Jump to content

llana

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. spor pune jurisdikcije - čl.42.3 ZUS-a - klasičan, ali i 42.5 - ako sam rješava, 63, 64 - rasprava - 39.3,4?, 34.2... si imala nešt drugo u vidu?
  2. "Pri izricanju presude uvijek će se odrediti pritvor protiv okrivljenika kojem je izrečena kazna zatvora od 5 godina ili teža" - znači to ide bez obzira dal on je u času donošenja presude u pritvoru ili nije ovaj tvoje je valjda bil u pritvoru u času donošenja presude, pa i u tom slučaju moraš donjeti nekakvo rješenje (ukidaš ili produljuješ), bez obzira na visinu kazne rješenje o pritvoru donosiš posebno u izreci presude samo uračunavaš vrijeme provedeno u pritvoru
  3. Rješenje o upućivanju na izdržavanje kazne NE pišeš, jer se ono donosi nakon pravomoćnosti presude. Osim u slučaju kad je optuženik u pritvoru, a on sam to zahtijeva. A rješenje o pritvoru radiš ak ti je već u pritvoru, bilo da ga ukidaš ili produljuješ, a bez obzira dal se već nalazi u pritvoru ili ne donosiš rj ako ga osuđuješ na kaznu veću od 5 god. Budući da govorim iz glave, molim da me se ispravi ako nije tako!!!
  4. 2 - 3 tjedna???? kolko ja znam razmaci su bili od mjesec dana na više.
  5. Osim ako onaj "dodatni rok" u petom nije imal taj redosljed. Zna itko?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija