Jump to content

Predator

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nemas pravo, sve sto si radio kao uposlenik tvrtke vlasnistvo je tvrtke. To si sam naveo da je u ugovoru stavljeno, jedino ako si sklopio ugovor da si ti iskljucivi vlasnik svih ideja i rjesenja a tvrtka samo korisnik istih.
  2. Klasičan slučaj u kojem su te najprije okrali u firmi s kojom si radio na način da su bez tvog odobrenja dali tvoje slike trečoj osobi a onda dolazimo do ne ovlaštene reprodukcije tvog djela os strane osobe Koja je tvoj original reproducirala na platno ili što več.
  3. Naravno da moze zastariti, to je regulirano Zakonom o obveznim odnosima. Rok u takvim slucajevima je 5 godina od dana nastanka obveze. Naravno, Ako to stranka nezna onda mu se fino sjedne na sve racune i uzme mu se zadnja lipa. Zakon govori da ako se osoba protiv koje se vodi takav postupak ne obavjesti Sud o zastari oni nisu duzni voditi racuna o istoj.
  4. Fora je u tome sto Policija nece traziti njih, nego tebe. Isto tako netko moze iza ugla prodavati nelegalni softwer i ako to policajac nevidi, a nitko nije prijavio nikom nista.
  5. E tako to ide, onaj ko potrosi par tisuca eura na legalan software taj jos onda bude meta raznoraznih prijava i inspekcija. Ukratko, prema zakonu ako je tocno sve sto govorite nemogu Vam nista. Ali kao sto sam vece spomenuo u par tema vezanih uz sudstvo situacija u praksi je malo drugacija, tj, Sudac koji ce Vam suditi sudi kako on misli da treba a ne kako stoji u zakonu. Sretno.
  6. Sumnjam da ces naci nekog u HR ko te moze zastupati po tom pitanju. Inace tvoja situacija je malo cudna, jer ti spominjes da si ti dao na uporabu toj organizaciji,vjerojatno dok si radio tamo a sad neradis a oni i dalje rabe tvoj software. Medjutim, ako nisi sklopio nikakav ugovor u kojem bi tocno stajalo ko ima kakva prava a ko obaveze mozes se jednostavno receno slikati.
  7. Krhko je znanje. Nema odgovora jer u stvari nema pravog rjesenja. Zakon propisuje da privatna osoba moze kopirat sta joj je volja u svom domu za svoje potrebe. Ali, sudstvo na nagovor lobija iz ZAMP-a tumaci zakon kako njima odgovara a to je da ako ti se desi pretres kuce il stana nedaj boze i nadju ti jedan cd koji nema na sebi original sliku, bit ces optuzen i osudjen u roku 14 dana za krsenje autorskih prava i piratiziranje.
  8. Ako je sve tako kao sto kazes, i imas dokaz da je to tvoje djelo, plus toga u paketu softwera je licencni ugovor u kojme je jasno navedeno ko je autor i koji odnos korisnik ima prema softwer-u i autoru istog, onda te taj poslodavac debelo da nekazem, za....o
  9. Tezak je to kriminal kojeg podrzava drzava sto je najzalosnije. 98% od onih koji primaju lovu od tih nameta realno gledano nemaju na to pravo jer njihova djela sigurno nitko ziv nije ni cuo a kamo da mu je palo na pamet da ih presnimava.
  10. Ovisi o ugovoru koji ste dobili s kupnjom software-a. U vecini slucajeva nije dozvoljeno prodavanje trecim osobama osim ako to nije odobreno u ugovoru.
  11. E nije to tako sve jednostavno, taj namet na medije i elektroniku koja ima bilo kakvu memoriju u sebi je lopovska ekipa iz ZAMP-a dobila od drzave je kao kradu im se njihova djela pa da se bar na taj nacin pokriju. Da nije smjesno bilo bi zalosno, u nasoj drzavi ima mozda sve skupa 10 autora koji su zanimljivi nekom da ih slusa ili gleda, i na osnovu toga 99% ostalih dobivaju tu lovu a da nikad nikom nebi ni palo napamet da njih ide slusati. Daklem, s jedne strane drzava u zakonu kaze da se placa taj namet iz razloga privatnog kopiranja koje je dopusteno i nije kaznjivo a s druge strane kaznjava ljude kod koji nadju takve cd i dvd-e medije. To se nemoze nikako drugacije nazvati nego PLJACKOM !
  12. Naravno da je javna povrsina, isto kao i kafe bar ili restoran. Za ocekivat je da ces dobit kaznenu prijavu i onda sljede peripetije.
  13. Odlican opis rada Sudova ! Na moju zalost i sam sam zrtva tog tragikomicnog drzavnog aparata, naravno da sudac nije procitao nista sto sam mu dostavio, jer da je i da ima 3 razreda osnovne skole onda bi postupio kako mu propisuje zakon kojeg "navodno" provodi a ne na nacin da napise osudu koju kada ju citate neznate o cemu je tu uopce rijec, otprilike stil izreke presude i pojasnjnenje iste ide ovako " sunce sija, vani je ljep dan a vi se osudjujete" Boze nas spasi sve.
  14. Divota, to je drzava gdje se tako pise zakon da se moze ljude povlacit po sudovima desetljece. znaci mogu racunati da cu ako bude srece rjesit sve negdje pred ulazak u EU. ha haha, mozda nije ni lose, onda ce mi i isplatit odstetu po europskim mjerilima.
  15. Molim ako netko zna, jer ja nisam nigdje mogao pronaci sljedeci podatak. Koji je zakonom propisan rok u kojem Zupanijski sud mora odgovoriti na zalbu podnesenu na presudu opcinskog suda. ??? Ili takvog zakona nema ? pa se mogu praviti mutavi 10 mjeseci ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija