Jump to content

Mao

Korisnik
  • Broj objava

    208
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Mao je na 3. ožujka 2014 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Mao objavi!

Postignuća

  1. Prvo pokušajte stupiti u kontakt sa referentom ili sucem kod kojeg je Vaš predmet u radu da se očituje kada će predmet biti riješen ukoliko taj sud ima takvu praksu u komunikaciji sa strankama. Ako ne uspijete dobiti takvu informaciju onda sukladno čl. 63. - 70. Zakona o sudovima pokrenite zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku.
  2. nijedna banka ti neće dati kredit ako ti od plaće ne ostaje zakonski minimalac 2800kn to oni zovu Minimalna sredstva za život
  3. Da li ta razlika izmedju idealnog i stvarnog udjela može postati smetnja etažiranju? Na svom dijelu suvlasnik ima hipoteku banke. Ne. Potrebno je uz etažni elaborat priložiti potvrdu nadležnog gradskog ureda da su posebni dijelovi samostalne uporabne cjeline i privatnu ispravu ovjerenu kod javnog bilježnika - očitovanje volje suvlasnika kojom se slažu sa tom promjenom, te supotpisano od strane založnog vjerovnika (banke).
  4. Na pitanje br. 1.- Ako je treća osoba upisana kao fiducijarni vlasnik onda Vaš ujak nije zemljišnoknjižni vlasnik stana sve do povrata prava vlasništva prestankom fiducije. Dakle u ovoj sitauaciji stan može biti predmet ugovora, ali će prijedlog za upis u zemljišnu knjigu biti odbijen po čl. 40. Zakona o zemljišnim knjigama kojim je propisano da upisi u zemljišnu knjigu dopušteni su samo protiv osobe koja je u času podnošenja prijedloga za upis u toj zemljišnoj knjizi upisana kao vlasnik zemljišta ili nositelj prava, glede kojega se upis zahtijeva. Zaključak, dvije opcije: 1.sklopite ugovor, čekajte prestanak fiducije (povrat prava vlasništva ujaku) i onda zatražite upis u zemljišnu knjigu 2. odgodite cijelu priču tj. pravni posao sklapanja ugovora do povratka prava vlasništva ujaku.
  5. Zašto raskid ugovora? Može se i aneksom izmjeniti samo članak u kojem je opis darovane nekretnine.
  6. Mao

    Stanarsko pravo

    Bojim se da Vi tu imate malo veći problem-dosjelost.
  7. Mao

    Stanarsko pravo

    temeljem čega je stekla stanarsko pravo u Vašem stanu?
  8. Znači da je nekretnina (stan) upisana u Knjigu položenih ugovora, a zgrada nije upisana u zemljišnu knjigu. Postupak povezivanja obuhvaća upis katastarske čestice i promjene izgrađenosti, upis posebnog dijela te prava vlasništva na posebnim dijelovima.
  9. Ako je stan upisan u KPU na ime i vlasništvo prodavatelja i ima energetski certifikat neznam u čemu je problem? Vi sada možete sklopiti pravni posao kupoprodaje i uknjižiti svoje pravo vlasništva u knjizi položenih ugovora. Onda tek u drugoj fazi možete zajedno sa ostalim suvlasnicima i upraviteljem zgrade pokrenuti postupak povezivanja KPU i Glavne knjige.Ukoliko nemate upravitelja zgrade dužni ste ga angažirati te odrediti među suvlasnicima Vašeg predstavnika.
  10. upravo tako.sve što stranka može poduzeti jest kroz upravni postupak, a šanse su minimalne.
  11. Nema tu nekih posebnih prava osim da se svakako odazovete pozivu na izjašnjavanje, izjasnite se usmeno na zapisnik i inzistirajte da Vam se uruči primjerak Zapisnika. Nakon toga kada upravno tijelo donese rješenje i dostavi ga Vama imate pravo žaliti se na isto. Klasični upravni postupak
  12. prvo čitati Legalis.hr pa onda postaviti pitanje:-) http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/66270-brisanje-dru%C5%A1tvenog-vlasni%C5%A1tva http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/35702-Upis-brisanja-dru%C5%A1tvenog-vlasni%C5%A1tva http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/15894-brisanje-dru%C5%A1tvenog-vlasni%C5%A1tva http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/1580-Brisanje-dru%C5%A1tvenog-vlasni%C5%A1tva
  13. On ne želi i zemljište, samo šumu. a što stoji u kupoprodajnom ugovoru da je predmet kupoprodaje?
  14. obratite se nadležnom gradskom uredu za prostorno planiranje i usput proučite odredbe Zakona o prostornom uređenju NN br. 153/13 naročito čl. 160-162.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija