Jump to content

andrijabandrija

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    andrijabandrija je reagirao na G-man u Prijava za zlostavljanje na radu - čekanje   
    Dva su praktična problema ovdje - "egzotično" kazneno djelo (rijetko u praksi) i ZG (koji je preopterećen).
    Kako vam je Atomic savjetovao, zatražite obavijest o poduzetim radnjama ili možda još i bolje, otiđite do ODO-a i zatražite uvid u spis, jer ovo "šetanje" nema smisla.
  2. Hvala
    andrijabandrija je reagirao na ledena_kisa u Prijava za zlostavljanje na radu - čekanje   
    Na temelju Vaše prijave, kreće se u postupak. U koordinaciji sa ODO-om, policija provodi izvide koje naloži ODO. U fazi izvida, prikupljaju se dokazi i naposlijetku se odlučuje o osnovanosti prijave i podiže optužnica ili se prijava odbacuje, tzv. rješenje o odbačaju. U vašem slučaju se provodi tzv. istraživanje. Ukoliko dođe do optuženja, postupak seli na sud, ako se ne riješi kaznenim nalogom. Rok u kojem državni odvjetnik mora odlučiti je mjesec dana od završetka istraživanja. Taj rok može produljiti dva mjeseca uz obavezno obavještavanje oštećenika i okrivljenika. U vezi statusa predmeta, savjetujem Vam da se obratite nadležnom ODO u radno vrijeme sa strankama (uživo) i da se informirate o predmetu. Uvid u spis možete ostvariti kada budete ispitani. Po načinu odgovora na pitanja koje ste dobili na DORH-u, pretpostavljam da vam je netko davao općenitd odgovore bez konkretnih ulaženja u detalje. Vas može ispitati državni odvjetnik (nekad i sudac istrage na prijedlog ODO), a može i policija na temelju naloga ODO. Svakako, ispitivanje koje "vrijedi" je ono u kojem Vas upozore da će se Vaš iskaz koristiti u postupku i ako na sudu npr. odbijete odgovarati na pitanja i sl. Taj Vaš iskaz se na sudu može i samo pročitati i on vrijedi. Obavijesni razgovor sa policijom se izdvaja iz spisa nakon podizanja optužnice i ne vrijedi u kaznenom postupku. Uglavnom, vrijedi ispitivanje koje se snima kamerom i u kojem ste upozoreni o pravima. Službene zabilješke policije ne. 
  3. Hvala
    andrijabandrija je reagirao na ledena_kisa u Prijava za zlostavljanje na radu - čekanje   
    Također, državni odvjetnik je vezan rokom od šest mjeseci od upisivanja kaznene prijave u upisnik KP. Isto tako, na Vaš zahtjev, dužan Vas je obavijestiti o poduzetim radnjama u roku od dva mjeseca od kada ste prijavili djelo. Na policiji se dobije nekakav papir naziva "obavijest žrtvi kaznenog djela", možete se ravnati po tom datumu prijave. Državni odvjetnik mora odgovoriti u roku od 30 dana. Ako postoji razlog uskrate odgovora, isto Vas mora obavijestiti 
  4. Hvala
    andrijabandrija je dobio reakciju od bushra u Trening   
    Mislim da je u dobroj poziciji kolegica - kao što kaže bovu, trebao bi postojati ugovor o pružanju usluge.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija