Jump to content

zelezna

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    zelezna je reagirao na Van Gogh u Objekt građen 1993 nije u građevinskoj zoni   
    Argument koji ne drži vodu, jer vi imate građevinsku dozvolu i tu činjenicu vam nitko ne može osporiti.
    Realan argument - s time da postoji mala mogućnost izdavanja uporabne dozvole za dio građevine. Uz opasku da je namjena zgrade općenito iskazana kao gospodarska, pa ne možete dobiti neki konkretniji odgovor u kojem pogledu bi se eventualno preostali dio zgrade mogao smatrati dijelom građevine prema članku 182. stavak 4. ZoG.
    Super -  jedan problem manje u legalizaciji zgrade.
    Da li se zgrada nalazi na toj čestici? Ako se nalazi, platit ćete u legalizaciji 3x iznos naknade za zadržavanje zgrade u prostoru.
     Strpite se dok Sabor ne izglasa novi Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama... budući da prema važećem Zakonu o gradnji ne možete ishoditi neki pozitivan rezultat, jer se predmetna zgrada više ne nalazi u građevinskom području.
  2. Hvala
    zelezna je reagirao na Van Gogh u Objekt građen 1993 nije u građevinskoj zoni   
    Trebali bi podnijeti zahtjev za izdavanje uporabne dozvole za namjenu iz građevinske dozvole, pa tako zaista i utvrditi da li je građevina izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom.
    S obzirom da se uporabna dozvola izdaje prema Zakonu o gradnji prema skraćenom postupku iz članka 182. Zakona o gradnji (za građevine čiji je akt za građenje izdan do 1. listopada 2007. godine), u kojem se utvrđuje samo da li je građevina izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom, u pogledu namjene, najvećih, vanjskih mjera svih nadzemnih i podzemnih dijelova građevine, oblika i veličina građevne čestice i smještaja građevine na građevnoj čestici,  unutar gabarita zgrade smijete izvoditi neke adaptacije, ali pritom budite oprezni - mora se vidjeti i dalje njena prvobitna namjena iz građevinske dozvole. Bilo bi uputno da do zahtjeva za uporabnu dozvolu ne poduzimate ništa.
    A u zgradi i dalje možete stanovati, nitko vas neće iz nje istjerati.
    Ostale probleme ćete riješiti u novom krugu legalizacije (poput promjene namjene u stambenu zgradu).
    Ovisno o ishodu postupka izdavanja uporabne dozvole, zavisi da li ćete u budućem postupku legalizacije krenuti iz niskog ili visokog starta. 
    U osnovnom planu tu je planirana traza za zeljeznicku prugu te je parcela bila izvan gradjevinskog podrucja. - s obzirom na ovaj navod iz odgovora JLU, ja bih na vašem mjestu prethodno provjerila u HŽ da će se predmetna prenamijenjena zgrada moći ozakoniti u svojoj namjeni, budući da se nalazi u planiranom koridoru željezničke pruge prema osnovnom planu (niste naveli da li je došlo do promjena u prostorno planskom rješenju u pogledu trase željezničke pruge), te  je potvrda HŽ-a uvjet za izdavanje rješenja o izvedenom stanju.
    Ako niste sigurni kako glasi sadašnje plansko rješenje trase željezničke pruge, trebali bi podnijeti zahtjev za ishođenje lokacijske informacije (u kojem treba navesti samo podatak o vašoj katastarskoj čestici).
  3. Hvala
    zelezna je reagirao na Miran89 u Objekt građen 1993 nije u građevinskoj zoni   
    Vjerojatno se je nekad protokom vremena promijenio GUP koji je odlučio da se tu više neće graditi. Možete li malo specificirati pitanje jer nije jasno (barem meni) što trebate.
  4. Hvala
    zelezna je reagirao na Sunčana strana ulice u Rad u inozemstvu i ovrha   
    Teoretski vas mogu ovršiti u inozemstvu korištenjem instituta "europskog ovršnog naloga", ali to nije baš čest slučaj! Budući da je Europski sud proglasio javno bilježničke ovrhe u Hrvatskoj nezakonitim one se na prostoru drugih zemalja EU neće moći provoditi! Druga je stvar sa sudskim ovrhama koje putem navedenog instituta mogu biti provedene ali ovrhovoditelj mora imati potrebne informacije o zemlji vašeg boravišta i rada koje mu vi naravno nećete dati! Ako i dođe do ovrhe to će morati biti prema zakonima zemlje u kojoj boravite!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija