Jump to content

security

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je security objavio

  1. E da po odgovoru molim te baci oko na moje pitanje na Izvanparnični postupci - Tužba-žužba... Hvala na svim odgovorima.. Izlevatili mi frenda dodaske...a i ja imam nekih neugodnih iskustava.. tako to ide. THNX
  2. Agente legendo...što reći Imaš li ti iskustava da je PU to kada isplatila?
  3. Poštovani savjetniče, molim pomoć oko prethodnog upita. 1) Može li se pokrenuti tužba protiv sada tužiteljice (dobila spor na pola iznosa prikupljenog na svadbi) - jeli moguće dokazati računima, popisom gostiju i svjedočenjem svjedoka da je cjelokupni trošak svadbe podmirio on te da ista nema pravo na pola iznosa prikupljenog od svadbe. Ako je odluka već donesena - što on može napraviti (nova tužba ?) 2) Neovisno o točki 1). Ako je u tijeku pokretanje ovrhe na plaću (tuženik trebao platiti po presudi, stranke se nisu mogle dogovoriti, tuženik digao ruke i čeka ovrhu na plaću), a o tome tuženik dobija pisma o podizanju pošiljke , a tu pošiljku ne podigne (valjda poziv) što se dalje dešava? 3) Jeli moguća žalba na rješenje o ovrsi. Žalba na mjesečni iznos koji sud presudi 4) Ako je presuda: platiti xxx EUR u tom i tom roku, a rok se ne ispoštuje - koje se kamate mogu zaračunavati (vjerujem kao na depozit po viđenju), mogu li se zaračunati zatezne kamate budući da je dug u EUR.??
  4. Ako oba bivša supružnika dijele odbitak od plaće definiran zakonom (naznačeno na poreznoj kartici) za jedno dijete, ima li bivši pravo na povrat poreza za plaćenu alimentaciju u prošloj godini.?
  5. Ne opet..Pogledajte poruke sa početka priče. Dobro bi došao savjet po tom pitanju. Hoće biti problem što nije podigao pošiljku sa pozivom? Nije ga bilo u RH. DA BUDE KRAĆE: on ne podigne poziv. Što tad? Kako će se provesti ovrha na plaću. Oprostite što gnjavim...
  6. Radi se o ovršnom postupku. Zar o pokretanju ovrhe nad tuženikom kojemu je presuđeno da mora bivšu isplatiti u iznosu od cca 3.000 EUR (isprika, toliko je pravi iznos - u EUR) ne bi trebao biti obaviješten odvjetnik koji je pisao žalbu na tu presudu (presuda o isplati bivše). I da, može li bivši pokrenuti tužbu protiv bivše? Ima li to smisla.?
  7. A da...da ne zaboravim...koliko max može biti trošak ovrhe na plaću (dug cca 30.000 kn)? Budući da je tuženik na putu ne može podizati pošiljke na pošti - može li to zakomplicirati stvar? Zašto te pošiljke ne dolaze do odvjetnika?
  8. Rodbine je bilo sa obje strane. Ta je lova išla njima dvoma. A cijelu svadbu je platio otac bivšeg. Čak postoji popis gostiju koliko je tko dao ( naknadno našao taj popis) dakle uz svjedoke koji mogu potvrditi da je bivši platio cijelu svadbu i koliko je njegovih gostiju dalo love može li bivši tužiti bivšu? Dakle recimo da je trošak cijele svadbe podmirio bivši, i ta lova im se vrati od svadbe , i tu lovu potroše zajedno - gdje je tu pravo bivše da traži pola? Ako ona nije sudjelovala u kreiranju te "bračne stečevine"? A pazite sad ovo. U z sve to dolazi i tužba za povećanje alimentacije (u međuvremenu se bivši oženio) - znam da su to dva odvojena postupka, ali može li bivši moliti sud da odredi povećanje alimenatcije (koju uredno plaća i često i preko dosuđenog iznosa) od trenutka kada bivši otplati bivšoj taj dug koji će mu sjesti ovrhom (to je cca 1.700 kn mj kroz godinu dana). ??
  9. Vezano za poreznu prijavu -Slobodno porvjerim u poreznoj upravi??
  10. Poštovani, Bivša je dobila presudu. Nisu se mogli nagoditi oko načina isplate. Bivši čeka odluku o ovrsi na plaću. Budući da je često na putu čeka tu odluku. Često mu dolaze potvrde o prispjeću pošiljke ali on nije bio tu da to podigne. Zar ne bi njegov odvjetnik trebao dobiti neku obavijest.? Može li konačna odluka o ovrsi i provođenje iste proći bez njega? Kakva je procedura od trenutka donošenja odluke suda o ovrsi na plaću?
  11. security

    X file

    Slučaj je slijedeći: prijatelja bivša tužila za lovu sa njivove svadbe (razvedeni su). Nema veze što je cijelu svadbu platio stari od prijatelja i što je ona pobrala sve sa sobom, ali eto...prijatelj se sam išao na sud braniti, pa je sudac dao u njegovu korist presudu ali sa lošim argumentima pa je tužbom bivša poništila tu odluku..na kraju je prijatelj izvisio i mora joj isplatiti 3000 EUR. Budući da nema toliko novaca (tada plaća 3.500 KN) ) pokušao se nagoditi..što je bilo nemoguće (da ju znate znali bi o čemu pričam) pa je digao ruke od svega i čeka ovrhu na plaću... u isto vrijeme šalje bivša nalog za povećanjem alimentacije sa sadašnjih 750 kn na tko zna koliko (sve je moguće) - pitam ja može li barem pričekati da on otplati "dug od svadbe"?? tj. ako ne može, može li on od suda to tražiti (ima sve potvrde o urednom plaćanju alimentacije u iznosima i većim od dogovorenog). E da ... baš mu plaća narasla na 5.000 KN (može opravdati troškove - alimentacija, kredit) Eto. Nadam se da ćete mi pomoći da mu pomognem. Meni ste pomogli oko mog problema...hvala puno
  12. Dakle pametno od mene što šutim pred malim. Inače djete ne opterećujemo nikakvim glupostima. Samo pozitivno okruženje i prijateljstvo. Dijete nije ništa krivo. Ok. Zaista ste mi pomogli!. Neizmjerno Vam hvala.
  13. U pravu ste u potpunosti. Ne osporavam sve što je dosada dogovoreno. Mene samo zanima (vjerujte znam o čemu govorim) dokle ona može ići. Nama je sada situacija bajna, ali pročitajte mailove prije ovog mog...dokle to može ići? Ma meni je fer i alimentacija 20% plaće muža, ali dokle to može ići? i može li se mene kako teretiti (ako je to glavni izvor naše štednje za našu djecu). Ne želim da se mene u tu priču mješa.. Razumijete me? Dakle, dokle to može ići? Kako da sebe zaštitim? Mogu li ja odbiti da dajem podatke o svojoj plaći ako recimo ona traži 50% plaće moga muža jer ja imam veća primanja. Sjetite se samo kolike su rate za kredit na stan od cac 70m2 ..svaka plaća je uz to mala. Hvala. Vjerujte, daleko sam ja od bitch ženske )
  14. određena odavno. Dijete ima 8 godine. Plaća nije bogzna kakva. Ali alimentacija je bila određena na minimalac (700 kn alimentacije na 3.500). Sada suprug ima veću plaću (5.300 kn) , ona to zna i sigurno slijedi tužba za veću alimentaciju. Ali uskoro slijedi i naše dijete..mogu li kako na vrijeme urgirati..ili ako on navede na susu da čeka novo dijete može li alimentacija ostati na 700 kn. Mi i onako malome kupujemo sastrane..I ČUVAMO SVAKI RAČUN I SVAKO UPLATU ALIMENTACIJE. Mogu li ti računi biti potvrda plaćanja veće alimentacije..možemo li tražiti isplatu veće alimentacije ali kroz račune za malog (račun za njemački, skijanje...što god) samo ne njoj lovu. HVALA NA POMOĆI!!
  15. ZAR JE ZAISTA JEDINO RJEŠENJE RAZVOD.??? Ja sam u istoj situaciji. Tj. tek sam se udala, pa proučavam što mi se sve može dogoditi!!! Imam pitanje. Ako max 50% plaće muža može ići na uzdržavanje djeteta, a ja ih napravim 3 a bivša ima jedno...kako se tih 50% raspoređuje?..Ja sam ta u vezi sa daleko većim primanjima..i vi meni hoćete reći da ja neću moći šparati lovu za svoju djecu...ili ću moći ako ih napravim što više:-))) Da se razumijemo...ja sam prošla sa sadašnjim mužem cijeli cirkus samo da on dobije što veća prava da viđa to dijete, i svakako sam za to da se dijete uzdržava. Ali kao svaka majka moram vidjeti što me čeka...za dobro moje djece...
  16. poštovana, ja sam upravo ušla u brak sa muškarcem koji ima bivšu (problematičnu naravno) i dijete s njom. Prošli smo zajdno cijelu tu problematiku oko dobijanja prava na viđanje za što sam u potpunosti za. Dijete mora biti u kontaktu sa ocem. sada je sve ok. No, u ime moje buduće djece MOLIM VAS RECITE MI ŠTO SE NAJGORE MOŽE DOGODITI .... koliko naših zajdničkih primanja može biti uzeto...a što je sa mojom budućom djecom?? Molim pomoć.
  17. U braku sam sa mužem koji je prošao sve to. Ja sam inzistirala da to prođem sa njim i da ne digne ruke od djeteta. Borba je trajala toliko dugo koliko i posesivnost majke. Odmah se pomirite sa tim da ćete izgubiti nepovratno najljepše trenutke djetetovog razvoja. Naša je situacija trenutno daleko bolja. Dobili smo od centra veći broj dana za viđanje djeteta i blagdane i praznike itd. Mali je divan i uživamo (sada mu je 8 godina). Super smo prijatelji on i ja. .. samo to mama ne zna...smiješno i žalosno u paketu. Ne odustajte, budite uvijek tu negdje blizu djeteta. bar jednom tjedno. koliko Vam god bivša dala vi iskoristite. Ona diktira igru! To ne zaboravite! Vi nemate nikakvu mogućnost da netko nadgleda provođenje sudske odluke. A djetetu ne možete priuštiti da mu muriju šaljete na vrata ako ga hoćete vidjeti. Samo čekajte. Vaše će vrijeme doći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija