Jump to content

Klon

Korisnik
 • Broj objava

  80
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Klon

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Na naplatu Fini možete poslati samo original zadužnice solemnizirane kod javnog bilježnika. Javni bilježnik solemnizira zadužnicu i objasni osobi koja ju je potpisala da ima svojstvo ovršne isprave i nakon toga ta osoba predaje zadužnicu vama kao ovrhovoditelju za neku uslugu, to što ste ju vi izgubili je samo vaš problem.
 2. Poslodavac vam ustegne iznos koji je moguće po ovršnom zakonu zavisno o vašoj plaći, a ostatak plaća na zaštićeni račun, a ukoliko poslodavac plaća i na ovrhu i na redovan račun i na zaštićeni onda ne radi po ovršnom zakonu, jer ako ustegne maksimalni iznos po ovrsi koliko može s vaše plaće, onda ne može uplatiti na redovan račun još dio jer je to trebao uplatiti direkno ovrhovoditelju.
 3. A koji je točno razlog da ne daješ svoj OIB? Ionako ga oni imaju, samo na taj način provjeravaju da povjerljive podatke ne daju trećim osobama. OIB se ionako može saznati i bez da ga ti sama odaješ na mnogo lakši način nego što misliš, recimo samo u javnim ZK izvadcima postoji uz ime i prezime i OIB te osobe.
 4. Zadužnice u pravilu zastarjevaju nakon 10 godina, ali vjerovnik nekim radnjama može prekinuti tok zastare koji onda opet teče ispočetka, dakle 10 godina. Ako zadužnicu do sada niste poslali na finu na naplatu onda je ona u zastari, a ako je u fini onda ne teče zastara. Vi zadužnicu ne možete isknjižiti jer to može samo fina temeljem članka 12 ZPONS-a.
 5. Ali ovdje poslodavac ne postupa po ovršnom zakonu, ne može poslodavac uplaćivati ratu jer kod ovrhe ne postoje rate dug je dospio u cijelosti i poslodavac je dužan plijeniti plaću prema ovršnom zakonu, dakle on bi trebao onda 2990kn uplaćivati direktno ovrhovoditelju ili na redovan račun, ne može malo ovrhovoditelju diretkno i malo na redovan račun u banci.
 6. Naravno da ce banka uzeti svoji dio obzirom vam je otkazala minus na računu, bez obzira što je taj minus po računu utužen, neće vam banka dati novce koji nisu vaši, jer minus nije vaš novac. Bolje je pitanje zašto ste koristili taj račun kad znate da imate dugovanja po tom tekućem, bilo bi logičnije da ste u drugoj banci otvorili račun.
 7. Vjerojatno vas traže zbog identifikacije, kako bi inace znali da ste to bas vi?
 8. A zašto onda niste vi poslali ovršnu ispravu poslodavcu/HZMO-u? Dakle ako postoji instrument osiguranja kao što je izjava o zapljeni primanja, nju jedino može provoditi poslodavac na primanjima, a ne fina, i kako onda ovrhovoditelj sa tim instrumentom osiguranja da čeka na fini? HZMO nema uvid u blokade i očevidnik fine, kao što ni fina nema uvid u redoslijed naplate kod poslodavca, odnosno mirovinskog, a nigdje ne piše da fina ima prednost u redoslijedu naplate, fina ionako poslodavcu samo dostavi da zastičeni dio primanja mora uplacivati na poseban zaštićeni račun i ništa više od toga.
 9. Klon

  Pomoć

  Ali si prije provjerite na Fini da ovrha nije bila isknjižena, pa da ju ovrhovoditelj, odnosno sud nije ponovo aktivirao na fini.
 10. A zašto točno bi vam Optima oprostila dug?
 11. Nece vam proci prigovor, jer kad ste nekretninu bilo prodali ili darovali, bili ste dužni odjaviti sva brojila, plinska, električna, voda itd, ovo govorim iz vlastitog iskustva jer to moji roditelji jos uvijek vuku po sudu, a nekretnina je prodana 1997g, a ovrha za plin je iz 2003, tako da sumnjam da ce proci, ali uvijek mozete pokusati sa prigovorom.
 12. A gdje u nagodbi pise da ce povuci ovršnu ispravu prije nego otplatite dugovanje? Kad ga uplatite bilo jednokratno ili na rate tada ce vam morati povuci ovršnu ispravu sa naplate jer vise nemaju osnove kad su se naplatili.
 13. Ako ste zaprimili pravomoćno rješenje o ovrsi, tada ste kao poslodavac dužni provesti ovrhu na plaći, jer poslodavac provodi ovrhu na plaći, a fina ovrhu po računima, tako da su to dvije različite ovrhe. Ukoliko se niste očitovali o nemogucnosti provedbe ovrhe ili ju niste proveli, tada ovrhovoditelj može tražiti od suda da poslodavac isplati sve obroke koje je propustio isplatiti.
 14. Možda su povukli ovrhu sa fine da im dug ne bi otisao u stecaj, mnogi su to napravili.
 15. Nisam siguran da ce vam proci jednostavni stečaj kad ce provjeriti koje sve dugove imate, ovo je samo prijedlog od fine, ne znaci da cete i doci do stecaja jer niste kandidat s obzirom da vam je glavnica dugova veca od 20.000 kn
×
×
 • Napravi novi...