Jump to content

questionmark

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Platio sam sve u cijelosti prije nego sto je donesena ovrsna odluka. Znam da sam tu kriv sto se nisam odazvao na sud, ali ni zalba sa prilozenim dokazima nije uvazena, a predana je u zakonskom roku. Da se vratim na pocetak ove poruke: da li se moze na ovaj slucaj primjeniti cl.25(NN 93/14) ovrsnog zakona- ovrsnost odluke?
  2. Imam pismeni dogovor, imam i sve uplatnice s datumima naravno!
  3. Postovanje! Krajem 2013.godine dogovorio sam sa jednom komunalnom firmom otplatu duga na rate. Uredno sam poceo placati, no oni su u tom razdoblju podnjeli prijedlog za ovrhu na opcinskom sudu. Dobio sam poziv za sud (prvo rociste veljaca 2014.), nisam isao na isto jer sam ocekivao da ce povuci prijedlog posto sam vec otplatio 2/3 duga. Dobio sam rijesenje da moram platiti glavnicu i sudske troskove na sto sam se zalio, medjutim umjesto odgovora na zalbu mi je na kucnu adresu stigao samo racun za zalbu u iznosu od 600 kuna. U prosli petak (nakon pune dvije godine od presude) mi je FINA sjela na racun sa iznosom 80% vecim od glavnice. Molim za savjet; da li je moguca ikakva revizija ili zalba koja bi nesto vrijedila? Hvala unaprijed!
  4. Ne glasi, na djedovo ime je još uvijek. Ja sam treći vlasnik nekretnine, on prvi. On je ''obavezan'' plaćati, ali njima se u komunalnom vjerovatno ne da provjeravati tko je vlasnik, tko živi ili tko je umro... Ažurirano Problem je zaostatke plaćati nažalost..
  5. Cini mi se onda da je najbolje cekat dok oni ne naprave iduci korak... Hvala!
  6. Komunalna naknada. Znam da moram plaćati, ali u to doba sam radio, a nisam plaću dobivao. Od početka 2013.godine plaćam uredno svaku ratu, ali za dug se nisu javljali do danas. Da li se mogu pozvati barem na djelomičnu zastaru za razdoblje od 02.2011. do 06.2012.? Nije baš ni da sad plivam u novcima, ionako plaćam već neke druge ovrhe...
  7. Pozdrav, dobio sam rješenje da u roku 8 dana podmirim dugovanje za komunalnu naknadu (odvoz smeća) u iznosu od 1228 kn (dug+kamate) za razdoblje od 02.2011 do 01.2013. S obzirom da rješenje glasi na mog djeda (preminulog '92.) jer nikad nisam prenio KN na svoje ime, a stvarni sam korisnik i vlasnik nekretnine pitanje je ovo: -da li imam pravo u žalbi se pozvati na zastaru? -ako se ne žalim kako će oni izvesti ovrhu? Hvala, LP
  8. Predao sam prijavu poreza na dohodak za 2013. godinu. Dobio sam samo potvrdu da sam predao istu. Posto mi je prvi put da predajem prijavu, kada i kako cu saznati koliko mi je pravo za povrat ili koliko sam duzan i sto se dogadja ako je nisam ispravno ispunio? Hvala!
  9. Gdje i kako zatraziti zastaru? Koji dokazi su mi sve potrebni?
  10. Poštovanje! Upisan sam kao vlasnik nekretnine, tj. obiteljske kuće (nasljedstvo). Uz vlasnički list postoji i teretovnica u kojoj je moj otac upisan da ima pravo doživotno služnosti stanovanja u istoj (odrekao se vlasništva nekretnine na ostavinskoj raspravi uz uvijet da ima pravo doživotnog uživanja). Da li se njega može teretiti za npr. za režijska dugovanja tj. da li je dužan plaćati svoj dio režijskih troškova (50%) pošto smo samo on i ja upisani kao stanari u toj kući? Hvala!
  11. Pise u teretnom listu da ima pravo služnosti stanovanja.
  12. Poštovanje! Upisan sam kao vlasnik nekretnine, tj. obiteljske kuće (nasljedstvo). Uz vlasnički list postoji i teretovnica u kojoj je moj otac upisan kao doživotni uživatelj iste (odrekao se vlasništva nekretnine na ostavinskoj raspravi uz uvijet da ima pravo doživotnog uživanja). Da li se njega može teretiti za npr. za režijska dugovanja tj. da li je dužan plaćati svoj dio režijskih troškova (50%) pošto smo samo on i ja upisani kao stanari u toj kući? Hvala
  13. Poštovanje! Prije 4 mj. mi je isključena električna energija zbog neplaćanja računa u iznosu od preko 20.000 kuna. Nemam nikakve šanse nabaviti te novce da platim dug, pa me zanima da li postoji mogućnost da uvedem novi priključak u kuću na svoje ime, pošto brojilo i sav taj dug glase na mog pokojnog djeda..? (HEP više ne želi razgovarat samnom pa pitam vas..) Hvala!
  14. Nisam siguran da li to nudi država ili grad Zagreb, ali ako postoji mogućnost da se dobije pravo na pomoć za subvencijoniranje (potpuno ili djelomično) režijskih troškova- koji su uvijeti? I po tome pitanju da li ja imam pravo: (živim u obiteljskoj kući sa nezaposlenim ocem, a ja imam posao sa ugovorom na određeno vrijeme- plaća od 3000 do 3500 kn).? Hvala!
  15. vlasnik sam kuće, ali otac ima pravo doživotnog uživanja. Policija kad dođe dok je neka scena, ne želi ni zapisnik radit, već mi samo kažu da moram na sud. ako je istina da CZSS može više učinit, tj. proslijedit to sudu, trebaju mi eventualno nekakvi dokazi.?? ili samo 'potegnut' za zastarom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija