Jump to content

lily111

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lily111 objavio

  1. Hvala pa zavisi kako koji predmet...zup i ured. kratko i jasno, a npr. lok. i služ. sam se napričala... ali sve to ovisi o ispitivačima, a ispitivača ima puuunooo.
  2. Ta su pitanja bila postavljena meni i kolegi koji je sa mnom odgovarao (osim upravnog i uredskog-ta su samo moja). Nisam učila iz skripte, nego iz zakona- mislim da je tako najbolje. Ispitivači su bili ok.
  3. Pitanja 21.01. Ustav- nacionalne manjine (definicija), međunarodni ugovori, temeljne vrednote, Vlada, izmjena Ustava Sustav državne uprave- tijela drž. uprave, upravni nadzor, što Vlada donosi, tko su državni dužnosnici, djelokrug ministarstava, organizacije u sastavu ministarstva Europska unija- E.komisija, Vijeće EU, pregovori s RH, zahtjev RH, institucije, ulasci država u EU Lokalna- Povelja, što Ustav kaže o lok i reg samoupravi,ovlasti predstavničkog tijela, mjesna samouprava, povjerenik, razrješenje gradonačelnika, nespojivost funkcija članova predstavničkog tijela Službenički- od kojih dijelova se sastoji zakon, premještaji, udaljenje, dužnosti službenika, prava službenika, prestanak radnog odnosa, Upravno- povrat u prijašnje stanje, isprave Uredsko- urudžbeni broj, up. pristojbe Ova pitanje se odnose na VSS. Nadam se da sam pomogla!
  4. Kad dobijete uputnicu od svog doktora opće prakse s njom možete gdje god hoćete u Hrvatskoj. Ja sam se liječila par godina u svom mjestu stanovanja, postala nezadovoljna i sad se liječim u Zagrebu.
  5. Cigo1, znam ja čitati,znam razumjeti napisano, a znam i pisati da me se može razumjeti. I ti opet bezrazložno danijela-goran nazivaš arogantnom. I nisam ti ja draga, ovo je ipak pravni forum, zar ne? danijela-goran
  6. Cigo1, danijela-goran je napisala da dogovorom s poslodavcem nema pravo na godišnji odmor, a ne da je dogovorom s poslodavcem otvorila bolovanje...ružno je nekom tako neopravdano reći da mulja.
  7. Da, ali mi stari studenti to trebamo platiti 250 kuna, ako se ne varam.. dakle 250 kuna + svaki ovjereni prijepis diplome.. I nije mi jasno zašto i odkad komora to zahtjeva? Oni su uveli te nazive, a ne mi. A na natječaje se javljam svojom voljom te odlučujem hoću li platiti prijepis diplome,a ovo je nametnuto.. razlika...
  8. Ja radim ˝zahvaljujući˝ toj mjeri i nikakav stručni plan nitko nije tražio.
  9. Da pronalazak bilo kojeg drugog posla je opravdan razlog za prekid, pa i na nižu stručnu spremu.. samo sad je ta mjera proširena i odgovaraju i oni koji su se jučer prijavili na HZZ,ako nemaju ništa radnog staža, a i oni kojima je od zadnjeg posla prošlo 6 mjeseci.. tako je meni rečeno na hzz. Misliš kao stručni plan za tvoj pripravnički? e to ovisi hoće se tvom mentoru dati raditi s tobom...
  10. Doprinose, tj. mirovinsko 500 i neku kuna također plaća HZZ, županiju, grad, općinu ništa ne košta ta mjera...pa čak ni stručni ne plate. I ako bi se bezrazložno otkazao ugovor osim 1600 kuna, vraćaju se i doprinosi.
  11. Za diplomirane pravnike uvjet izlaska na DSI je godinu dana pripravničkog staža u javnopravnim tijelima. A ta mjera stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa se ne može koristiti za odvjetnike.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija