Jump to content

Vento

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahtjev predan 11.08. kojeg sam dopunio 7.09 s potvrdom iz škole. Krajem rujna dobio rješenje, a evo danas vidim da su novci uplaćeni s današnjim danom.
  2. Pozdrav svima! Svake godine do sad sam već u srpnju krenuo s prikupljanjem dokumentacije. Tako sam učinio i ove. Bez problema ja to skupim. Pustimo nelogičnosti...prošetam se ja do sobe po zahtjev da ama branitelj, kopiram rješenje. To je najmanji problem iako ima nelogičnosti. No moj je problem taj što nisam još dobio sve udžbenike pa samim time niti original račun. Naručio i uplatio knjige u NN za 2 razreda SŠ 15.07. misleći što prije riješim prije i sjeda lova...ali "nećeš razbojniče". Nakladnici nisu stigli tiskati sve udžbenike. U mom konkretnom slučaju "PROFIL" je taj koji hebe moje kokoši. A o nakladnicima se šuti iako je javna tajna da podmićuju nastavnike da uzmu njihov program i prodaju svoje knjige. Banda nakladnička...čast izuzecima!
  3. Također, HPB sjelo...u 13.30 nije bilo na računu, a sad vidim da je uplaćeno. Nadam se da je i svima ostalima !
  4. Danas stigao ugovor , srednja škola, BP Županija, prezime počinje sa R ...lijep pozdrav
  5. Ugovor za kćer poslao 23.07. Danas dobio povratnicu i usput provjerio račun na kojem je sa današnjim danom uplaćena stipendija (HPB) Pozdrav svima!
  6. To ti nije toliko bitno ali piši sve što znaš da ti ulazi u staž. Puno ti je bitnije ako imaš kumuliranu mirovinu da znaš približan PVB koji ti odlučuje o civilnom dijelu mirovine.dečki su stavili prosjek 1,0 ali on može biti manji ili veći Pozdrav!
  7. Pozdrav! 1.10 . dobio rješenje o prevođenju kumulirane mirovine.Danas dobio razliku od 1.04.2007. i za cijelu 2005.godinu.Ostalo kako piše u rješenju kad bude love.Ako nekome znači: HZMO Slav.Brod,nikad nisam nazvao nikoga ni pitao kad će prevođenje.Došlo redovnim putem. Znači rade oni nešta.
  8. Drago mi je da sam pomogao, a jako mi je žao što što nam je sudbina(PVB) ista. Pridružujem se gore navedenim pohvalama svim ljudima koji pomažu u ostvarivanju naših prava.Neću ih imenovati da ne bih nekog propustio. Pozdrav svima!
  9. Pozdrav Ako ti šta pomaže: U tablici te sve vodi ne možeš fulati.Jedino što dečki koji su je napravili ne mogu znati koliki ti je PVB. To ti je ona stavka dolje zadnja ili predzadnja koju su oni stavili da je u prosjeku 1,0. Taj PVB imaš u rješenju upisan,pronađi ga i upiši. Tu dobivaš civilni dio kumulirane mirovine.Meni je tablica isto pokazivala više dok to nisam upisao.Taj PVB ti je mislim prosjek plaća u najboljih 10 godina.Znači ako si imao dobar prosjek možda ti ide i preko 1,0 a ako si imao mali prosjek onda.... Meni je tablica fulala 15 lipa.
  10. Ništa samo mirovinu normalnu tj.staru.Tek sam 1.10.dobio rješenje u kojem pišu novi iznosi i da će mi biti isplaćeni zaostaci od 1.04. 2007. a ostalo kad bude love.
  11. Ako ti išta pomaže ja dobio rješenje o prevedenoj mirovini 50-50 kumulirana 1.10.2007. HZMO Slav.Brod.Redovni put nikad nikog nazvao i eto dočekao.
  12. Pozdrav! Ma da.1988 sam se zaposlio u ĐĐ ijedino čeg se sjećam da sam za prvu plaću štrajkao,znači minimalac.89 otišao u JNA i vratio se malo radio firma u stečaj.Otišao u rat 91(108 )i koliko se sjećam nisu baš bile neke plaće kod nas u pričuvi.Kasnije na crnjaka vozio kamion kod privatnika uplaćivao si sam mirovinsko vjerovatno minimalac.I zadnji primjer:97 sam radio na zamjeni kao portir u Gradskoj upravi(bez staža)plaća bila oko 3000 kn,a 98 ponovno u ĐĐ na određeno za nekih 1500 kn.I tako dobijem PVB oko 0,33.Zato je meni stalno tablica izbacivala cifru od 3500,00kn jer mi je civilni dio računala 900 kn a sad je samo 300. Znači za kumuliranu mirovinu je jako bitan PVB.
  13. Pozdrav! Ja jučer dobio prevođenje tj. novi izračun i mislio da sam prevaren,ali caka je u gore navedenom PVB koji je meni puno manji od 1,0 tako da mi je tablica "pogriješila" 15 lipa. Ako kog zanima HZMO S.Brod
  14. OK! Hvala majstore vidim da to nije baš svježe ,više od pola godine. Pozdrav svima!
  15. Ma mislim na to,da li je to inicijativa vlade ili je to riješeno tj. sigurno ili još mora zasjedati sabor..Imam dvoje osnovnoškolaca znači ulazim u to .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija