Jump to content

piscilla

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da,važno je, jer dotični "gospodin" misli da je iznad zakona.Volio bih vidjeti da tebi netko čini ono što meni taj radi, ili ne daj bože da se radi o tvojoj majci.Baš me zanima da li bi reagirao i odgovarao na ovaj način na koji si meni. Ako nemaš ništa pametno za reći, nemoj se ni javljati
  2. Majka mi je umrla prošle godine u 10.mjesecu, živjela je nevjenčano i pokopana je po svojem prezimenu (prezime našeg oca). Nakon smrti imam velikih problema sa tim njezinim nevjenčanim suprugom, zadnje što je napravio, promijenio je prezime moje majke u svoje, na grobu na križ. Kome da se obratim da ga prijavim?Molim pomoć.
  3. A zašto bi željea da ti se dijete upiše na uskoro bivšeg muža? Pa ako je otac taj drugi muškarac onda sa njime to riješi! Probaj ubrzati razvod i udati se za ovog drugog muškarca, onda ne bi trebala imati problema kod upisa. Ustvari važno ti je da ti se ovaj drugi muškarac slaže sa time da želi svoje dijete, ako ne, onda ti se poslije rođenja djeteta automatski piše na tvog "bivšeg" muža.Po zakonu 10 mjeseci od pravovaljanog razvoda braka, još se smatra da je otac djeteta bivši, inače ćeš morati na dokazivanje.
  4. Najbolje bi Vam bilo da potražite tog bilježnika. Ako se sječate zgrade u kojoj je bio, ne budite lijeni i potražite ga. Ako više i nije na toj adresi, postoje susjedi ili netko treči da zna kako se je bilježnik zvao i poslije preko informacija(988) pronađete novu adresu bilježnika. Poslije je sve lako. Pozdrav
  5. Hvala na odgovorima.Evo da i pojasnim svoje pitanje.Radi se izvanbračnom partneru moje majke.Živjela je sa njm 5 godina,umrla je prošle godine u desetom mjesecu, sada vodim rat za skrbništvo za svojeg polubrata koji nije sin od moga pokojnog oca niti od tog čovjeka sa kojim je bila moja majka. On se je počeo inatiti jer mu ja ne mogu a niti ne želim više pomagati na njegovo imanju, jer nas (mene, sestru i moju suprugu ) je počeo kriviti za smrt naše majke i odvlači mojeg brata od mene. Ja sam mu motorku posudio prije par mjeseci, od tada se je situacija pogoršala, neki dan sam išao u njegovu županiju na socijalnu skrb radi brata i usput sam uzeo svoje stvari od njega, pa i svoju motorku. Da bi drugi dan došla policija sa prijavom, da sam ja ukrao motorku koja je ostala od njegove pokojne izvanbračne supruge.Eto to je to, za sada.
  6. Postavio sam pitanja za posvojenje i nasljedstvo,još mi nitko nije odgovorio,valjda ću tu imati više sreće. Mislite da se šalim, kada kažem, da ona budala koja još uvijek želi mog brata, nije normalan!! Da ne duljim,objasnio sam o čemu se radi u obiteljskom pravu, neki dan sam došao po svoju motorku, on me je prijavio da sam ju je ukrao.Nije normalan, kao da je to ostalo od njegove nevjenčane supruge (tj.moje majke), ostavinska nije još bila, ali to i sad nema veze jer je motorka od mog pokojnog djeda koji ju je meni ostavio.Više mi ga je stvarno dosta, prijetio nam je prije, da li da i ja njega počnem prijavljivat?
  7. Stalno provjeravam, ali nitko mi ne odgovara.Da li netko zna što da napravimo?Please, dosta je hitno, jer to se stvarno dešava.
  8. Recite mi kako rješiti ovu situaciju.Živim sa nevjenčanom suprugom, sa njezino dvoje djece iz prethodnog braka i sa našim devetomjesečnim sinom. Živimo u kući koja je pola moje vlasništvo, a pola moje, sada pokojne majke. Majka mi je umrla prije četiri mjeseca, živjela je u drugoj županiji 5 godina ( ali nije prijavila promjenu prebivališta niti boravišta ) sa nevjenčanim suprugom i sa mlađim sinom ( mojim polubratom, koji nije sin od čovjeka sa kojim je živjela ). Sada nam taj čovjek stvara velike probleme, raznim uvredama i ispadima, želi da se iselimo iz kuće i tako to. Pomozite mi i recite da li on ima pravo na dio kuće koji je ostavila moja majka, naime kuću smo naslijedili, ona dio od svoga oca, a ja dio od svoje bake ( njezine mame ), sve je provedeno u gruntovnici.? I ako ima pravo on na njezin dio, da li i mi tj; ja i moja sestra i moj mlađi brat imamo pravo na dio tamo gdje je ona živjela, s obzirom da je tamo bila pet godina? On je imanje naslijedio od svojih roditelja, ali je i moja majka ulagala od kada je došla tamo.
  9. Majka mi je umrla prije četiri mjeseca, živjela je 5 godina sa nevjenčanim suprugom i sa svojim desetogodišnjim sinom koji nije sin od mog oca niti od čovjeka sa kojim je živjela majka. Sada je polubrat još kod njega, on ga želi posvojiti. Ja sam na početku želio da brat bude tamo, međutim kako je vrijeme prolazilo shvatio sam da je taj čovjek bolestan u glavu. Imam i sestru i nevjenčanu suprugu i sve nas on krivi za majčinu smrt. Radi nam velike probleme, a i brata je počeo odvlačiti od nas. Brat se nalazi u najosjetljivijoj dobi, pred pubertet i sve upija, a ovaj čovjek ga doslovno kupuje, tako da i brat ne želi otići od tamo. Postao je jako bezobrazan i nekulturan, svaka druga riječ mu je psovka, ako nije po njegovom počinje se derat i sl., umjesto da on ima nekoga za autoritet, on je tom čovjeku autoritet. Od socijalne službe iz druge županije došlo je rješenje da je on podoban za posvojenje, što nije ni blizu istini, kasnije smo doznali da mu rođakinja radi u socijalnoj službi. On nema ni osnove higijene, nema vodu u kući, spava zajedno u sobi sa bratom, a ima sobu u kojoj je živio sa našom majkom.Bavi se poljoprivredom, ima svoje krave, štala je u dvorištu, tako da je i brat prepušten sam sebi.Kada je ovaj u štali, brat je vani, jer se boji biti u kući ( mama nam je umrla u njoj). Napominjem da ponašanje tog čovjeka pokazuje da nije poželjno da mu se povjeri roditeljska skrb. Verbalno je napao moju suprugu, njezinoj djeci rekao da su luđaci ( to su djeca od 8 i 11god.).Pa je li to normalno da mu se da skrb nad desetogodišnjim djetetom? Ja sam razgovarao sa svojom nevjenčanom suprugom i ona je od samog početka bila da brat dođe kod nas i da se to dijete odgoji kako treba, ako već nije prekasno za njega, s obzirom da je pod utjecajem tog čovjeka ( mi mu nemožemo priuštiti igračke od 200-300 kuna svaki drugi dan, niti bi to željeli jer tako se ne odgaja dijete ). Što sada da poduzmemo da brat dođe živjeti sa nama? Ako mislite da pretjerujem, evo samo jedan od mnogih primjera njegovog ludila. Brat me je jednom nazvao i javila se supruga, tražio je mene, supruga mu je rekla dobar dan, a on ništa i dalje pita gdje sam ja, ona ponovo ponovi dobar dan, a on se nasmije i opet pita gdje sam, ona opet ponovi dobar dan i tada je i on rekao dobar dan, onda je meni dala slušalicu i brat mi da tog čovjeka, dvije tri riječi i završimo razgovor, da bi on nazvao nakon pola minute i pitao što mu je moja supruga rekla, ja mu kažem dobar dan, a on, da nema ona njemu što govoriti dobar dan, njemu je mama umrla, njemu je samo Bog!!!! Da ne nabrajam koliko je još bilo takvih glupih i bizarnih situacija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija