Jump to content

bob25274

Korisnik
  • Broj objava

    594
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    8

Objave koje je bob25274 objavio

  1. prije 3 minuta, Mikkyyy je napisao:

    Poštovani, 

    Majka ima Hrv državljanstvo(izgubila se domovnica i gde je mogu ponovo izvaditi?), otac srpsko, ja sam 1971. rođen u Hrv i od 2003. sam srpski državljanin i gde mogu proveriti da možda već nemam državljanstvo. Interesuje me da li kada ja dobijem državljanstvo da li moje dete može aplicirati ako trenutno ima 20 godina? Da li ja mogu aplicirati za Hrv državljanstvo u slučaju da nemam?

    Hvala unapred na odgovoru. 

    Već sam vam odgovorio te predlažem kontakt putem pp.

    Imate pravo vi na državljanstvo, uz određene uvjete, dok vaše dijete također bi ispunjavalo uvjete po porijeklu /jedan od roditelja/. Ukoliko se vama utvrdi državljanstvo, smatra se da ga imate od rođenja.

     

     

  2. prije 1 sat, vanja_bl je napisao:

    Pozdrav,predao sam papire u Banja Luci za stjecanje hrv drzavljanstva,imam pravo na to jer mi je majka hrvatski drzavljanin od uvijek,upisana je u knjigu drzavljana kad se rodila i od tad se vodi da je hrvatski drzavljanin.Po zakonu pise da ja mogu dobiti drzavljanstvo ako je ona prilikom mog rodjenja bila hrv drzavljanka,a jeste.Predao sam to pre nekih 5-6 mjeseci u ambasadi su mi rekli da se ceka od 6-12 mjeseci.Zanima me postoje li sanse da to bude u tom nekom periodu ili se vise ceka.Mislim da ne postoji mogucnost da ne dobijem jer zakonski spadam u tu grupu.Ako neko ima neki konkretan odg neka mi napise,do sad nisam slao ambasadi nista samo cekam odg.

    Vremenski okvir ne postoji, čekanje po utvrđivanju državljanstva je trenutno  do tri/četiri  godine, dok, kod prijema između jedne i šest/sedam godina. 

    Budite strpljivi, čim riješe predmet bit ćete obaviješteni. 

    prije 3 minuta, Mikkyyy je napisao:

    Pozdrav, 

    Majka mi ima Hrv drz, otac srpsko, ja sam rođen u Hrv 1971. da li mogu da dobijem drz po osnovu majčinog državljanstva?

    Da, uz dodatne određene pretpostavke. 

    Za pobliže informacije javite se u pp uz kopiju vaše poruke ovdje. 

  3. Na 22. 09. 2021. at 12:40, DavorTelisman je napisao:

    Pozdrav svima,

    Da li je moguce dobiti HR drzavljanstvo, ako mi je deda rodjen u Hrvatskoj u Samoboru? 

    Otac i majka su mi rodjeni u Srbiji, otac mi je preminuo 2020, mislim da mi je reko, kad je sluzio vojsku u Sloveniji da je bio upisan da je Hrvatske nacionalnosti. Naravno do tih podataka je tesko doci posle raspada Jugoslavije.

    Da li ja mogu da podnesem zahtev na osnovu dede?

     

    Hvala u napred.

    Ne. Potrebno je dokazati nacionalnu pripadnost sa 10-tak dokumenata, što osobnih što od oba ili jednog roditelja. Djedovi dokumenti mogu biti plus. 

  4. Na 19. 06. 2009. at 23:07, virgosat je napisao:

    Može li se ostvariti pravo na hrvatsko državljanstvo ako je osoba rođena u stranoj zemlji, ali su njeni roditelji rođeni u Hrvatskoj i zbog 2. svjetskog rata morali su pobjeći u Italiju a odatle u dvije različite zemlje.

     

    Moj bratić bi htio dobiti hrvatsko državljanstvo ali ne zna što mu je činiti. Ima li šanse da ostvari to pravo?

     

    hvala na odgovoru i uputama

    Kada je bratić rođen i da li roditelji imaju hrvatsko državljanstvo?

    Na 28. 07. 2021. at 17:30, Shillla je napisao:

     

    Traje i kod mene skoro 3 godine, nikad mi se niko nije javio ni za nadopunu ni bilo kakvu obavjest. Pitala sam u konzulati rekli su da moze trajati i do 5 godina.  Ja sam predala preko pravnog zastupnika, nista se nije rijesilo. Da li ste u medjuvremenu dobili domovnicu? 

    Čeka se u nekim slučajevima 6,7 godina. 

  5. Na 01. 10. 2021. at 16:45, Stojic je napisao:

    Rodjen Sam 1984 godine u Slavonskom Brodu I isao u prvi razred u hrvatskoj, 1991 Sa roditeljima otisao u BiH, imam li ja pravo na hrvatsko drzevljanstvo? 

     

     

    Koje državljanstvo imaju roditelji?

    Na 01. 10. 2021. at 18:36, Sava332 je napisao:

    Rodjen sam u Bosni, Brčko imam Hrvatski pasos i zivim u Nemackoj. Upisan sam u maticne knjige u hrvatskoj i bosni.Bosanske dokumente nemam. Gde moram vaditi rodni list? Hvala

    Za potrebe korištenja po inostranstvu isključivo rodni list iz države rođenja, dok rodni list iz Hrvatske može poslužiti samo za potrebe u RH.

  6. Na 27. 09. 2021. at 11:08, Milan32762 je napisao:

    Ako vam je jedan od roditelja ili oba roditelja bili Hr drzavljanin u trenutku vaseg rodjenja onda Clanak 5. Stavka 2. Zakona o Hr drzavljanstvu. Postupak Utvrdjivanje Hr drzavljanstva. Pise vam sve u linku, rok za predaju je 31 dec 2021, do tada vazi novi zakon. Srecno!

    https://mup.gov.hr/UserDocsImages/4748

    @pedjas nema rok 31.12.2021. jer su mu OBA roditelja hr državljani.

    Na 27. 09. 2021. at 16:12, MarkusM je napisao:

    Dobar dan svima, jedno brzo pitanje:

    Da li ja mogu da podnesem zahtjev u npr. policijskoj postaji Ilok ako mi je prebivalište u Srbiji? Pošto iz konzulata ne dobijam nikakav odgovor telefonom niti mejlom.

     

    Svako dobro

    Teško je sa Konzulatima, ali u Pol.postoji neće zaprimiti zahtjev jer je prebivalište ili boravak izvan RH.

  7. prije 49 minuta, Poljanis je napisao:

    Postovani, predao sam zahtjev temeljem pripadnosti hrvatskom narodu 2018. Na sve nadopune sam uredno odgovorio. Posljednja informacija koju imam iz MUP RH jeste da je isti uputio zahtjev Reublici Srbiji za provjeru vjerodostojnosti dokumentacije. Sada se pitam da li se proces moze oduziti u nedogled u smislu da to neko u Beogradu stavi narednih 5 god u fioku isl? 
    Hvala u unaprijed

    Lp

    Može. Ne baš 5 god da stoji negdje , ali postupci traju između jedne i šest godina.

  8. prije 8 sati , Pejaka je napisao:

    Pozdrav, rođen sam '65 u Vukovaru i imam Hrvatsku domovnicu ( i ćerka poseduje domovnicu i putovnicu) ,sin je rođen '94 u Beogradu, da li može da dobije Hrvatsku domovnicu.

    Samo da navedem da i moja majka ima Domovnicu (u domu ja za stara lica u Beogradu) i da imam puno rodbine u Vukovaru i okolini koji su državljani Hrvatske.

    Unapred zahvalan

    Ima. Potrebno podnijeti zahtjev za utvrđivanje državljanstva pri Konzulatu RH u Beogradu. 

    Čl.5 st 2 zakona o državljanstvu,rok 31.12.'21. 

  9. prije 20 minuta, Novak83 je napisao:

    Pozdrav, pre mesec dana sam predao papire za drzaljanstvo  u subotici po narodnoj pripadnosti.  Sad čitam da su neki išli na dodatni razgovor da li to važi za sve koji predaju i da li tu idu pitanja o kulturi, povijesti i sl ili pitanja o mom životu. Hvala 

    Ako je po narodnosti pitat će vas osnovna životna pitanja i cijeniti vaš doprinos prema gajenju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, te ostala općenita pitanja, naravno uz pisane dokaze o pripadnosti vas, oba i/ili jednog roditelja od rođenja na dalje. 

    Neće to biti skoro, možda za oko godinu dana. Ukupno trajanje između jedne i šest godina. 

  10. prije 19 sati , Danijel90 je napisao:

    Postovani,

    Da li ima advokat u BiH koji se bavi hrvatskim drzavljanstvima, treba mi pomoc prije par dana sam dobio odbijenicu i imam rok zalbe 15 dana? Zanima me da li ima osnove da pisem zalbu, i da li ima ikakve pravne osnove da dodbijem uopste hrvatsko drzavljanstvo. Bio bih zahvalan ako neko ima neki kontakt ili mail adresu gdje mogu da posaljem sliku rijesenja sto sam dobio tu sve detaljno pise?

    Pisao sam vam, pošaljite. 

  11. Na 12. 09. 2021. at 13:40, dulence85 je napisao:

    Pozdrav svima...

    Da li vredi uopšte da ulazim u priču oko upisa u knjigu državljana RH i po kom osnovu, u situaciji:

    Rođen sam u Beogradu 1985. Roditelji,takođe, u Beogradu, otac 1959, majka 1963. Međutim, majka je i imala republičko državljanstvo Hrvatske. Nikada za života nije vadila domovnicu, a umrla je 2016. Dobio sam potvrdu iz matičnog ureda da je bila upisana u knjigu državljama RH, a da ja nisam. Meni je upisano na rođenju državljanstvo SFRJ i SR Srbije. Otac je imao SFRJ, pretpostavljam i SR Srbije, obzirom da se 1959 god. državljanstvo upisivalo po mestu rođenja oca, a moj deda je rođen na Kosovu, tako da otac svakako nije imao republičko drž. Hrvatske. Dodeljen mi je OIB broj jer sam nasledio imovinu u Hrvatskoj. Dakle, moji baba i deda sa mamine strane su rođeni u Hrvatskoj, a i očeva majka je takođe rođena u Hrvatskoj. Svi su oni dakle bili državljani SR Hrvatske. Nisam pametan po kom osnovu da apliciram. Imam i 2 potvrde iz Hrvatske da sam član jednog fudbalskog kluba i jednog vatrogasnog društva, ukoliko može to nešto da mi pomogne.

    Čl 5 st 2 ili čl 30 st 1

    prije 22 sati , stoja je napisao:

    republicko drzavljanstvo sam stekao 1986,za Srbiju?

    Čl 30

  12. Na 09. 09. 2021. at 23:11, Benii je napisao:

    Danas sam baš proverio e-mail adresu, i vidim da su mi iz MUP pošaljili ovo :

     

    Poštovani,
     
    Vezano uz Vaš upit koji se odnosi na trajanje postupka stjecanja hrvatskog državljanstva obavještavamo Vas da je nemoguće unaprijed utvrditi trajanje upravnog postupka stjecanja hrvatskog državljanstva jer uobičajeno vrijeme trajanja postupka ovisi o kompleksnosti ispitivanja i utvrđivanja relevantnog činjeničnog stanja, kao i svih okolnosti na kojima se zasniva meritorno rješavanje zahtjeva.
     
    Naime, nakon što zaprimimo zahtjev za stjecanje hrvatskog državljanstva te utvrdimo sve pravno relevantne činjenice, okončat će se upravni postupak donošenjem meritorne odluke koja će Vam biti uručena, prema mjestu podnošenja zahtjeva.
     
    Koliko vrijeme ovo moglo bi da traje, i dali mogu se nadati nečemu. 

    Ovo su "tipski" odgovori, skoro se šalju automatski. 

    Morate biti strpljivi, postupci traju od jedne do šest godina. 

    Na 11. 09. 2021. at 22:07, stoja je napisao:

    molim za odgovor..rodjen sam u Srbiji 1968.godine,a majka mi je Hrvatica koja je imala hrvatsko drzavljanstvo,a od 1967.god zivela u Srbiji.da li ja imam pravo na hrvatsko drzavljanstvo?

    Zavisi od datuma stjecanja republičkog državljanstva za vas. 

     

  13. prije 2 minuta, Benii je napisao:

    Podneo sam zahtjev prosle godine 7 mjesec, a u 12 mjesec trazili su mi nadopune : Svjedožbe, vojne knjižice, izvod iz matične knjige vjenčanih. Ja sam sve to podneo, ali problem je o tome šta u nijedan dokument nema rubrike nacionalnost, pa zato sam podneo onog uvjerenja sa svih podatoci iz Knjige rođenih da sam upisan kao hrvat, i onog dokumenta da sam promovirao hrvatske interese, prije nekih dana, zvonio sam u Mup u otseku za drzavljanstva da pitam dokle je stiglo obradu mog zahtjeva, pa su mi rekli da je u obradu i da malo treba da budem strpljiv. 

    Budite strplivi, čeka se između jedne i šest godina.

  14. prije 12 minuta, Benii je napisao:

    Ja sam novi član u forumu, živim u Makedoniji, otac mi je hrvat ali kao mali je bio usvojen od Romi u makedoniji, on ima hrvatsko drzavljanstvo od samog rođenja 1953, ja sam podnesio sam zahtjev stjecanje hrvatsko drzavljanstva putem pripadnik hrvatskog naroda dao sam dokumente od mog oca, njegovo drzavljanstvo, drzavljanstvo njegove majke, notarsku izjavu iz 2014 da sam se izjasnio kao hrvat, potvrda iz hrvatsko zdruzenje da sam clan iz 2007, potvrdu iz ministerstvu za pravdu da sam upisan kao hrvat, potvrdu iz jednu nevladinu organizaciju da sam promovirao hrvatske interese.

    Sve ove dokumente podneo sam prosle godine, putem hrvatskog konzulata u Makedoniji, koliko imam šanse da dobijem hrvatsko državljanstvo, rođen sam 1983 god. 

    Ako može neko da mi odgovori, bio bi mnogo zahvalan. 

     

    Tražit će Vam se dopuna zahtjeva u vidu dostavljanja dokumenata /javnih isprava-škole, fakulteti, matične knjige i dr/ za Vas o pripadnosti hr narodu...

  15. Na 25. 08. 2021. at 19:57, djapic je napisao:

    Poštovani,

    Otac mi je rođen u Hrvatskoj 1939 godine. i sada je pokojni. Ja sam rođen u Srbiji 1970. i srpske sam nacionalnosti.

    Da li imam po nekom osnovu pravo da dobijem i Hrvatsko državljanstvo?

    Pozz

    Da, uz postojanje određenih uvjeta i vašeg državljanskog statusa do i od 1991.godine. Za pobliže informacije javite se u inbox....uz vašu poruku.

  16. Na 01. 09. 2021. at 23:55, Ketika88 je napisao:

    Postovani,

    Predala sam zahtjev za stjecanje hrvatskog drzavljanstva po osnovu clana 16, stava 3.

    Inace sam rodjena u Novom Sadu. Zivim u Srbiji. Zahtjev sam predala u Veleposlanstvu RH u Beogradu.

    Nakon 5 meseci stiglo mi pismo gde mi traze nadopunu dokumentacije, dokaze o licnom izjasnjavanju nacionalnosti.

    Predala sam svu dokumentaciju svojih roditelja gde se jasno vidi da su se uvek izjasnjavali kao Hrvati: Radne knjizice, tatina vojna, krsni list od oboje, izvadak iz matice rodjenih od oboje, i tatina umrlica. Svuda stoji kod nacionalnosti Hrvat/Hrvatica.  Dokaze sa popisa stanovnistva gde smo se kao obitelj deklarisali kao Hrvati nisam uspela dobiti.

    Takodje, predala sam i dokumentaciju od dede i bake sa oceve strane, koji su se deklarisali kao Hrvati: dedina vojna knjizica (gde se vidi da je za vreme rata bio u Zagrebu, radio u MInistarstvu domobranstva), radna knjizica, sluzbenicka knizica, vencani list, bakina domovnica posto je ona pozivela do 2003 i imala ju je priliku izvaditi, a deda je davno umro 1980.  Takodje, tatina rodjena sestra, moja tetka, takodje Hrvatica, rodjena u Vukovaru, sa domovnicom, koja zivi u Beogradu.

    Nisam ulazila u dokazivanje svoje nacionalnosti, jedino sam predala svoj izvod iz mkr gde mi pise da sam Hrvatica, i takodje sam isto navela u izjavi. Predala sam i svoj krsni list, naravno katolkinja sam, kumovi su mi Hrvati iz Osijeka.

    Novim zakonom o hrvatskom drzavljanstvu koji je stupio na snagu početkom prosle godine, koji je dopunjen članom 16. sa trecim stavom, prema kojem ukoliko imam dokaze da su mi se roditelji izjasnjavali kao Hrvati, ja ne moram da ulazim u dokazivanje svoje nacionalne pripadnosti.

    Zasto mi onda traze dopunu?

     

    (pisala sam isto ovo i na drugu temu, gde u sustini nisam trebala jer nema veze sa naslovom, ali tamo svakako niko ne odgovara, pa da probam ovde)

    Vjerujem da sam odgovorio i da ste pročitali.

  17. Na 29. 08. 2021. at 17:35, Mar23 je napisao:

    Pozdrav! Ako može neko da mi pojasni u vezi sticanja Hrvatskog državljanstva. Naime rođen sam u Bosni 1988. godine. U vrijeme mog rođenja majka ima Hrvatsko državljanstvo, rođena je i živjela u Hrvatskoj, kao i njeni roditelji. Takođe i moja sestra ima Hrvatsko državljanstvo. Otac ima BiH drzavljanstvo.  Da li imam neke osnove da predam dokumenta za Hrvatsku domovnicu? Unaprijed hvala na odgovoru. 

    Da, uz postojanje određenih uvjeta i vašeg državljanskog statusa do i od 1991.godine. Za pobliže informacije javite se u inbox....uz vašu poruku.

    Na 30. 08. 2021. at 12:47, Ketika88 je napisao:

    Pozdrav, hvala na odgovoru.   Pa da mi oba roditelja imaju domovnicu ne bih se pozivala na pripadnost i clan 16 stav 3,  nego bih isla po podrijetlu i pozivala se na drugi clan.  Jedna devojka je podnijela isti zahtjev, samo u Subotici,  njen advokat je potvrdio da ona ne treba da ulazi o dokazivanje nacionalne pripadnosti kada se poziva na pripadnost svojih roditelja, i prilikom cega je naravno morala priloziti sve potrebne dokaze kako bi dokazala njihovu pripadnost hrvatskom narodu. Dobila je drzavljanstvo prosle godine, po istom ovom zakonu.   Lp

    Naravno, dostavio sam Vam moj komentar na upit.

    Na 01. 09. 2021. at 15:32, micamaca599 je napisao:

    Postovani bob25274,

    Oprostite na toliko puta postavljenom pitanju ali i ja vam moram postaviti isto, jer vi ocigledno vidite fine razlike, dok se ja, citajuci ranije postove, prepoznajem i u slucajevima za koje kazete da nemaju osnova za hrvatsko drzavljanstvo i sa onima za koje kazete da imaju.

    Moj je otac, kao i njegovi roditelji i ostala rodbina, rodjen i odrastao u Hrvatskoj. U Beograd je dosao za poslom 70'ih gde sam i ja rodjena 1980. i imam samo srpsko drzavljanstvo. Tata ima hrvatsko drzavljanstvo i vratio se da zivi u Hrvatsku gde je i sad. Moja mama je rodjena u Srbiji i ima samo srpsko drzavljanstvo. Njen otac je Srbijanac, ali majka (znaci moja baka sa majcine strane) je isto kao i njeni roditelji i braca/sestre iz Hrvatske, samo su bili kolonizovani u Vojvodinu negde posle II svet. rata i zato je i moja mama rodjena u Srbiji.

    Da li ja imam osnova za eventualno dobijanje hrvatskog drzavljanstva po ovom novom (i privremenom) zakonu i po kojem osnovu?

    Unapred hvala!

    Imate, uz dodatno ispunajvanje nekih činjenica,  o kojima, ukoliko još nismo možemo koju riječ više u inbox-u....  :) 

    Na 04. 09. 2021. at 16:22, Foxx je napisao:

    Dobar dan imam jedno pitanje nadam se da mi mozete pomoći. 

    U mene otac je hrvat i njegova majka jr bila hrvatica da li ja mogu na osnovu oca ili njegove majke dobiti hrvatski pasoš hvala 

    Možete. Za dodatna pitanja javite se u inbox.

  18. Na 25. 08. 2021. at 23:57, Ketika88 je napisao:

    Postovani,

    Predala sam zahtjev za stjecanje hrvatskog drzavljanstva po osnovu clana 16, stava 3.

    Inace sam rodjena u Novom Sadu. Zivim u Srbiji. Zahtjev sam predala u Veleposlanstvu RH u Beogradu.

    Nakon 5 meseci stiglo mi pismo gde mi traze nadopunu dokumentacije, dokaze o licnom izjasnjavanju nacionalnosti.

    Predala sam svu dokumentaciju svojih roditelja gde se jasno vidi da su se uvek izjasnjavali kao Hrvati: Radne knjizice, tatina vojna, krsni list od oboje, izvadak iz matice rodjenih od oboje, i tatina umrlica. Svuda stoji kod nacionalnosti Hrvat/Hrvatica.  Dokaze sa popisa stanovnistva gde smo se kao obitelj deklarisali kao Hrvati nisam uspela dobiti.

    Takodje, predala sam i dokumentaciju od dede i bake sa oceve strane, koji su se deklarisali kao Hrvati: dedina vojna knjizica (gde se vidi da je za vreme rata bio u Zagrebu, radio u MInistarstvu domobranstva), radna knjizica, sluzbenicka knizica, vencani list, bakina domovnica posto je ona pozivela do 2003 i imala ju je priliku izvaditi, a deda je davno umro 1980.  Takodje, tatina rodjena sestra, moja tetka, takodje Hrvatica, rodjena u Vukovaru, sa domovnicom, koja zivi u Beogradu.

    Nisam ulazila u dokazivanje svoje nacionalnosti, jedino sam predala svoj izvod iz mkr gde mi pise da sam Hrvatica, i takodje sam isto navela u izjavi. Predala sam i svoj krsni list, naravno katolkinja sam, kumovi su mi Hrvati iz Osijeka.

    Novim zakonom o hrvatskom drzavljanstvu koji je stupio na snagu početkom prosle godine, koji je dopunjen članom 16. sa trecim stavom, prema kojem ukoliko imam dokaze da su mi se roditelji izjasnjavali kao Hrvati, ja ne moram da ulazim u dokazivanje svoje nacionalne pripadnosti.

    Zasto mi onda traze dopunu?

     

    Hvala unapred

    Poštovani,

    Prema navedenom stavku zakonskog članka NISTE OBAVEZNI prilagati dokaze o svojoj oobnoj nacionalnoj deklaraciji. Međutim, kako je pravilnicima po postupanju po djelokrugu MUP-a propisano nešto drugačije mišljenje odazovite se pozivu, pribavite bar neki od dokaza jer, evidentno je da ste niste deklarirali drugačije no oba roditelja. Ukoliko pozivu u roku ne udovoljite zahtjev će biti odbačen.
    Naknadno, ukoliko Vas u konačnici odbiju Vaš tužbeni zahtjev u upravnom sporu je zagarantiran uspjehom po članku 16.tavku 3. koji je u "upotrebi" od 01.01.2020.        LP

    Na 26. 08. 2021. at 15:32, ralekd je napisao:

    Izvinjavam se sto pisem ovdje ali mi treba hitno pomoć u vezi dopune za HR drzavljanstvo,naime dobio sam email i pise mi ovo...sta trebam da izvadim da posaljem sutra brzom poštom.Hvala vam unaprijed

    Screenshot_20210826-150129_Gmail.jpg

    Orininal Izvoda iz matične knjige rođenih prevedeno na hrvatski jezik i latinično pismo.

    Na 29. 08. 2021. at 14:18, VeraN je napisao:

    Pozdrav. Zanima me da li mogu podneti zahtev za dobijanje Hrvatskog državljanstva ako mi je otac njihov državljanin, a ja sam rođen 1974 u Beogradu, nisam nikada živeo u Hrvatskoj. Ako je odgovor pozitivan koja je procedura. Hvala

    Da, uz postojanje određenih uvjeta i vašeg državljanskog statusa do i od 1991.godine. Za pobliže informacije javite se u inbox....uz vašu poruku.

  19. prije 21 minuta, GoranaMiki je napisao:

    Pozdrav, 

    znam da se na odgovor za primitak u hrvatsko drzavljansvo teoretski moze cekati do 6 godina ali mislila sam da je to u praksi ipak malo krace... po komentarima ovdje dala bih zakljuciti da je prosjek cekanja oko 2 godine. Ja sam, naime, zahtjeva predala prije skoro 5 godina i jos uvijek nista. Da li ovdje ima jos ljudi koji imaju takvo iskustvo kao ja? Zaista, sama pomisao na odbijenicu nakon toliko cekanja me baca u ocaj. 

    Lijep pozdrav svima

    Pošaljite im požurnicu na pitanja@mup.hr

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija