Jump to content

ffilip

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Tužan
    ffilip je dobio reakciju od Torrente u Upravni studij   
    Što mislite o ovom studiju?
    Imate li iskustva s njim ili se možda radili s ljudima koji su ga završili?
    Nakon njegovog završetka, kakve su realne mogućnosti zapošljavanja (ako ih uopće ima)?
    Što mislite o kvaliteti upravnih studija na veleučilištima u manjim gradovima u odnosu na ove koji se izvode na Pravnim fakultetima?
  2. haha
    ffilip je reagirao na ljkuki u Upravni studij   
    Hmmmm ............ što da ti kažem, studij sam završila 2006. godine bez prevelik poteškoća, ali poteškoće nastaju nakon završenog studija...... Imam 1 god radnog iskustva, položen DSI i to je to. Nitko ne treba upravne pravnike i to je promašena struka koja samo komplicira život.
    Jaaaako rijetko (skoro pa nikad) se pojavljuju oglasi za slobodna radna mjesta II. vrste, a za radno mjesto referenta III. vrste nitko te neće zaposliti jer će rađe uzeti nekoga tko ima samo završenu gimnaziju dok ti sa određenim višim znanjem o upravnim poslovima možeš ostati visiti na Zavodu za zapošljavanje. Dok sam studirala imala sam točnu viziju što će biti moj posao i što ću raditi, a sada sa 100% sigurnošću mogu reći da nisam bila u pravu i da je upravno pravo izmišljena struka s kojom se nigdje nećeš zaposliti, pa ni u trgovini kao trgovac.
  3. haha
    ffilip je reagirao na felixx u Zakup građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu   
    Sve takve institucije i lokalne uprave su pune uhljeba koji uglavnom primaju plaću u hladovini, a kad im netko dođe sa takvom ponudom onda su zbunjeni.
    I svi se boje da ih netko ne optuži da su nekome 'pogodovali', pa radije lupe cifru koja je totalno nerealna.
     
     
    Previše lako ste prihvatili tu njihovu cijenu. To je cca 110 eura po m2. Po toj cijeni danas se već može kupiti građevinsko zemljište u Zagrebu 5 km od centra (ono koje nije baš na atraktivnim mikrolokacijama), pogotovo za malo veće parcele.
    U blizini Zagreba u gradovima u Zagrebačkoj županiji možete kupiti lijepe građevinske parcele od 1000-2000 m2 sa svim komunalijama na cesti udaljene 1-2 km zračne linije od glavnog trga za 15-30 eura/m2. Građevinska zemljišta u gospodarskim zonama idu od 7-10 eura. (ako ne vjerujete, ja vam ih prodam -javite mi na PP)
     
    Gdje se točno nalazi to zemljište? Koji grad, koja otprilike lokacija?
     
     
    Proučite koje su realne cijene sličnog građevinskog zemljišta. Obiđite agencije, potražite po oglasnicima. (pazite, to su tražene, ne i postignute cijene). Raspitajte se koliko bi po njihovoj procjeni takvo zemljište vrijedilo - možete glumiti 'zainteresiranog' kupca, ili prodavatelja koji ima takvo zemljište.
    Pogledajte cijene na ovrhama i jesu li zemljišta prodana.
    Raspitajte se u poreznoj upravi za zemljišta slične veličine, namjene i lokacije - koje su njihove procjene i imaju li u zadnje vrijeme kakav ugovor za takvo zemljište.
     
    Lako moguće da se danas za takvo zemljište ne može na javnom natječaju dobiti niti trećina iznosa koji traže ovi u DUUDI.
    Formirajte neku svoju realnu cijenu, dogovorite se svi suvlasnici i urudžbirajte im ponudu za kupnju. Neka vam odgovore pisanim dopisom.
  4. haha
    ffilip je reagirao na burn u Prijetnje   
    G-man, vidim da je Filip pitao kakve su mu šanse u građanskoj parnici.
     
    Filipe, ukoliko DORH ne preuzme progon, Vi ćete imati tu priliku ali ovdje govorimo o kaznenom postupku.
     
    Zašto Vas interesira građanska parnica, mislite na naknadu štete? Ako da - mislim da pucate u prazno.
  5. haha
    ffilip je reagirao na G-man u Prijetnje   
    Zaboravite na snimku. Ionako se ista ne bi mogla koristiti u kaznenom postupku, budući bi predstavljala nezakonit dokaz u smislu čl. 10. st. 2. t. 2. ZKP-a.
     
    Prijetnja se može dokazati vašim iskazom te iskazom drugih osoba kojima je počinitelj ponovio prijetnje izrečene vama. To će i biti ključno u postupku.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija