Jump to content

ivistipe

Korisnik
 • Broj objava

  126
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ivistipe

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Samo pazite da vam na mirovinskom ne spoje staž, pa bi u tom slučaju imali samo jednu mirovinu. Za staž u sloveniji tražite mirovinu u sloveniji i dobit ćete više za 15 godina nego ovdje za 25.
 2. Referent vas je ispravno uputio i tako postupite. U aneks ugovora navedite udio koji kupujete i to razlomkom x/y brojčano i slovima, a što iznosi xxx m² i neće biti problema.
 3. Ako se brinete o djedu sklopite ugovor o doživotnom uzdržavanju i tada nema ostavinske iza djeda te je njegova nekretnina vaša.
 4. Nažalost dosjelost se često zloupotrebljava i na taj način mnogi love u mutnom uz blagoslov suda, a upisani vlasnik je tu nemoćan. Zakon jasno kaže da posjed mora biti pošten i savjestan, a mnogi posjednici to nisu, a sav teret dokazivanja nepoštenja pada na uknjiženog vlasnika. Malo čudno da tvz. posjednik nebi godinama znao da mu nekretnina nije načisto.
 5. ivistipe

  Kupoprodajni ugovor

  Potražite kredit u drugoj banci.
 6. Onaj tko ih koristi, kod vas zajednički obadvije.
 7. Ovdje se služnost ne može steći dosjelošću jer je posjed služnosti pribavljen nepošteno za vrijeme komunističkog režima kada se po privatnom vlasništvu radilo bez pitanja i privole vlasnika koji je bio često zastrašivan i ucjenivan.
 8. Nemojte nasjedati na takve izjave, jer vas taj kupac malo vuče za nos. Vaša je nekretnina vi ste odredili cijenu, a on ako želi neka kupi ili odustane, isplata odmah inače ćete ostat bez para. Ako nemate građevinsku izvadite u katastru da je kuća izgrađena do 1968 i s tim uvjerenjem tražite od ureda za prostorno uređenje izdavanje uporabne dozvole i nekretnina je legalna (cijena oko 1000 kn).
 9. Nikad se ne zna, samo kako je Hanžeković došao do podataka vašeg oca? HT je sigurno dao podatke iz ugovora u kojem je i OIB vjerojatno všeg oca. Kontaktirajte odvjetnički društvo i to tješite da nebi bilo kasnijih problema, jer bi vas mogli ovšiti, a povrat novca više nećete dobiti. Stvar nije zanemariva, a odluka je vaša.
 10. Samo pazite da netko nije sklopio ugovor na ime všeg oca i krivotvorio potpis oca, pa je otac ipak dužan. Bilo je već puno takvih primjera.
 11. Izvadite povjesni zk izvadak da se vidi vrijeme i način stjecanja nekretnine, priložite vjenčani list i zatražite upis polovice vlasništva u zemljišne knjige temeljem bračne stečevine i obiteljskog zakona. Bit će zanimljivo obrazloženje kako će rješiti predmet, a ne mogu vas odbiti.
 12. Po tom darovanju bi suprug mogao ostati bez svoje polovice jer bi supruga tvrdila da je darovao svoju polovicu , a da je druga polovica njezina bračna stečevina. Vrlo delikatna situacija. Supruga bi trebala tražiti priznanje bračne stečevine od muža pa makar i putem suda, a ne darovanje. Zakonodavac bi trebao donijeti obvezu upisa bračne stečevine u zemljišne knjige u trenutku stjecanja nekretnine i takvih problema u budućnosti nebi bilo.
 13. Sve što raste na vašu parcelu slobodno porežete do međe bez ikakvog pitanja i odobrenja susjeda.
 14. Zaboravite na prisvajanje, a u vlasništvo zemljišta možete doći temeljem kupoprodaje ili darovanja od strane vlasnika.
×
×
 • Napravi novi...