Jump to content

Alen-RI

Korisnik
 • Broj objava

  58
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani,dali netko zna kako izvući troškove koje sam imao za otvaranje j.d.. ? Naime radio sam poslovni plan,izrada pečata i javni bilježnik. Račune sam platio gotovinom te za njih dobio R-1 nakon otvaranja. Sad kad je j.d.. otvoren htio bih izvuć novac koji je uložen u otvaranje. Kako ?
 2. Poštovani,ako mi netko može odgovoriti ili pomoći. Naime imam ovrhu na plaću a htio bih otvoriti OPG. OPG otvaram u suradnji sa HABOR-om koji mi daju kredit pa me zanima dali FINA može oduzet dio kreditnih sredstava pošto sam ja nosioc OPG-a koji bi bio i zaposlen unutar tog OPG-a ili mi može ovrha ići samo na primanja koja ću imati? Hvala unaprijed na odgovoru
 3. Poštovani,ako mi netko može pomoći u mom slučaju. Naime,živim u kući sa još 5 sanara. Ispred kuće je dvorište gdje parkiramo vozila. Moje vozilo je neregistrirano. Susjed već drugi put zove policiju i prijavljuje da moje vozilo smeta i da je neregistrirano.Vozilo je stavljeno sastrane i nikome ne smeta osim jednom susjedu jer je očito psihički bolesnik,a isti zagrađuje moje vozilo da ja i da želim ne mogu ga pomaknut. Znači moje pitanje je dali na privatnoj površini ja mogu držati neregistrirano vozilo i dali on smije mene zagraditi bez obzira što je moje vozilo neregistrirano i dali ja mogu prijaviti susjeda za uznemiravanje?
 4. Alen-RI

  Tele2 ovrha

  Pozdrav, ja sam imao sličan problem i nazvao sam tu firmu i dogovorio s njima plačanje na rate. Naime zadnju ratu nisam mogao platit i nakon dva mjeseca sam ih nazvao i pitao kao fol koliko još imam za platit. Zaposlenica koja se zove Sara je malo pogledala i rekla mi da nemam ništa jer da mi je dug oprošten ?!?!? trebao sam još platit 1100 kuna i odjednom mi je oprošteno.Zatražio sam da mi pošalje papir da je sve plačeno i oprost duga i sad čekam poštu da vidim što je oprošteno a što ne. Možda i oni meni sad duguju nešto .
 5. Zar niti jedan pravnik nezna odgovor??? Nadam se da će mi netko pomoći jer nemam baš vremena puno za čekati
 6. Poštovani,ako mi netko može odgovoriti ili pomoći. Naime imam ovrhu na plaću a htio bih otvoriti OPG. OPG otvaram u suradnji sa HABOR-om koji mi daju kredit pa me zanima dali FINA može oduzet dio kreditnih sredstava pošto sam ja nosioc OPG-a koji bi bio i zaposlen unutar tog OPG-a ili mi može ovrha ići samo na primanja koja ću imati? Hvala unaprijed na odgovoru
 7. pozdrav,mene zanima što se tiče doplatka dali ga mogu primati i roditelji koji oboje ne rade??? naime ja kao otac dijeteta ne radim i dijete je na mene socijalno prijavljen preko burze rada a majka dijeteta je redovni student i trenutno još prima porodiljnu naknadu??? Imamo li mi kakva prava iako smo u vanbračnoj zajednici. Hvala unaprijed na odgovoru.
 8. Pozdrav,mislim da imaš pravo na prekovremene sate ali ćeš ih morati tražiti preko odvjetnika i suda. Naime,osobno sam bio u sličnoj situaciji tj. još sam. Bio sam zaposlen u jednoj firmi koja me zaposlila na radno mjesto "voditelj restorana",odredili mi plaču xxxxx kn. ali u istom ugovoru pod jednim člankom stavili da mi je radni tjedan od 40 sati i da imam pravo na preraspodjelu sati radi sezonskog posla koji može biti većeg obujma a na jesen manjeg što je normalno u ugostiteljstvu. Došao je kraj ugovora na određeno a meni prekovremeni nisu bili plačeni i kad sam tražio zaštitu svojih prava kao i isplatu odrađenih sati dobio sam odgovor da sam voditelj i da nemam pravo na prekovremene te da su moji prekovremeni već uračunati unaprijed u plaču!!!! Znamo da to nije moguće a ni ugovor ne stoji tako i uzeo sam odvjetnika i dao na sud. Već godinu i pol vodim bitku sa njima i sad su na red došli radnici koji potvrđuju da sam stvarno bio na poslu po cijeli dan i čekam da vidim što će sad sutkinja reći. Po zakonu poslodavac bi trebao dokazat da ja nisam bio tolike sate na radnom mjestu a ne ja ali današnje pravosuđe je malo zbrkano pa moram čekati. Želim ti puno sreće kao i sebi jer ni saam neznam šta još da napravim ili kamo da pogledam još kakav zakon koji nas brani(mislim na nas radnike).
 9. Može li mi netko odgovoriti ako zna odgovor? Hvala unaprijed
 10. Poštovani, imam jedan problem a to je da sam se zaposlio u jednoj d.. firmi i potpisao ugovor na određeno vrijeme,nakon mjesec i pol dana firma mi je dala novi ugovor sa većom plačom ali bez anexa tj. nije pisalo da je to anex ugovora. Nakon određenog datuma koji je stajao u UOR-u ja sam prestao raditi radi isteka UOR-u. Naime imao sam dosta prekovremenih sati koji mi nisu isplačeni i sad to moram preko suda tražiti ali me zanima koji se ugovor gleda pošto su obadva praktički valjani jer nema anexa.Plača mi se "isplačivala" po drugom po redu ugovoru.
 11. ja imam jedno podpitanje : dali u ugovorenu bruto plaču ulaze i prekovremeni sati,rad nedjeljom i blagdanom, postotak na godine staža???
 12. Davanje lažnog iskaza Članak 303. (1) Svjedok, vještak, prevoditelj ili tumač koji u postupku pred sudom, upravnom postupku, postupku pred javnim bilježnikom ili stegovnom postupku dade lažni iskaz, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine. (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se stranka u postupku koja dade lažni iskaz ako se na tom iskazu temelji konačna odluka u tom postupku. (3) Ako su kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka prouzročene teške posljedice za okrivljenika u kaznenom postupku, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina. (4) Ako počinitelj kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka dragovoljno opozove svoj iskaz prije donošenja konačne odluke, može se osloboditi kazne.
 13. Poštovani, moj problem je ovakav:radio sam u jednoj firmi-ugostiteljska kao voditelj,nakon sezone istekao mi je UOR u kojem je među ostalim stajalo da imam pravo na preraspodjelu sati.Tokom sezone moj nadređeni mi je usmeno rekao i tražio da budem stalno prisutan na poslu što sam i radio ali i zapisivao satnicu za radnike tako i za sebe.Svaki mjesec sam predavao satnicu u knjigovodstvo koje je evidentiralo sve sate. Međutim,meni na platnoj listi nisu platili rad u drugoj smjeni kao ni ostalim radnicima,noćne sate a ni prekovremene. Cijeli slučaj sam prijavio odgovornoj osobi u firmi i nakon 15 dana državnom inspektoratu.Trenutno smo na sudu. Mene osobno zanima dali su oni dužni meni platiti prekovremene sate,u opisu posla ne piše da sam samostalan voditelj tj. da mogu samostalno voditi posao. Firma govori da ja nisam mogao sam sebi voditi sate a ja neznam tko mi je mogao drugi upisat kad sam ja bio na poslu svaki dan po 12-16 sati. Nisu me ni upozorili svih 7 mjeseci da ne smijem toliko puno raditi nego su šutili i sad kad sam ih tužio kažu da ja nisam mogao sam sebi voditi sate . pitanje je sljedeće: dali ja imam pravo na naknadu prekovremenih sati i naknadu za smjenski rad kao i za noćne sate?? Moloim HITAN odgovor, Hvala
 14. novak,naravno da Vas nitko ne može natjerati da radite prekovremeno.Imate svaoja prava i tražite ih.Niste naveli o kakvom se poslu radi,dali je to obrt ili firma sa više zaposlenih,imate li nadređenog šefa ili vam je vlasnik sam šef, itd. Dajte malo podataka pa će Vam se lakše odgovoriti što i kako da napravite.
 15. Dioničar, imam jedno pitanje tj. treba mi nešto pojasniti. Dali banka može uzimati cijelu plaču,u mom slučaju jedna banka u kojoj sam dignuo kredit poslala je mom poslodavcu dopis i riješenje da mi se oduzimaju moja primanja do isplate kredita tako da ja u svojoj drugoj banci u kojoj imam račun niti ne dobijem jednu lipu. Zvao sam banku i dali su mi odgovor da sam takav kredit i uvijete potpisao i da oni tu ne mogu ništa a knjigovođa od mog poslodavca ne želi banci isplačivati samo trećinu ili dvije nego cijelu plaču usmjeri prema banci kojoj sam dužan. Mene zanima dali ako otvorim zatičeni račun mogu dobivati barem trećinu plače ili to stvarno nije moguće??? Hvala unaprijed i nadam se da će odgovor i drugima pomoći.
×
×
 • Napravi novi...