Jump to content

16skorpion11

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je 16skorpion11 objavio

  1. He.. Malo mi je to stvarno nejasno kako može dvoje djece dobivati alimentaciju,a jedno ne?! Zna se da ovrha za uzdržavanje djece ima prednost pred svim drugim potraživanjima, tako da mi tu baš nije jasna ni odluka da je plaća dovoljna za potraživanje od dvoje djece,a za treće ne? Tu nekaj previše ne funkcionira, pa mislim da bez dobrog odvjetnika sami ništa nećete riješiti, nažalost.
  2. Hehe pa ti imaš u stvari savršen brak.. Imaš ženu koja zarađuje savršeno, dvoje zdrave dječice, stan, svoj posao i solidnu plaću za naše Hrv.uvjete...iiii sad tebi nešto nevalja u krevetu, pa si odlučio to rasturiti ili ti se više u stvari ne trpi što žena zarađuje više od tebe?! Malo si mi i nejasan, kao trpiš to 8-godina! Inače i da pokušam odgovoriti na tvoja pitanja; 1.Zašto bi uopšte sud tebi određivao šemu viđanja djece, tj. po tome ispada ti si se već pomirio s time da će djeca živjeti sa njom! Zašto? Ja bi ipak krenuo u to da bi ta djeca mogla živjeti i s tobom i da bi ti isto mogao biti skrbnik toj djeci kao i tvoja supruga,a isto tako bi i ona mogla tebi plaćati alimentaciju! 2.Tipski iznos ti je od 20 -30% od neto plaće. Dakle pošto je tu dvoje djece računaj bliže 30% tvoje plaćice. 3.Sve što možeš dokazati da je tvoje i imaš kakve materijalne dokaze imaš šanse i dobiti, ostalo zaboravi. 4. Ako sam si ja mogao priuštiti odvjetnika s jako puno manjim primanjima od tebe, onda ti definitivno nemaš razloga za kukanje,ali ako dođeš na socijalu,a ne plaću, onda imaš pravo na besplatnog odvjetnika,a na zahtjev koji podneseš čekat češ cirka 6-mjeseci,ali šta ima veze! 5.Primjer sporazumnog razvoda..haha, a kad se misliš odseliti..kad dođe žena doma sa nagodbom u ruci o sporazumnom razvodu braka
  3. Ako ustanove na tom vašem mirenju da ne postoje nikakve šanse da vas pomire i da ostajete čvrsto kod svojih zahtjeva, to vam je ujedno i jedino mirenje nema potrebe za daljnim postupcima mirenja :couple:
  4. Kada sam ja bio u toj fazi određivanja plačanja alimentacije na postotak od plaće, gospoda koja to određuju su kazala da je 20% najmanji iznos, a 30% najviši koji mi se može odrediti,ako se ja drugačije me dogovorim sa drugom stranom. Dakle po tome 20%najmanmje30%najviše! Od kud drugima 35% ili više % neznam,ali mislim da nije samo stvar u alimentaciji, već i zaostacima ili dugovima.
  5. Interesira me šta na sve to kaže i lucidna teta,tj. da li ste razgovarali ili na koji drugi način kontaktirali sa njom te joj predložili svoju pomoć u obliku pozivanja policije, prijave centru za socijalnu skrb i sl., jer nebi to bio prvi slučaj da se vi umješate,a prateta kaže da se ona sa sinekom i snahom izvrsno slaže. Govorim iz vlastitog doživljaja gdje je jedna starija osoba pričala sve i svašta,a kad smo se svi skupa našli i suočili,te odlučili da ako postoje kakvi problemi da ih i riješimo, tada više nije bila tako riječita i svi problemi koji su do data izgledali ogromni i ne riješivi, odjednom su postali bezazleni i mali. Pa me zato i ta strana priče interesira,a i naravno što kaže i taj sin na postupke svoje žene?
  6. Uopšte mi nije jasno od kud vam samo takva ideja pa da dajete majci novac na ruke,a da vam ona barem ne napiše priznanicu za taj novac?! Što se tiče računa za kupljenu robu nemojte se previše nadati da do nečega dođe da će vam sud uzeti u obzir za smanjivanje alimentacije jer je to ipak bila vaša dobra volja da kupujete te stvari djetetu, kao što ste nabrojali komp. teleskop, mp3player i ne spadaju u stvari neophodne za život. Kada dijete več toliko provodi vremena kod vas, ne vidim razlog zašto onda vi ne zatražite skrbništvo na njim pa da tada bivša od vašeg muža plaća alimentaciju vama,tj. vašem sadašnjem mužu?! I još jedna stvar mi je malo nejasna, tko vas može prisiliti da se brinete za njegovo dijete u tom stanju u kojem jeste i to duži period kada je on u bolnici,ako vi to ne želite. Dakle sve u svemu ja bi na kraju razmislio o dobivanju skrbništva nad djetetom jer u krajnjem slučaju vi ne gubite skoro ništa kad djete je i ovako puno više kod vas,a dobivate još eventualno alimentaciju.
  7. Što se tiče dokazivanja dna analize u svhu očinstva, može se odugovlačiti par godina,ali mislim da i sud može donjeti presudu u korist tužiteljice ako tuženik sustavno odbija otići na testiranje,tj. izbjegava ga. Kada se dokaže očinstvo dijete ima pravo na takozvani nužni dio u nasljedstvu. Po zakonu putem ovrhe na plaču alimentacija je iznad svih potraživanja i na prvom mjestu, tako da tu nebi trebalo biti bojaznosti i na kraju kada se sve to riješi morat će platiti sve zaostatke od početka procesa dokazivanja očinstva zajedno s kamatama. Treba biti samo siguran da je on doista otac male, oboružati se sa velikom dozom upornosti i strpljenja,te je uspjeh zagarantiran na kraju.
  8. Kućanstvo broji pet članova, izvanbračna supruga i njezino dvoje djece, te ja i moje jedno djete. Zajedno smo dvije godine i deset mjeseci, te smo korisnici novčane naknade centra za socijalnu skrb pošto smo oboje nezaposleni već duže vrijeme,a ujedno smo i podstanari. Nosioc novčane naknade sam ja. Sad dolazi problem, zbog određenih ne slaganja glede raspodjele sredstava podnio sam zahtjev centru za socijalnu skrb da nas evidentira kao podjeljeno kućanstvo u podstanarstvu,te da podjeli novčana sredstva na izvanbračnu suprugu i mene na udio koliko kome pripada,tj. njoj za tri člana,a meni za dva člana i da ja više ne želim biti jedini nosioc novčane pomoći. Međutim izlaskom na teren djelatnice czss ispada da se to nemože tako podjeliti, već će nas i dalje tretirati kao zajednićko kućanstvo i da ću ja i dalje biti jedini nosioc novčane pomoći. Sad mene interesira da li su oni u pravu i kako objasnit ili dokazat njima da izvanbračna supruga koja to ustvari i nije jer ne živimo zajedno tri godine,a nemamo ni zajedničku djecu ima pravo na svoj dio novčane naknade?! Faktički smo mi cimeri u iznajmljenom stanu,ali kako to njima argumentirati? Oni samo tvrde da je to zajedničko kućanstvo i da nosioc novčane pomoći možemo biti ja ili ona,ali nikako svaki zasebno sa svojim članovima???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija