Jump to content

Jednostavni postupak stečaja potrošača


zelezna

Preporučene objave

Postovani,

danas mi je na e pretinac stigla poruka za provedbu jednostavnog stecaja potrosaca. Na ocitovanje sam zaboravila i naravno proslo je vise od 15 dana od kad je dostavljeno na kucnu adresu. Danas mi je u korisnicki pretinac stiglo sljedece:

PRIJEDLOG
ZA PROVEDBU JEDNOSTAVNOG POSTUPKA STEČAJA POTROŠAČA

Na temelju članka 79.a stavka 1. Zakona o stečaju potrošača („Narodne novine“, 100/15, 67/18, 36/22; dalje u tekstu: Zakon), Financijska agencija je pozvala potrošača

XY

da se u roku od 15 dana od dana dostave Poziva očituje je li suglasan da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad njegovom imovinom.

[ ] Potrošač se očitovao da je suglasan

[ ] Potrošač se očitovao da je suglasan i predložio pokretanje postupka i u odnosu na vjerovnike koji su nakon slanja Poziva povukli osnovu za plaćanje

[x] Potrošač se nije očitovao te se sukladno odredbi članka 79.c stavka 2. Zakona smatra da je suglasan Sukladno navedenom, Financijska agencija prema članku 79. d Zakona nadležnom sudu u elektroničkom obliku podnosi

Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača nad imovinom potrošača.

Na dan podnošenja ovog prijedloga u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 0 dana na teret računa i novčanih sredstava potrošača evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 0,00 EUR (u koji iznos su uračunati troškovi i kamate), a u koji iznos su također uračunate tražbine radi osiguranja ili radi naplate novčane kazne ako su iste evidentirane u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje.

Iznos glavnice iz osnova za plaćanje iz članka 79.a stavka 3. i 4. Zakona, koje na dan podnošenja Prijedloga nisu evidentirane u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje iznosi 16.797,16 EUR.

Temeljem sljedećih osnova za plaćanje utvrđeno je da su ispunjene pretpostavke iz članka 79.a stavka 2. Zakona, a ispunjenje kojih pretpostavki je uvjet za slanje ovog Prijedloga:

xy navedene Osnove

Sukladno članku 79. d stavku 3. Zakona Financijska agencija predlaže naslovnom sudu da provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad imovinom potrošača, a radi namirenja vjerovnika koji su navedeni u ovom Prijedlogu.

Uz Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača Financijska agencija dostavlja naslovnom sudu u elektroničkom obliku Očitovanje potrošača i ostalu dokumentaciju, ako je isto dostavljeno od strane potrošača te Poziv kojim je potrošač pozvan na dostavu Očitovanja vezanog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača.

Financijska agencija

Pretpostavljam da se ovo i dalje moze zausataviti, zanima me na koji nacin i u kojem roku. Imam dogovor s vecinom vjerovnika i otplacujem direktno. Ne bi da se ovo provede.

Imate li kaka sav savjet kako ovo izbjeci?? Da li 

Lp, Z 

 
uređeno: od Borbena7
Naslov
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Jednostavni postupak stečaja potrošača

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija