Jump to content

Peksa5555

Korisnik
  • Broj objava

    301
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Peksa5555 objavio

  1. prije 11 minuta, prof je napisao:

    Poštovani Labyrinth,

    molim vas budite precizniji.

    Radi se o umirovljenoj osobi po općem propisu ZOMO, korisniku invalidske mirovine - profesionalna nesposobnost od 2017.g.

    Ima isti radni staž, pvb za ukupni radni staž kao i prilikom izračuna stara mirovine, manji pridodani staž za civilni dio mirovine, što je novo ?

    Poš.prof. Mogu li ja ponovo tražiti novi izračun mirovine. Prošlo je 6.mj.od kad sam dobio rješenje. 20%rat80%mir. Hvala. 

  2. prije 1 sat , prof je napisao:

    Poštovani orle,

    ako Sabor RH usvoji ovako predloženi članak, sve je jasno, pripada Vas pravo na priznavanje mirovine i izračun iste po ovom novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

    Iskoristite tablice u privitku, zamjenite u bijelim poljima vaše podatke iz starog rješenja o mirovine + novo ostvarena prava iz NZ i imate iznos mirovine po novom Zakonu o hrvatskim braniteljima.

    Nadam se da vam je iznos nove mirovine veći od dosadašnjeg iznosa mirovine.

    orao izračun mirovine.jpg

    Orao Usporedni izračun mirovina.makroenabled.xlsm 71 kB · 2 downloads

    Poštovani prof. Imam li ja pravo opet na novi izračun? 

  3. prije 1 sat, huskyCRO je napisao:

    Peksa5555

    Ako ste imali medicinsku dokumentaciju od drugih bolesti mogli ste predati zahtjev za opču invalidnost sa riješenjem rvi.

     

    Kakvih drugih bolesti? U mene sve dijagnoze od PTSP. Pa mogu li opet pridat zahtjev za opću? Ovo rješenje što sam nedavno dobio je bilo za novi izračun mirovine sa med. dokumentacijom i trajnim rješenjem rvi. Molim odgovor ako netko zna!? Hvala. 

  4. Prije 2 minuta, Borbena7 je napisao:

    Nema nekakvih posebnih upozoravanja, prije nego li Vam pristupi sudski ovršitelj i popiše zatečene pokretnine, ali najbolje je da pođete do suda i napravite uvid u spis da vidite o čemu je točno riječ.

    Pa ne može samo tako doć nenajavljen. To ni dobro. A imam i dva psa pa stvarno nebi bilo dobro doć nenajavljen. Ok. Hvala. 

  5. Prije 1 minutu, Borbena7 je napisao:

    Ne, ove odredbe o dostavi putem oglasne ploče vrijede za sve sudske odluke.

    Morat ću otić na sud da vidim ko me ovršuje i kako. Ako kojim slučajem bude na pokretnina kako teče postupak i koliko vremena treba proć da dođu kući i dali šalju kakvu obavijest valjda ne banu samo tako na vrata. I kako to funkcionira u praksi? Samo da napomenem da nemam na sebi ništa od pokretnina ni nekretnina. Jedino stara tv i mob star 4.god.

  6. Prije 14 minuta, Borbena7 je napisao:

    Sukladno odredbama Zakona o parničnom postupku sud Vam je dostavio rješenje o ovrsi putem oglasne ploče, jer Vam ga nije bilo moguće uručiti na adresi na kojoj imate prijavljeno prebivalište odnosno boravište. Nakon 8 dana od dana kada je rješenje o ovrsi stavljeno na oglasnu ploču, smatra se da Vam je uručeno, pa Vam u daljnjem roku od 8 dana teče rok za žalbu na to rješenje. Po proteku roka za žalbu to rješenje o ovrsi na pokretninama postaje pravomoćno.

    Ne mora značiti da je rješenje na pokretnina a? 

  7. , Borbena7 je napisao:

    Imate li primjerak tog rješenja? Kad ste ga zaprimili?

    Poštovana Borbena. Što kad rješenje o ovrsi dođe na oglasnu ploču suda.? Naime ja tu ovrhu nisam vidio kad je poštar donio ni obavijest. Na e građani prije par dana vidio por. i nisam mogao ući u nju. Možete mi odgovoriti? Hvala

  8. Prije 7 minuta, prof je napisao:

    Poštovani Peksa,

    upravo tako ako nema znatnih promjena u bitnim parametrima:

    - prelazak iz profesionalne nesposobnosti u opću nesposobnost

    - rast vojnog dijela mirovine za 20 do 30 % (primjer: rast sa 20 na 50 %)

    Svi drugi parametri su fiksni ali se znatno smanjuje pridodani staž koji djeluje negativno.

    Lijep pozdrav

    OK. Hvala. Isto ću ja i dalje se borit. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija