Jump to content

karla0

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kolega Zliko, čestitam! Imao si pravo što se tiče osjećaja neznanja, trenutno iako mi je još koji dan do usmenog imam osjećaj ne da ništa ne znam više , nego niti da ne prepoznajem neke ni pojmove a ni institute iako sam ih prije dosta dobro naučila. Jednostavno strašno i na rubu sam snaga. Možeš li molim te reći koji su ti bili ispitivači i kakvi su bili?
  2. Poštovana kolegice! Koliko ja imam saznanja, ispitivači se striktno drže pitanja i eventualno potpitanja u okviru tih pitanja. Obzirom da počinjete s učenjem možda vam se čini da je toga svega malo i da je predobro ali vjerujte nije uopće. Mterija je ogromna i u okviru ovih pitanja.
  3. Kako su prošli kandidati kod ispitivača Kosa? Da li su odgovorili na sva pitanja i potpitanja?
  4. Hvala kolega, sad je jasno. Može li mala pomoć oko odgovora na pitanje: subjektivni i objektivni identitet spora?
  5. Jedno pitanje iz GPP-a, možda je banalno, ali nisam sigurna: troškovi postupka u djelomičnoj presudi? Mogu li se ostaviti za kasniju presudu kao kod međupresude ili ne? Moja dilema je kod djelomične presude ta, da je ona samostalna presuda kojom se odlučuje o tužbenom zahtjevu ili dijelu, pa pretpostavljam da se onda mora odlučiti i o troškovima odmah? Ispravite me ako griješim. A kod međupresude se odlučuje o osnovi tužbenog zahtjeva i čeka se njena pravomoćnost za odluku o visini tužbenog zahtjeva pa je onda i logično da se odluka o troškovima može ostaviti za kasnije odlučivanje.
  6. Hvala kolega! Nadam se da ims još vrijednih kolega koji su makar slušali ispit i u ovom tjednu. Molila bih da objave iskustva, pitanja, ispitivače, ma sve .... Please
  7. Počeo je usmeni za rok u 11.mj. Molila bih kolege da si daju malo truda i objave svoja iskustva sa ispitivačima i prolaznosti na ovom roku. Hvala.
  8. U pravu je kolega Konix, mi koji polažemo usmeni sada s roka pismenog iz 11.mj. polažemo po starom Zus-u, a ja se svesrdno nadam da neće biti iznenađenja sa novim, jer bi to bila katastrofa. Istina, osobno mi je bolji. koncizniji i kvalitetniji novi zus i malo mi je bedasto odgovarati u terminologiji iz starog zakona kao što su riječi "organ" i sl.kad je već krenuo novi sa primjenom, bilo bi kvalitetnije da su kao literaturu oglasili i jedan i drugi u 9.mj, kao što je to bilo kod kaznenog, jer tako nema mogućnosti nikakve zabune a ni strahovanja što vas može dočekati.
  9. Poštovane kolege! Zna li tko raspored na usmenom u siječnju..? I zna li tko nova pitanja iz ustava, org.pravosuđa i eu, moguće ako ih ima i iz radnog i upravnog, a netko je spominjao i gpp??
  10. Moje mišljenje je da je najgore i najviše vremena treba dok se prvi put prođe cijela materija. To je osnovni kostur. A kasnije zapravo sve to treba u što kraćem vremenu sabiti u memoriju, jer što se duže uči i više vremena prođe to se zapravo ponovno dio onog što se naučilo zaboravlja.Ali svatko ima svoj sistem učenja i to je individualno.
  11. Dakle, znači da mi što polažemo usmeni s roka iz 11. mjeseca odgovaramo po novom zus-u?
  12. Ima li tko saznanja kad bi mogli biti rezultati pismenog iz 11. mjeseca? Itko?
  13. U građanskoj presudi je bilo puno svjedoka, a kazneno je bio spis iz travnja 2010 godine, pa je slijedom toga trebalo primjeniti stari ZKP.
  14. građanska: raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju kaznena: silovanje st.3 u svezi st.1-smrt silovane osobe radna:prestanak ugovora o radu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija