Jump to content

lanabe

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lanabe objavio

  1. Hvala na odgovoru, i još jedno pitanjce koloko u prosjeku traje riješavanje ovakve tužbe?
  2. s obzirom da poslodavac suprugu do sada nije isplatio iznos koji je utvrđen uvidom u podatke o visini bolovanja u usporedbi s radnicima koji su radili na istim poslovima. zatim neisplata regresa ,božićnica, te za nezaposlenost za nekoliko mjeseci dok nije vraćen na posao . Dakle zbog neisplate poslodavca prema suprugu, suprug je podnio tužbu općinskom radnom sudu u zagrebu da sud naloži da se izvrši isplata traženog iznosa . mene muči činjenica što je ta tužba podnešena tek 14.11.2012 a presda da je suprugdobio nedopušteni otkaz postala pravomoćna19.04.2011.god.
  3. Moje mišljenje je da nemate pravo na jubilarnu jer ste u radnom odnosu bili punih devet a ne deset godina. A otpremnina se računa prema kolektivnom ugovoru, koji je u skladu sa zakonom o radu. Mislim da imate pravo na jednu trećinu bruto plaće po godini staža provedenoj kod poslodaca. Tako je kod mene . Provjerite kod svog sindikalnog povjerenika ako ga imate.
  4. Molim pomoć. Neopravdani otkaz utvrđen je pravomoćnom i ovršnom presudom Općinskog građanskog suda od 05.05.2008 a pravomoćnost stekla 19.04.2011. Tužba je podnesena 14.11.2012 Općinskom radnom sudu jer se do tada pokušalo nagoditi sa poslodavcem. Zanima me jesmo li zakasnili sa podnošenjem tužbe i kakve su nam šanse.
  5. pozdrav, nažalost niste jedini koji dobije da potpiše listu za plaću, a plaću ne dobije . Radim u jednoj tekstilnoj industriji i listu za isplatu plaće dobijem ali uplata na tekući dolazi i do tri mjeseca kasnije.Mislim da po zakonu on vam mora dati platnu listu najkasnije do 15.o9. Naravno trebao bi i plaću. Platna lista vam može služiti kao ovrhovni spis u slučaju da ga želite tužiti. Mislim da to nije pametno u vašem slučaju. Malo strpljenja. Meni su na kućnu adresu neki dan poslali listu za lipanj,a uplate nema do kraja ovog mjeseca tako mi rekoše cure sa kojima radim. Trenutno sam na bolovanju.
  6. pozdrav,Prije predavanja zahtijeva treba napraviti predkompletiranje. Mislim da je dovoljno dva mjeseca prije nego ispunjavate uvijet za odlazak u prijevremenu mirovinu.Dakle najranije možete biti umirovljeni od 01.06.2012.Predavanje zahtijeva ne mijenja ništa.
  7. pozdrav, u redu slažem se u potpunosti ako je 31.o8. zadnji dan upisan u radnu knjižicu. Nisam tako shvatila pošto je napisano da je 31.08.odjava.
  8. pozdrav, ako ti je 31.8. odjava taj ti se dan računa kao prvi dan odjave sve do zaključno 8.9. ako ti je 9.9. napravljena nova prijava. Po tome ispada da si imala prekid od 9 dana. Prekid od osam dana odnosi se na zaposlene na neodređeno vrijeme.
  9. pozdrav, kroz sličnu situaciju sam i sama prolazila. moja je firma mijenjala ime i lokaciju itd.Dio radnika nije želio potpisati novi ugovor, završili su nešto kao tehnološki višak na burzi i kao takvi imali su pravo na otpremninu od strane firme. (Doduše morale su uzeti advokata jer vlasnik nije želio dati otpremninu.) Mislim da si i ti u sličnoj situaciji ali prije konačne odluke ako si član sindikata raspitaj se u središnjici.
  10. pojašnjenje: trenutno sam zaposlena, na bolovanju sam,prijedlog poslodavca je da sam tehnološki višak.bojim se da da će firma u stečaj ili slično jer već godinama ne isplaćuje plaće na vrijeme i grca u dugovima.Mišljenj sam da je bolje uzeti trenutno ponuđenu otpremninu ali mi nije jasno ako mi je bruto plaća bila cirka 3200 kuna kako mi otpremnina prema neslužbenoj informacij za 32 godine staža može iznositi samo 22000 kuna.Na upit kako tako malo spominje se specifičnost mog slučaja. Može li meni poslodavac otpremninu isplatiti u obrocima(njegov prijedlog). Dok sam na bolovanju zaštičena sam no želim prekinuti ovu agoniju i strah hoće li mi bolovanje biti produženo ili ne unatoč mišljenima doktora specijalista. pitanje pod broj 1) za izračun otpremnine kao prosjek smiju li se uzeti mjeseci u kojima sam imala bolovanje ili samo ona tri mjeseca koja sam cijeli mjesec radila 2) imam li pravo sa zavoda za zapošljavanje i dalje predavati svakih šest mjeseci zahtijev za utvrđivanje radne sposobnosti jesam li sada bila bar malo jasnija pozdrav
  11. pomoć molim,da li je netko prošao kroz nešto slično. bila na bolovanju od 5.9.2010-15.4.2011 zatim koristila godišnji te ponovo završila na bolovanju od 17.5.2011.u trećem sam bila na invalidskoj treći put, naravno invalidnost nije utvrđena.mislim da opet imam pravo predati papire no u velikoj sam dilemi, naime na poslu postoji lista tehnološkog viška na kojoj sam i ja ali naravno čeka se povratak sa bolovanja.ukoliko prihvatim otkaz kao tehnološki višak imam pravo na otpremninu koja je četiri puta veća nego ako bi otišla kojim slučajem u invalidsku.imam 32 godine staža i niz zdravstvenih tegoba da jedva obavljam osnovne dnevne poslove po kući.dakle nekoliko pitanja. imam li pravo ako sam na burzi koristiti bolovanje. mogu li sa burze u invalidsku, imaju li oni nekog svog liječnika.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija