Jump to content

TouchSun

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Možeš podnijeti tužbu za utvrđivanje očinstva sve dok ne napuniš 25 godina, pošto to nije učinila tvoja majka do tvoje 18.-e godine kao tvoj zakonski zastupnik. Imaš pravo na alimentaciju ako se očinstvo utvrdi za svo vrijme redovnog školovanja najkasnije do 27.-e godine. O zaostatcima zbilja nisam sigurna, po zakonu da, al sve ovisi o sucu i njegovim olakotnim okolnostima. MOj ti je savjet da prije podnošenja tužbe kontaktiraš Centar za socijalnu skrb i da se s njima savjetuješ. pozz
  2. ne, po zakonu se plaća samo 1 pretplata bez obzira imaš li 1 ili više uređaja!!.Policija može u stan samo ako ih pustiš, uz nalog ( ako vrše pretragu stana ) moraju biti prisutna 2 svjedoka...
  3. Na žalost u našem ZKP.-u ne postoji rok koji bi državnog odvjetnika obvezao da nešto poduzme...
  4. Pretpostavljam da se radi o adhezijskom ( pridruženom ) postupku pa je njegov bivši poslodavac postavio imovinsko - pravni zahtjev smatrajući se oštećenim.
  5. Glavnoj raspravi morate prisustvovati, u suprotnom će sud izdati dovedbeni nalog ( ako se niste opravdali)...i u vašem slučaju nema šanse da se postupak odri u odsutnosti ( jer su razlozi za to navedeni u ZKP.-u ).
  6. Ista stvar je bila i nama...jadnoj staroj baki su rekli da su snimili nekakvim uređajem emitiranje nekakvih valova i da moramo plaćati pretplatu. Ona je otvorila vrata, sreća ja sam bila tu. Pokušao nam je naplatiti za 3 godine poprilično dug račun. samo sam ga pogledala...na to je počeo smanjivati račun na pola, pa na četvrtinu dok ga niam pitala da mi da iskaznicu i broj telefona di radi...brzinom se pokupio nudeći broj mobitela...svašta!!!!! Poslije sam zvala i ustanovila da na teren taj dan nije nitko od njihovih izlazio!! Eto kakvih ljudi ima - iskoristili bi starce!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija