Jump to content

area

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Zaprimila sam rjesenje o ovrsi 16.01.2019., a na njemu je datum zaprimanja od ovrhovoditelja i pisanja javnog biljeznika 05.12.2018. Nije li rjesenje moralo biti otpremljeno u roku 1 mjeseca? Dug od 316 kn cu platiti u toku 8 dana. Trebam li pisati prigovor na navedene datume i trosak javnog biljeznika od 300 kn? Molim za savjet.
  2. Od 2012.g. imam prijavljeno prebivaliste u Crikvenici i tu povremeno zivim. Za 2016. Utvrdjen mi je porez na kucu za odmor na szo sam se zalila te je sada stiglo drugostupanjsko rjesenje Ministarstva financija da se zalba odbija. U 2017. I ove godine iznajmljujem taj stan i placam porez. Moram li placati oba poreza? Ako ne, sto i gdje poduzeti
  3. Nakon rjesenja o izdvajanju iz parcele tj. o utvrdjivanju gradjevne cestice s geodetskom smo kucom dogovorili izradu elaborata, ovjeru i upis u zemljisne knjige za 3.000,00 kn. Cekalo se skoro 2 godine na to da bi oni sada rekli da ne mogu izvrsiti upis jer se mora ishoditi potpis svih navedenih vlasnija cijele cestice. Stvarno stanje je da ima 7 vlasnika, neki su umrli, neki obesteceni od Grada, neki odselili bez traga... Za izradu elaborata traze 3.000 kn bez upisa i da si mi sami nadjemo odvjetnika koji ce to rijesiti i naravno platimo ga. Sto sada uciniti? Koji je pravi put i da li je istina da se ne.moze provesti upis, mozemo li sami to rijesiti? Kako je rjesenje o utvrdjivanju cestice dobilo pravomocnost iako se samo 1 osoba odazvala, a ostale su nepoznate? Kako ovo rijesiti?
  4. Kupila sam dozvoljenu gradnju, sagradila stubiste, etazu i kroviste. U kupoprodajnom ugovoru je elegantno zaobidjeno pitanje zemljista. Ne pise niti da imamo niti da nemamo pravo. Prodavatelj je stalno obecavao da ce nam dati parking ili da sagradimo garazu u dvoristu jer se parkiramo na cesti. Umro je i nije rijesio nista. Sada njegov nasljednik trazi od mene suglasnost da sagradi sebi garazu u dvorist Imam li pravo na zemljiste?
  5. I ja imam slican problem, radi se o racunu iz 8.mj 2012. Dali su agenciji na naplatu a nije doslo rjedenje o ovrsi. Kad je zastara?
  6. Pa i to bi islo, vratiti u stanje da imam otvoren pravni lije na presudu. Na reviziju ne mogu ici jer je iznos manji od 200.000 kn ali na ustavnu tuzbu mogu. Kako bi ti izvela?
  7. Zanima me postoji li u Zakonu neka opcija za povrat u prijašnje stanje?
  8. Obrt po sili zakona prestao s radom 31.12.1996. Kako nisam dobio rješenje nisam niti znao, nastavio s radom kao i do tada, imao radnike, podnosio prijave i sl. Od 01.02.1998. do 01.03.2000. bio na bolovanju i primao naknadu. Dana 12.12.2001. dolazi rješenje o ovrsi gdje traže da vratim primljenu naknadu za vrijeme bolovanja. Uzimam odvjetnika, nakon svega Županijski sud donosi presudu u korist HZZO-a 15.04.16., odvjetnik prima 02.06.16., a meni šalje dopis 19.07.16. da platim sudsku pristojbu Općinskom građanskom sudu. Nakon kontakta dobijem uputu da presliku iskaznice Domovinskog rata dostavim direktno na spis kako bi me oslobodili plaćanja. Nakon toga 24.11.16. dobijem opomenu po presudi gdje traže da hitno da uplatim traženi iznos. Odlazim odvjetniku 28.11.16.i prvi put saznajem kad je bila presuda i da je prošao rok 30 dana bilo za reviziju bilo za ustavnu tužbu. Ima li ikakva mogućnost da dalje poduzmem nešto sam, bilo kakva pravna opcija, pokretanje novog postupka ili bilo što, ikakva mogućnost nakon propuštenog roka?
  9. Svakako odgovori slazes li se s povlacenjem jer se meni dogodilo da sam mislila da ako ne odgovorim u roku da se slazem s tim, jer mi nisu niti napisali da moram odgovoriti. Troskova nisam imala i nisam nista odgovorila. Sad mi je doslo da platim 100 kn jer sam kao pokrenula tuzbu.
  10. Molim pomoc. Nakon ovrsnog rjesenja iako je uslijedila zalba na isto jer je na dio duga u trenutku donosenja vec nastupila zastara, sud donosi rjesenje o uknjizbi zaloznog prava i isto provodi. Niz godina pokusavam istjerati svoje pravo i stize II stupanjsko rjesenje koje potvrdjuje da je trebalo o zalbi odlucivati prije nego je zasnovano zalozno pravo te da I stupanjsko tijelo nije postupilo pravilno i zakonito. Nakon zastare u cjelokupnom potrazivanju odim 750 kn koje je duznik uplato ministarstvo dinancija Porezna uprava dostavlja Drzavnom odvjetnistvu zahtjev za nrisanje zaloznog prava. zbog dugog cekanja na moju pozurnicu dobijem odgovor ODO-a da su isto zaprimili i opomenu pred utuzenje za trosak postupka od 2.500 kn. Taj iznos je bio odredjen visinom zaloga. Kako isti nije bio tocan nije ni iznos osiguranja tocan i nisu se smjeli uopce upusati zbog nepostivanja procedure i zalbenih rokova, zanima me moram li platiti trazeno da bi se izvrsilo brisanje i sto poduzeti u ovom slzcaju da ne dodje do utuzenja. Sve traje od 8.2.2007.g.
  11. Svi imamo slicnih problema. Ja sam skupila nekih starih dnevnih parkirnih karti od 2011., 2012., 2013.g. tj. opomene na kojima pise "opomena pred ovrhu". Pozvala sam se na zastaru obzirom da nije donijeto rjesenje o ovrsi. Dobila sam odgovor da trazbine zastarijevaju za 5 godina i da nije nastupila zastara. Nije mi jasno o kojoj trazbini govore kad ovrha nije pokrenuta. Jesu li u pravu?
  12. Nakon sto je tuzitelj odustao od ovrhe, dobila sam ja kao tuzenik obavijest od suda o tome i rok u kojem mogu traziti naknadu troskova. Koje vrste su to troskovi, odnosno sto tu spada? Jesu li to sudski, javnobiljeznicki troskovi ili nedto drugo?
  13. Cijela parcela imala je jedan saht tj. jedan vodomjer koji glasi na moje ime, a na parceli su jos 3 manja objekta. Rjesenjem o parcelaciji ja se izdvajam iz parcele, vodomjer ostaje u nasem dijelu i dalje na moje ime. Jesam li duzan i dalje davati ostalima na parceli da koriste moj vodomjer i dijeliti trosak potrosnje, a ako nisam koje radnje trebam poduzeti za odvajanje?
  14. Nosioc sam vodomjera, izgradio sahtu i s njom dobio i ostale stanare na toj cestici koji svi zive pod jednim krovom. Potrosnju smo dijelili i tesko naplacivali. Dosao je novi vlasnik u prostor zadnji u tom nizu, dolazi vodovod i bez mojeg potpisa i suglasnosti u mojoj sahti postavljaju sat za njega tj. Odvaja se iza moga sata. Nakon toga i dalje dolazi jedna uplatnica na moje ime. Covjek je gradio i napravio racun od 1200 kn. Ostali stanari ne zele platiti. U medjuvremenu se iz parcele izdvajam. Kako sam ulicni objekt moja se parcela izdvaja i pored moje ostaje cca 2,5 m prolaza te se nastavlja u dvoriste njihova parcela. Prema tome imaju svoj prolaz i prostora za izgradnju svoje sahte. Jesam li obvezan sada drugoj parceli dozvoliti koristenje ili mogu traziti da se odvoje. Kome se obratiti i na ciji trosak bi islo odvajanje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija