Jump to content

rozaly13

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    rozaly13 je dobio reakciju od drot13 u Stečaj potrosača   
    Pozdrav! 
    Razmišljala sam o osobnom bankrotu,ali nakon svega ovdje navedenog....mislim da ću odustati;),ali podijeliti ću svoje iskustvo.
    Dakle....moj dug su ugl. režije...precizno...grijanje,voda,čistoća,pričuva,HRT.Struju i internet plaćam redovito.Djeca,škola....mora se.Jednom su mi isključili struju i rekla sam nikad više:)
    Najveći problem mi je bio kredit.Već sam bila pred deložaciju,ali sam se uspjela zaposliti i zatvoriti taj dug po raskinutom ugovoru o kreditu u jednoj banci s novim ugovorom u drugoj.U tom procesu je i podmiren veliki dio duga koji je bio ovršen.Tada sam zapravo shvatila da se službeno prikazuje samo dug koji je kao ovrha na fini.Da su tražili ukupan dug po vjerovnicima,to ne bih mogla realizirati.
    Prošla sam i jednostavni stečaj potrošača s kojim mi je oprošten i dio dug javnih bilježnika i ostalih troškova ovrha. Nemojte me pitati koliko....jer sam bila tak sretna da nisam ni provjeravala iznos.
    Nakon toga sam pojedinačno išla od vjerovnika do vjerovnika i sklapala dogovor o otplati duga na rate. Time sam zaustavila daljnje ovrhe. U međuvremenu sam opet ostala bez posla,zamrznula kredit na 6.mjeseci(budala,mogla sam na godinu dana)i došla je draga nam korona.Sad sam opet u banani,ali ovrhe ne stižu onak naprasno kao prije tog dogovora.Dug se smanjuje,polako,ali ide.Ne možeš dug od 8 godina ne plaćanja podmirit za 1 godinu.Po tome mislim da mi osobni bankrot nema smisla,jer prihoda ionako nemam,a alimentaciju i DD ne smiju dirati.Ove godine će se valjda i situacija stabilizirati pa će i kakav poslić uletjeti. Sretno svima.
  2. haha
    rozaly13 je reagirao na Marta01 u Stečaj potrosača   
    Nekoga ce ovo zanimati. Sada me zvala frendica iz Njemacke. Pokrenula je osobni bankrot. Kod nje on traje 7 godina. Ona je vec 5 godina u njemu. Pitala sam ju da li je ovrsena, ona ne zna sto to znaci pa sam joj prevela, rekla je da nije ovrsena jer prima minimalac u iznosu ako pretvorite ojre u kune 11.000,00 kn i nista joj ne smiju uzet. Dobiva veliki djecji doplatak /njime placa stan/ i dobiva alimentaciju od bivseg muza. Nema komunikaciju ni sa kakvim sluzbenim osobama vec je samo na pocetku izdogovarala sve sa advokatom. Mogli bi otici u Njemacku pokrenut osobni bankrot 
  3. Hvala
    rozaly13 je reagirao na Borbena7 u Jednostavni stečaj potrošača - pravomoćnost rješenja   
    Pretpostavljam da mislite na jednostavni postupak stečaj potrošača. Ukoliko je tako, svakako se očitujte da prihvaćate, jer nemate što izgubiti. Evo Vam link koji dosta detaljno pojašnjava cijeli postupak, ako i nakon toga budete imali nejasnoća, slobodno pitajte.
    https://pravosudje.gov.hr/jednostavni-postupak-stecaja-potrosaca-21240/21240
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija