Jump to content

petra89

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O petra89

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. E, upravo to me zanimalo. Hvala Vam na brzom odgovoru.
 2. Čitajući Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike vidjela sam da se u članku 28. spominje pravo na plaćeni dopust u jednoj kalendarskoj godini u trajanju od 5 radnih dana za rođenje ili posvojenje djeteta. Može li mi netko reći kada točno državna službenica može to pravo koristiti kada se po rođenju djeteta ionako nalazi na rodiljnom dopustu (a, kasnije i na roditeljskom dopustu)?
 3. Pozdrav, radim u državnoj službi i prema kolektivnom ugovoru imam pravo na naknadu za bolovanje duže od 90 dana u koje ulaze i komplikacije u trudnoći. Sad me samo zanima ulaze li u tih 90 dana i vikendi i neradni dani ili se računaju samo radni dani?
 4. Razumijem, to nas je i zbunjivalo jer nismo znali postoje li druga pravila za jednostavne građevine neovisno o prostornom planu i pravilima gradnje stambenih jedinica.
 5. Hvala na odgovoru. Ma, od početka je on znao što radi kako ne bi platio komunalni i vodni doprinos na cijelu površinu nego riješio garažu kroz pomoćnu građevinu kao što je znao i da mu građevinska neće biti izdana ako se smjesti na manje od 3m od međe što je bio jedan od uvjeta za izdavanje dozvole. Jedino što nas muči je to ima li sada pravo s tom pomoćnom građevinom biti na 1m od međe.
 6. Nalazim se u situaciji u kojoj ne znam koja su moja, a koja susjedova prava. Naime, susjed i ja smo trenutno u fazi gradnje kuća. On od početka ima 2 projekta što smo shvatili nedavno. Jedan koji je predao da bi dobio građevinsku i koja nam je kao susjedima dana na uvid u gradskom uredu za graditeljstvo, a drugi realan koji pokazuje stanje koje će u konačnici i biti, koji naravno nije pokazivao nikome. Planira, kada izgradi kuću, dograditi garažu 6x4m bez otvora prema našoj čestici čiji krov bi imao pad prema nama i koju bi smjestio na 1m od međe jer očito to planira provesti kao jednostavnu g
 7. Pozdrav svima! Imam jedno pitanje na koje mi savjetnik na burzi ne zna odgovoriti (jer kaze da javni rad ne utjece na ovu mjeru), pa mozda mi ovdje moze netko moci. Imam ukupno 6 mjeseci radnog staza na javnima radovima (popis stanovnistva). Nasla sam poslodavca (privatnika) koji me odlucio primiti na strucno osposobljavanje za knjigovodu. Imam zavrsenu srednju ekonomsku i ostao mi je diplomski do kraja VŠS (sto je ovdje nebitno jer se vodim jos pod SSS). Treci put mi je osposobljavanje odbijeno uz recenicu "na strucno osposobljavanje mogu se primiti osobe koje se vode u evidenciji nezap
×
×
 • Napravi novi...