Jump to content

ele

Korisnik
  • Broj objava

    108
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Bok! pogledaj na temi ispitivaci, a ovo je moj odgovor na jednom drugom topic-u vezano za djela koja pita Svedrovic: Djela voli pitati Svedrović, i to pogledaj po njegovim pitanjima. Ja sam ga imala i vrti uvijek ista- lažni iskaz, ubojstvo na mah, otmica..ima ih jos, ali ne mogu se sjetiti, nema ih puno. I obavezno glavu kd iz presude, nabrojati koja kd spadaju u tu glavu i svoje kd nauciti. Koliko se sjecam ne izlazi iz okvira pitanja koja su objavljena na legalisu. Pozdrav
  2. Da, jedino se u Sigetu plaća svaki dan od 7-22, i ne samo nedjeljom,vec i praznikom. Zivim tamo i zanimalo me naplacuju li i za Bozic i ostale blagdane, i gle cuda, aparat je i na Bozic radio. Ljudi koji prvi puta dodju ne znaju, mislec da se ne placa. Koliko samo kazni nedjeljom bude u krugu od 100 metara...
  3. zvonchi, jesi pogledala sto ti pise u ugovoru?
  4. Draga Persevera! Nisam sudski tumac, ali sam pratila malo promjene. Mislim da ste potpuno u pravu sto si tice udruga i obuke, u tih par sati se zaista ne mogu proci svi tekstovi, i stvarno je zapanjujuce da se uci voditi dnevnik, to je cista administracija. Izgleda da su tumaci, na kraju ipak prepusteni sami sebi, a obuka je samo dio procedure koja je potrebna za imenovanje. Medjutim, s jezicnim dijelom mislim da je dosta strog. Ne znam koje ste struke, ali se ne bih slozila da je dovoljno ici u gimnaziju i pripremiti se malo za ispit i proci. C2 razina je najvisa razina poznavanja jezika, i ispit nije lagan. Znam profesore engleskog koji se s njim muce, izvorni se govornici isto hvataju za glavu, a da ne govorim o sudskim tumacima koji su to prestali biti jer ga nisu uspjeli poloziti. Mozda i nije dovoljan za simultano prevodjenje,ali.. Pozdrav!
  5. Bok paloma! j Ja sam imala manji sudar prije 3 g. u listopadu, bila sam kriva. Covjek ciji sam auto udarila je s mojim osiguranjem sve sredivao. Osiguranje je meni skinulo, obzirom na visinu stete, 15 % bonusa, tako da je ono pri slijedecem osiguranju iznosilo 35%, ali se evidentiralo tek iduce godine.I ako i dalje ne napravis stetu, malus ti se smanjuje za 5% godisnje. dakle, ne ide osiguranje ispocetka, od 50%, vec zavisno koliko osiguranje procijeni stetu. Nadam se da sam pomogla.
  6. Bok! Djela voli pitati Svedrović, i to pogledaj po njegovim pitanjima. Ja sam ga imala i vrti uvijek ista- lažni iskaz, ubojstvo na mah, otmica..ima ih jos, ali ne mogu se sjetiti, nema ih puno. I obavezno glavu kd iz presude, nabrojati koja kd spadaju u tu glavu i svoje kd nauciti.
  7. Hm! Mislim da homeru treba broj zemljišnoknjižne čestice kako bi mogao dobiti zk izvadak! Obratite se katastru. Oni po položaju nekretnine znaju odrediti prvo broj čestice i naziv katastarske općine u katastru, a onda je identificirati, tj. odrediti kojoj čestici i općini ona odgovara u zemljišnim knjigama. I po tom broju čestice i nazivu općine u zemljišnoj knjizi se traži zk izvadak.
  8. joanne, poslala sam ti pm. Po meni,mislim da ces steci uvjete do 1.1.09 i da ces moc po starom programu polagati, ali pitaj jos jednom u Mnistarstvu. pozdrav
  9. Bok, mislim da bi ti bilo dobro da nazoves Ministarstvo pravosuda, jer novi zakon o drzavnom suti, a stari je regulirao..tko ce to vise znat, a obvezni su donijet i Pravilnik. Sto se staza od prije tice, za tebe vrijedi stari zakon,sto se tice stjecanja uvjeta za pravosudni- procitaj si clanak 33 st 1.
  10. Joj ovo podsjeca na onu seriju Ne daj se, Floki! Jeste probali sa sanitarnom inspekcijom?
  11. Ima ih u Zagrebu koji rade i preko pet popodne, za subotu mozda koji, ali najbolje je nazvati javnobiljeznicku komoru!
  12. a jesi probao komentar zakona o zemljišnim knjigama od T. josipovic?
  13. Zašto krivi forum? Pa to je pitanje s pravosudnog! U Gavelli ima objasnjenje zajednicke hipoteke!
  14. i da..sto se tice pitanja..treba zapisivati cake, potpitanja i ogdovore na pitanja.
  15. Potpisujem sve! Ja sam slusala 7 puta, i od mojih ispitivaca sam slusala sve osim Svedrovica iz kaznenog. Dobro kaze dillinger, sto vise ispitivaca poslusati iz svakog predmeta i nema zime! Polozila prije 2 mj, a ko da je bilo prije 100 g, i pola toga zaboravila..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija