Jump to content

Klon

Korisnik
  • Broj objava

    85
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Klon objavio

  1. A da li imate tu presudu kod sebe možda obzirom da znate detalje pa da ju postavite ovdje da vidimo o čemu se radi ili vam je te informacije prenio pokojni otac, a vi presudu uopće niste vidjeli obzirom se baš ne poklapa da bi ovrhovoditelj koji raspolaže ovršnom ispravom išao u smjeru da vas traži da platite ako je vaš pokojni otac oslobođen pravomoćnom presudom.

    Ili ste nešto bitno izostavili reći ili ovrhovoditelj ima pogrešne podatke u što iskreno sumnjam. 

  2. Dana 19. 04. 2022. u 17:10, bunjani je napisao:

    da na fini je ovrha ma u redu je što se tiće ovrhe mene interesira,,, zašto mi vrtić nije uzeo ratu jer dohodak za taj mjesec,, pošto sam bila cijeli mjesec na bolovanju,, mi je bio 6.800 drugog kredita nisam imala na listi od plaće,,, dobila sam na raćun 6800,,,,zar se od osobnog dohotka,, kad sam na bolovanju ne uzima kredit???? pozdrav 

    Zato što to nije plaća, nego naknada koja je izuzeta od ovrhe i time ti poslodavac ne može ustegnuti za kredit.

  3. Zavisno na što se odnosi ovršna isprava, ako je za račune ili kredit i slično ond 1/4 mirovine ili 1300kn, a ako se ovrha provodi radi naplate tražbine po osnovi zakonskog uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti i naknade štete za izgubljeno uzdržavanje zbog smrti davatelja uzdržavanja, iznos u visini jedne polovine netoplaće ovršenika, osim u slučaju ovrhe radi prisilne naplate novčanih iznosa za uzdržavanje djeteta u kojem slučaju je od ovrhe izuzet iznos koji odgovara iznosu od jedne četvrtine netoplaće ovršenika.

    Dakle ako je u pitanju alimentacija onda ti mogu ovršiti 3/4 mirovine.

  4. Pozdrav svima,

    Imam pitanjce, dva, radi se o tome da je GPZ još davno tužio mojeg oca i dobili su presudu koja je pravomoćna od 2016 godine, par mjeseci nakon toga moj otac je preminuo, nasljednik sam ja, ali ja sam nasljedio samo račun u banci na kojem je bilo 0 kuna, i imam potvrdu od banke koliko je bilo stanje na računu. Sad je GPZ poslao tu istu presudu meni kao nasljedniku na finu, samo su uz presudu i zahtjev za izavnu naplatu priložili i rješenje o nasljeđivanju, iako sam im ja poslao potvrdu banke da sam nasljedio 0 kuna i da ne odgovaram za ostaviteljeve dugove.

    Obzirom su mi sredstva zapljenili i stoje na posebnom računu fine 60 dana u tom roku moram poslati Sudu za odgodu ovrhe i prijenos sredstava, u globalu sve znam samo me zanim na koji čl. ovršnog zakona se moram pozvati, da li podnijeti žalbu nakon proteka roka po čl. 284. st. 5. OZ-a ili čl. 53. OZ-a ili po čl. 65 OZ-a?

    Znam da u prijedlogu za obustavu moram navesti zbog čega to tražim i pozvati se na čl 139 zakona o nasljeđivanju i poslati dokaze, samo me zanima na koji čl. zakona se pozvati prilikom odgode.

    I na koji Sud šaljem prijedlog za odgodu ovrhe, na sud koji je naveden u presudi u ovom slučaju OGS Zagreb ili po mjestu mojeg prebivališta?

    Hvala unaprijed.

  5. Poslodavac vam ustegne iznos koji je moguće po ovršnom zakonu zavisno o vašoj plaći, a ostatak plaća na zaštićeni račun, a ukoliko poslodavac plaća i na ovrhu i na redovan račun i na zaštićeni onda ne radi po ovršnom zakonu, jer ako ustegne maksimalni iznos po ovrsi koliko može s vaše plaće, onda ne može uplatiti na redovan račun još dio jer je to trebao uplatiti direkno ovrhovoditelju.

  6. A koji je točno razlog da ne daješ svoj OIB? Ionako ga oni imaju, samo na taj način provjeravaju da povjerljive podatke ne daju trećim osobama. OIB se ionako može saznati i bez da ga ti sama odaješ na mnogo lakši način nego što misliš, recimo samo u javnim ZK izvadcima postoji uz ime i prezime i OIB te osobe.

  7. , toni25 je napisao:

    obje se trenutno podmiruju i preko Fine i preko plaće, s time da poslodavac uplaćuje 840 kn kolika je rata kredita, a nekih 2150 kn preko tekućeg (blokiranog), što znači da za istu ovrhu uplaćujem 2990 kn. Dug je otprilike nekih cca 25.000,00 kn. 

    tako je i Fini i poslodavcu je dostavljena ista ovršna isprava, sud nije ništa dostavio, odnosno nema ništa s tim (još). Naravno da sam ja pitao ovrhovoditelja kako je moguće da da istu ovrhu provodi i preko fine i preko poslodavca, njihov odgovor je bio prije ćete isplatiti. Znam da ću prije isplatiti, ali osim što sam platio naknadu FINI 1250,00 kn jer su me ovršili, iskreno ne plaćaju mi se još i zatezne kamate.

     

    Ali ovdje poslodavac ne postupa po ovršnom zakonu, ne može poslodavac uplaćivati ratu jer kod ovrhe ne postoje rate dug je dospio u cijelosti i poslodavac je dužan plijeniti plaću prema ovršnom zakonu, dakle on bi trebao onda 2990kn uplaćivati direktno ovrhovoditelju ili na redovan račun, ne može malo ovrhovoditelju diretkno i malo na redovan račun u banci.

  8. , upomoc!!! je napisao:

    Pozdrav, 

    Dobio sam dopis od EOS u kojem mi nude nagodbu i jednkratno placanje svote koja je priblizna glavnici duga. S obzirom da od duga ne bjezim pokusat cu to podmiriti. S njima komuniciram samo mailom, pa sam im napisao da cu pokusati to platiti. 

    Sad me traze moje podatke, ime i prezime i OIB. Pretpostavljam da to sve vec imaju, zasto sad opet traze? Pokretanje nove ovrhe? 

    Vjerojatno vas traže zbog identifikacije, kako bi inace znali da ste to bas vi?

  9. A zašto onda niste vi poslali ovršnu ispravu poslodavcu/HZMO-u? Dakle ako postoji instrument osiguranja kao što je izjava o zapljeni primanja, nju jedino može provoditi poslodavac na primanjima, a ne fina, i kako onda ovrhovoditelj sa tim instrumentom osiguranja da čeka na fini? 

    HZMO nema uvid u blokade i očevidnik fine, kao što ni fina nema uvid u redoslijed naplate kod poslodavca, odnosno mirovinskog, a nigdje ne piše da fina ima prednost u redoslijedu naplate, fina ionako poslodavcu samo dostavi da zastičeni dio primanja mora uplacivati na poseban zaštićeni račun i ništa više od toga.

  10. Ako ste zaprimili pravomoćno rješenje o ovrsi, tada ste kao poslodavac dužni provesti ovrhu na plaći, jer poslodavac provodi ovrhu na plaći, a fina ovrhu po računima, tako da su to dvije različite ovrhe. Ukoliko se niste očitovali o nemogucnosti provedbe ovrhe ili ju niste proveli, tada ovrhovoditelj može tražiti od suda da poslodavac isplati sve obroke koje je propustio isplatiti.

  11. Pa ako imate odluku suda da su prihvatili vasu žalbu u vezi zastare, dakle nema pravomocnog rješenja, ali dugovanje i dalje postoji i A1 van neće nikad više dati neku uslugu dok taj dug ne podmirite bez obzira da li ne on u zastari ili nije, to je njihovo pravo.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija