Jump to content

KALDEJ

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako zatražiš mirovanje postupka onda navedi razloge, nezaposlen, bez imovine i sl. Ako radiš kao što kažeš /legalno/ onda nema pomoći, ne traži mirovanje, jer će teško proći. Ako radiš na crno, onda se pokušaj nekako nagoditi s pravnim zastupnikom prije ročišta, pa plaćaj u ratama. Koji put je to teško jer oni nemaju vremena za takve postupke, nije ih briga, rješavaju to ko na traci! Važan im je samo prihod od Dinersa koji im plaća usluge!
  2. Koliko znam iz osobnog iskustva, sud može dosuditi da se samo tebi sjedne na tvoj dio nekretnine a ne i suvlasnicima, osim ako ti neki od njih nije sudužnik!
  3. Banka će se uknjižiti u vlasništvo dijela kuće. Kako će to rješiti, mislim na prodaju dijela kuće, nikako, dok ostali ne daju suglasnost za prodaju. Ako banka ipak ide u prodaju gadno će se namučiti i mislim da se zaje..... Vi možete banci ponuditi zamjenu sredstva ovrhe, dio kuće za parcelu. Morate im pismeno to predložiti ili preko njihovog odvjetnika! Sve ovisi o vama što vam je važnije. Ili, prodajte sami parcelu, namirite dug banci!
  4. Nađi odvjetnika koji je proslijedio ovrhu ali prije toga uzmi i nekakvu potvrdu VIP-a da nisi nikad bio njihov pretplatnik. Zatraži od tog odvjetnika pisanim putem da se povuće ovrha! Prijavi ga Odvjetničkoj komori! Ako ni to ne ide, tužba sudu!
  5. Ma, bez uvrede, "svaki pravnik" bilo je narodski! Ali nitko, ama baš nitko od Vas ne odgovara na postavljeno pitanje. Ili neznate ili nećete odgovoriti. Ako niste "svaki" pravnik onda znaći da ste pravnik! Odgovorite na jednostavno pitanje: da li na prvoj raspravi pred sucem parničarem, mogu zatražiti izuzeće Predsjednika suda protiv kojeg sam pokrenuo kaznenu prijavu???? Može-ne može. Zašto da ili zašto ne! Jednostavno. Trebam li još koji put objasniti!
  6. Ja ne govorim o DSV. Moje pitanje je jednostavno! Svaki odvjetnik ili pravnik, bi na to odgovorio bez "ko se mača laća". To nije odgovor. Samo tražim stručan odgovor. Još ga nisam dobio!
  7. Ako u parničnom postupku pred sudcem zatražiš izuzeće Predsjednika suda, moraš navesti razloge, zar ne! Sudac prekida raspravu, navodi u zapisniku da si tražio izuzeće Predsjednika tog istog suda za izuzećem jer si predsjednika suda kazneno prijavio!! He, sad, što će se dogoditi? Neposredo će viši sud odbaciti moj zahtijev za izuzećem jer kako kažeš to nije osnov za izuzećem!!!??? Jer Kazneni zakon to ne predviđa, ha , majko mila! Jer ono što nije propisano zakonom ne može biti osnov za izuzećem! Znaći ako u zakonu ne piše da sudci nisu ubojice, mogu ubijati ili što? Ili, neposredno viši sud će prihvatiti izuzeće!!! Što od toga??? Ili sam ja lud, ili je zakon nedorečen ili nešto treće!!!!
  8. Ali svejedno, nisam dobio nikakv odgovor! Ima li netko slično iskustvo! Halooooo!
  9. Nikakvo lažno prijavljivanje nije u pitanju. Nisam blesav kazneno prijavljivati Predsjednika suda ako imam argumente i svjedoke!
  10. Iz broja predmeta /gore desno/ na pozivu piše ti na koji se predmet odnosi spor. Provjeri! U predmetima male vrijednosti vode se sporovi do 5000 kn! Zato se tako i zovu. Uvijek je dobro na pripremnom ročištu vidjeti da se iskaže zastara ako imate na nju pravo jer sud o tome ne pazi po služabenoj dužnosti! Počesto se događa da te predmete sudci žele rješiti na brzinu ko po traci. Ne dajte se, iznosite dokumente i izjave koje idu vama u prilog. Na kraju ne potpisujte zapisnik dok ga ne pročitate! Ako ste nezadovoljni, tražite da sudac unese dopunu vaših ispravki i tek onda potpišite! Uvijek je važno što piše u Zapisniku ako se žalite. Sudci samo čitaju papire. Briga njih što vi mislite. Ako nije zapisano, nije niti izrečeno!
  11. Ako ste pokrenuli sudsku parnicu, ništa se neće dogoditi dok rješenje ne postane pravomoćno. Tek tada će se novac povratiti. tražite kamatu na sredstva na sudu! Ovdje postoji i mogučnost da kazneno prijavite odgovorne osobe, kao što su odgovorne osobe u Fina-e, jer su vam nezakonito postupili. Otkrijte tko je Fina-i dao nalog da se nezakonita ovrha aktivira pa prijavite kazneno i njega. Ovdje se radi u gruboj nepažni. I za to ispodtavite odštetni zahtijev protiv tih osoba na prvom ročištu. Sve morate sami, ili uz plaćanje odvjetnika. Nitko Vas ne šiša i neće poduzimati ništa ako nećete vi!
  12. Dobivati ćeš samo ono što ti sud dostavlja po službenoj dužnosti. Spis i sve papire moraš formirati sam. Čuvaj dobro svaki papirić. Obvezno se nekoliko dana pojavi na sudu u kancelu s brojem svog predmeta u uredobno vrijem da pregledaš spis. Tako šeć doznati što on sadržava! Možeš kopirati dokumenta iz spisa i uzeti si dovljno vremena za pripremu!
  13. Nisi dužan policijskom službeniku odgovarati osim ime i prezime ili mu dati osbnu! Slobodno je na tebi da mu kažeš da sve podatke može dobiti preko svojih službi te je tebi neugodno u ovom trenutku odgovarati na pitanja u društvu! Ako ne želiš niti to, na svako pitanje nastupi šutnjom bez izazivanja verbalnog ili bilo kakvog duela! Obrati se na PU grada u kojem stanuješ, odjelu za kaznenu evidenciju i zamoli ih naputak kako da pokreneš postupak da te se briše iz kaznene evidencije za djela za koja si svoje odležao ili izdržao kaznu. Za to postoji zastara i nakon toga nećeš imati problema, barem ne toliko. Osim ako te se nemože još brisati iz kaznene evidencije, radi "friških" djela!
  14. Upravo se to meni dogodilo kao i tebi. Ako je samo to što si naveo u pitanju ja ti samo mogu iznijeti osobno iskustvo. Naime ja sam se nekom očito zamjerio pa su me htjeli naganjati! Sudcu istrage morao sam sve sam objašnjavati i on je prihvatio moje obrazloženje. Odbačene su sve optužbe protiv mene. Međutim, okolnosti pod kojima ti duguješ su nepoznate, nisi naveo dug koji duguješ, bitno je i da li si pogodovao vjerovnicima, kako si tršio novac tvrtke i u što. Nešto mogu biti olakšavajuče a nešto i otežavajuće okolnosti! Posebno pogodovanje vjerovnicima ili pak visina duga! Potrbno je navesti više informacija!
  15. Malo jači odvjetnik! Zašto vas on ne obavještava o svim detaljima? Da li je ovaj koji vas je tužio koristio tu zemlju godinama?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija