Jelena
  5. Evo ovako ja i moj dečko počeli smo zajedno živiti prije 5 godina kad sam ja otišla u drugi grad studirati. Nakon nekog vremena ja sam ostala trudna i odustala od faxa. Ostali smo u tom gradu i on je radio a ja sam bila doma sa djetetom. U međuvremenu on se navukao na heroin. Ja sam pokušavala mu pomoći da se makne od toga i da se prijavi na lječenje međutim on je to odbijao.Neznam ni sama zašto ali pokušala sam samu sebe zavaravati da će se promijeniti međutim nije, nego je postajalo sve gore i gore. Sve do jednog dana dok me nije nazvala hitna i obavjestila da je on u bolnici ozlijeđen te da je u sebe imao 6-7 grama droge zvane speed. Tad mi je i policija došla u pretres stana i ja sam odlučila otići sa djetetom od njega. Tad je moj sin imao 2 godine. Nakon toga on se je prijavio na lječenje i sad želi skrbništvo nad malim. Stalno mi prijeti da će mi ga oduzeti, jer on sad radi a ja trenutno ne. Nikad mu nisam branila da ga viđa naprotiv ne bi to ni htjela, ali bi volila da nekako papirnato riješim svoja prava. Ja nikad nisam kažnjavana niti imam ikakvih problema sa drogom. Živim sa malim kod svojih roditelja. Zanima me mogu li se ja kome obratiti da njemu dozvole viđanje i boravak sa malim a meni skrb? Ide li se u centar za socijalnu skrb ili se uzima odvjetnik pa preko suda??? Nisam nikad tražila ni na centru ništa jer smo se do nedavno uspijevali dogovarati oko malog.
  6. Mislim da sve ovisi o tvojim prijateljima sta su rekli, kao šta i sam znaš netko je od tvojih prijatelja tebe spomenuo inače ne bi ni dolazili tebe ispitati. Po meni je najbolje da raskineš sve odnose sa takvim ˝prijateljima˝. Možda ti se to sad čini nepotrebno ali vjeruj bila sam u sličnoj situaciji. A mogu te teretiti za sudelovanje u uzgoju! Evo jedan dio zakona! 12. ako konoplju uzgaja bez prethodnog odobrenja ministra poljoprivrede i šumarstva (članak 13. stavak 1.) ili ako ne obavijesti policijsku postaju i poljoprivrednu inspekciju o svakoj okolnosti koja ukazuje na sumnju da je konoplja ili dio konoplje uporabljen ili bi mogao biti uporabljen za nedopuštenu izradu opojnih droga (članak 13. stavak 3.) Nadam se da sam ti bar malo pomogla!
  7. Naime ovako stvari stoje, moj otac je uložio novac u jednu firmu zajedno sa još jednim prijateljem međutim nisu pri tome potpisali ugovore o vlasništvu. Ta firma je na tog njegovog prijatelja od otvaranja i u početku nije bilo nikakvih problema. Moj otac mu je vjerovao i zato nije odmah tražio potpisivanje ugovora. Naravno nakon nekog vremena došlo je do trzavica i sad taj čovik više ne želi ni pričati sa nama a kamoli potpisati ugovore. Sve strojeve i opremu kupili smo mi i za to imamo bankovne izvatke i slične dokaze. Unajmili smo odvjetnika i on ga je pravno pozvao na utvrđivanje vlasništva međutim ovaj se nije odazvao. Šta napraviti sad??? Čula sam da se to može dati da to utvrdi trgovački sud.tzv. neki zakon o arbitraži. Molim vas za pomoć!!! Unaprijed hvala svima!
  8. U slučaju kaznene prijave ovisi za šta bi te teretili za preprodaju ili za vlastitu konzumaciju. Pogledaj KAZNENI ZAKON O ZLOUPORABI OPOJNIH DROGA.
  9. Oprosti na uplitanju a zbog čega ti smeta šta je majka tvog djeteta stavila slike na facebook? Ok razumim da je bez tvog znanja, ali ne vjerujem da ona šteti svom djetetu s time. Ili ti smeta samo činjenica da nije tebe pitala za dopuštenje?!? I ja sam imam slika svog djeteta na svom facebook profilu pa njegovog oca nisam tražila nikakvo dopuštenje.
  10. Nisam ti baš 100% sigurna ali mislim da protiv tebe u ovom slučaju neće biti podnesena kaznena prijava, ali što se tiče prekršajne moguće, jer iako nisi kasnije zalijevao i brinuo za biljke marihuane pomagao si prijatelju da ih presadi i koliko sam razumila išao si na to mjesto u više navrata di su biljke bile posađene. Mogli bi ti izreći neki dobrotvorni rad u tom slučaju, budući da ti je i olakotna okolnost to sta nisi nikad prije osuđivan. U svakom slučaju sretno!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija