Jump to content

niky78

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znam da lokalna vlast u mojoj sredini po zahtjevima takvih ljudi dodjeljuje novčanu pomoć i drva za ogrijev. Treba se raspitati kako je to uređeno u vašoj lokalnoj zajednici.
  2. natječaj se pozivao na Zakon o državnim službenicima, radno mjesto I. vrste, svi uvijeti za to mjesto su bili u skladu s navedenim zakonom, a netječajna procedura ni blizu Zakona
  3. Kad javna ustanova (financirana od države) objavi natječaj za prijam administrativnog djelatnika, imaju li neizabrani kandidati pravo žaliti se na odluku o izboru kandidata, odnosno mora li obavijest o izboru kandidata sadržavati kakvu pouku o pravnom lijeku i roku u kojem se može uložiti?
  4. zanima me koja je visina osnovice za plaću u državnoj službi i kada će i koliko rasti?
  5. odi u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, nek' vide koja je opcija povoljnija
  6. HOK tj. Komora otpisjuje komorski doprinos samo ako je obrt privremeno odjavljen
  7. dobih mišljenje s katedre radnog i socijalnog prava osječkog pravnog faxa- takva odredba ugovora, s obzirom da mi je subota naradna- je protuzakonita!
  8. ja ću jednostavno tako i postupiti, godišnji je određen na dane po ZOR-u, a ne na tjedne. Uzimam godišnji pon-pet. Ne mogu mi ništa, jer ne kršim zakon.
  9. Po ZR godišnji odmor je određen u danima, a ne tjednima. Dakle, ako uzmem godišnji ponedjaljek-petak, to je pet dana. Kako ta zakonska odredba da se računa subota uopće zaživljava?
  10. radim pet dana u tjednu, subote su mi neradne, ali mi se po ugovoru o radu subota računa u godišnji odmor. Može li to tako?
  11. u kom kontekstu si saznao za pojam faktični rad?
  12. znam situaciju kad je u postupku osporavanja očinstva izvučena preduda iz negdje '56 kojom je očinstvo bilo utvrđeno i presuda je pravomoćna. Izvučeno iz arhive općinskog suda. Pokušaj u državni arhiv
  13. tužba za stjecanje prava vlasništva dosjelošću
  14. građenjem na tuđem zemljištu ne može se steći vlasništvo. tu bi eventualno bilo uvijeta za stjecanje prava vlasništva dosjelošću.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija