Jump to content

hurus

Korisnik
 • Broj objava

  631
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  9

hurus je zadnji put osvojio dan prosinac 3 2015

hurus objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O hurus

 • Status
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

1733 pregleda profila
 1. Poštovani, moj prijatelj ima sljedeći problem. Odlazi iz firme Sporazumnim prestankom Ugovora o radu. Trebao bi se vratiti neke stvari firmi ali mu je firma dužna mnogostruki iznos (radi se o isplati postotka iz dobiti za neke poslove)od vrijednosti tih stvari koje je dužan vratiti. Može li on zadržati stvari dok mu firma ne isplati potraživanje s time do to navede u Sporazumnom prestanku Ugovora o radu? Hvala. Lp
 2. Poštovani dobar dan. Molim Vas odgovor na slijedeća dva pitanja : 1. Koja dokumentacija, uz Rješenje o izvedenom stanju, je još potrebna za upisivanje građevine u Zemljišne knjige za ishođenje vlasničkog lista? Naime firma, koja se bavi tim poslovima, traži 3000 kn pa mi nije jasno što će oni to raditi za taj novac? 2. Imam namjeru etažirati građevinu u kojoj će kat pripasti mome sinu, prizemlje supruzi i meni. U tu sam svrhu isto angažirao firmu koja se bavi takvim poslovima. Građevina sada ima teret. Konkretno me zanima da li ,kada etažitram građevinu, teret ide samo na m
 3. hurus

  Nasljedstvo

  Poštovani, znači li to onda da bi moja kćer naslijedala 1/12 cijele nekretnine? Ili ti ako nekretnina vrijedi 200000 e.....16667 e?
 4. Poštovani Bog daj. Darovnim ugovorom podijelio sam nekretninu ;1/2 sinu ;1/4 supruzi , 1/4 ostala je meni. S obzirom da imam kćer iz prvog braka zanima me koliki će dio ona naslijediti poslije moje smrti?
 5. Hvala. To sam pitao. A pretpostavke za otkaz ugovora o najmu znane su mi.
 6. Uz dužno pištovanje,čini mi se da Vi niste shvatili što ja želim. Ja želim da on po izdravljenju iseli iz stana. Ugovor je standardni koji se kupuje u knjžari il NN. Mene zanima kako na tu moju odluku može utjecati činjenica da je invalid i socijalni slučaj?
 7. I još sam zaboravio. U zadnjih 6 mjeseci sam mu tri puta smanjio stanarinu ukupno 50 E. A on je prestao plačati si DO (za što isto nisam znao) pa će sad imati problem oko plaćanja bolnićkog liječenja. Prijavila ga je sestriČna iz Ivanca prije 4 dana.
 8. Naravno. Sve po Zakonu. Uredno plaćam porez. On im osobnu na mojoj adresi.
 9. Poštovani dobar dan. Tražim pravni ...i općenit savjet vezano za sljedeći moj slučaj kao najmodavca. 2006 godine iznajmio sam stan od 22 m2 invalidnoj muškoj osobi (koja je tada imala 50 godina )osobi koja prima mirovinu i ima neke socijalne beneficije u su terenu moje obiteljske kuće sa odvojenim sanitarnim čvorom. Pa da pojasnim malo (oprostite bit će duže). Prilikom dolaska budućeg najmoprimca, koji je uzgred imao i malog psa, nisam bio sklon primiti ga s obzirom da se teško kreče na štakama (nemože priječi više od 100-tinak metara a da se ne odmori ppola sata) a do sa
 10. g.G. Drago mi je što sam pomogao. I ja Vama želim sve naj. 😊
 11. Dokup nije moguć retroaktivno. Znači vi možete dokupiti radni staž koliko vam fali do propisanog uplačujući to mjesečno. Ako vam fali npr. 22 mjeseca toliko ga morate uplačivati. Mislim i nisam siguran da je minimalni staž osiguranja za mogućnost invslidske 15 godina.
 12. Poštovani, nema sporazumnog otkaza. OTKAZ JE VOLJA JEDE ILI DRUGE STRANE IZ UGOVORA (poslodavca ili radnika). Postoji sporazumni PRESTANAK UGOVORA O RADU za koji volju(potpisom) moraju iskazati obje strane iz ugovora ( radnik i poslodavac). I NEMA nikakve naknade HZZO-a pri sporazumnom prestanku ugovora o radu.
 13. hurus

  Slobodan dan

  No, pa kaj bumo cvilili za jedan dan. Razmislite kak bu Vas gledal poslodavac. Pogotovo ak je dobar poslodavac.
 14. Poštovana, ne bitno je li ili ne, Vaš poslodavac plaćao doprinose. Bit je da Vas nije odjavio. Otiđite na HZZO i pitajte o svemu pa i iznosima.
 15. Poštovana, otiđite u pravnu službu HZMO-a i sve će Vam bit po objašnjeno. Tražite da se očituju na pismeno.
×
×
 • Napravi novi...