Jump to content

kmarijan

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Članak 148 Zakona kaže kako se okvirni sporazum može sklopiti sa jednim ili više gospodarskih subjekata, ali mene zanima što je za naručitelja bolje?
 2. Zakon o javnoj nabavi predviđa sklapanje okvirnog sporazuma sa jednim ili više gospodarskih subjekata. Znači li to da se može u startu u dokumentaciji o javnoj nabavi može definirati kako će se sklopiti okvirni sporazum sa jednim gospodarskim subjektom? Odnosno, može li se u dokumentaciji o nabavi definirati volja naručitelja da sklopi okvirni sporazum samo sa jednim gospodarskim subjektom? Što je za naručitelja bolje - sklapanje okvirnog sporazuma sa jednim ili sa više gospodarskih subjekata? Do sada sam u našoj tvrtki vidio da kada se sklopi sa više subjekata, onda se kod dodjeljivanja
 3. Poštovani, s time nemam problema jer nisam vještak za procjenu nekretnina. Zahvaljujem na info. Ta informacija mi je bila nedostupna, nekako sam i ja mislio da je tako, ali nisam mogao naći 100% potvrdu.
 4. Zahvaljujem na info jer nekako sam i ja najviše za takvu varijantu. Za početak idem na drugi dohodak, a dalje ćemo vidjeti. Hvala.
 5. Poštovani, zamolio bih pomoć, odnosno savjet što učiniti. Naime, uskoro ću položiti za stalnog sudskog vještaka u području za koje imam informacije da ima dosta posla. Taj posao bi radio u slobodno vrijeme, odnosno zadržao bi postojeći posao. E sada, što učiniti, odnosno u kojem smjeru ići? Otvoriti j.d.o.o.? Ići na slobodnu djelatnost? Ne poduzimati ništa (ostaviti kao drugi dohodak)? U kojoj varijanti imam najmanje petljanja sa papirologijom, a u kojoj varijanti mi ostaje najviše od naplaćene usluge? Porezna uprava sudske vještake stavlja pod druge dohotke, proučio sam njihovu
 6. Pozdrav! Kolega i ja smo prije malo manje od dvije godine otvorili j.d.. Obojica smo 50/50 vlasnici, ali ja sam direktor. J.d.. nam je posao koji radimo u slobodno vrijeme, u radnom vremenu smo obojica zaposleni kod drugog poslodavca, odn. za sebe ne plaćamo ništa unutar j.d.. Stjecajem okolnosti postoji mogućnost da se prebacim na bolje radno mjesto, ali uvjet je da nemam na sebi prijavljenu tvrtku i tu sada nastupaju problemi. Što mi je najjednostavnije učiniti i koliko bi nas to koštalo? Prebaciti upravljačka prava na nekog odvjetnika (koliko to košta mjesečno?), neku drugu fizičku osobu?
×
×
 • Napravi novi...