Jump to content

mama021034&

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    mama021034& je reagirao na wrritteer u Prevare teleoperatera   
    Plaćajte nesporni dio računa a za sporni dio pišite prigovor. Prvi stupanj,drugi pa i Hakom na kraju ako treba.
    Tako za svaki račun dok se to ne riješi.
    Ako tako postupite,ne smiju vam ukinuti uslugu.
    Pa dok se to ne riješi. Jest da je gnjavaža ali drugog načina očigledno nema..očito idu na sistem ako prođe,prođe.
    Na žalost,nisu jedini.
    Svu komunikaciju sa njima ostvarujte pismeno, preporučeno,da imate dokaze za eventualni sudski postupak.
    Sretno.
  2. Sviđa mi se
    mama021034& je reagirao na wrritteer u Prevare teleoperatera   
    Piše li možda negdje u ugovoru da se primjenjuju "opći uvjeti" blablablah...
    Jer operateri vole imati takve stavke u ugovoru, a te opće uvjete imaju objavljene na svojim web stranicama...
    Mnogi reklamiraju neograničeni internet ali to nije tako...probajte raditi download dan i noć i vidjeti ćete da nije neograničen,
    a to naravno piše negdje u općim uvjetima negdje na njihovom webu negjde na nekom linku...
    Shvaćate ?
  3. Hvala
    mama021034& je reagirao na bovu u Kredit u zastari i pokrenuta ovrha na mrtvu osobu   
    nisi odgovorila dali si šta nasljedila od majke.
    nasljednik vrača dugove ostavitelja do vrijednosti  nasljeđene  imovine. 
    troškovi liječenja  mogu se ubrojati u vračeni dug ostavitelja (ako si  nasljednik). trošak sahrane treba prikazati  kao dug ostavitelja koji je vratio nasljednik.
    navedeno je bitno samo ako si nešto nasljedila (ako si nasljenik). jeli bila ostavinska rasprava? ko ju je pokrenuo ako je bila?
  4. Hvala
    mama021034& je reagirao na drot13 u Kredit u zastari i pokrenuta ovrha na mrtvu osobu   
    Jesi li shvatila što ti ljudi pišu?
    Bez obzira na pritisak, nisi dužna plaćati majčine dugove ako nisi naslijedila nikakvu imovinu.
    Ako si naslijedila, vraćaš dugove samo u vrijednosti nasljedstva.
    Nije problem ako nešto ne znaš, zato si tu i može ti se objasniti da se ne bi negdje zaletjela i plaćala što je trebaš.
  5. Sviđa mi se
    mama021034& je reagirao na Sunčana strana ulice u Kredit u zastari i pokrenuta ovrha na mrtvu osobu   
    Mislio sam da ne mogu biti jasniji, ali???? Nema veze koji dugovi idu na ostavinsku i koji će tamo biti spomenuti! Vi ne odgovarate za NITI JEDAN dug ako je on veći od vrijednosti nasljedstva! Ako sam dobro shvatio vi ne nasljeđujete ništa iza svoje majke, a to znači da ništa ne trebate ni vratiti! Najbolje bi bilo da se odreknete nasljedstva izjavom ODRIČEM SE NASLJEDSTVA na ostavinskoj raspravi! Znači NE MOGU vas nikako ovršiti ako prigovorite na ovrhu na način da izjavite da je vrijednost nasljedstva manja od vrijednosti duga ili da niste ništa naslijedili! Žao mi je ako to ne razumijete a mislim da sam vrlo jasan!
  6. Hvala
    mama021034& je reagirao na Sunčana strana ulice u Kredit u zastari i pokrenuta ovrha na mrtvu osobu   
    Jeste li nešto naslijedili od majke? Tko je vlasnik stana? Prema Zakonu o nasljeđivanju odgovarate za ostaviteljeve dugove do visine naslijeđene imovine (članak 139 stavak 3 Zakona o nasljeđivanju)! 
    Ukoliko niste naslijedili vrijednost veću od vrijednosti duga ne morate ga ni vratiti ali pazite da ne priznate dug (usmeno ili pismeno)! Jednostavno vjerovnicima recite da im niste ništa dužni i da ako misle drugačije nek pokušaju naplatu zakonskim putem! U slučaju pokušaja ovrhe prigovorite da je visina ostavine manja od visine duga! U troškove ulaze i troškovi sahrane!
     
    Mislim da ste krivo shvatili sudeći po poruci na mojem profilu! Znači ponavljam, ne morate ništa nikome vratiti od majčinih dugova jer niste ništa ni naslijedili! Samo ne smijete priznati dug, potpisivati nešto banci ili t-comu! Napisao sam kako da postupite! Na ostavinskoj raspravi se možete odreći nasljedstva (dugova) i samim tim nećete biti ništa dužni a možete i prihvatiti, ali ćete tada morati paziti da vas ipak ne pokušaju ovršiti, tako da prigovorite na takav pokušaj! Još jednom, NE MORATE VRAĆATI DUG IZA SVOJE MAJKE i čuvajte zdravlje! 
     
  7. Sviđa mi se
    mama021034& je reagirao na Sunčana strana ulice u Nasljeđivanje duga po kreditu   
    Ako naslijedite majku (vi, sestra i očuh) naslijediti ćete i dugove, pa i taj dug, ali kuća vam je sigurna zbog najnovijih promjena Ovršnog zakona i neće vam je moći ovršiti jer vam je jedina nekretnina, bez hipoteke i služi vam za stanovanje! Ja bih na vašem mjestu razgovarao sa majkom da svoju imovinu prije smrti DARUJE vama! Na taj način mogli bi se ODREČI nasljedstva (jer imovine više neće biti) a nećete naslijediti ni dugove! Osim toga na taj način biste izbjegli i plaćanje poreza na nasljedstvo! Teoretski vjerovnik bi Paulijanskom tužbom mogao tražiti poništenje darovanja slijedeće tri godine, ali ako u tišini i brzo provedete prijenos velika je šansa da to ovrhovoditelj neće saznati!:hvala:
  8. Sviđa mi se
    mama021034& je reagirao na Sunčana strana ulice u Nasljeđivanje duga po kreditu   
    Ako je tako banka se ne može naplatiti od vas jer nemate obvezu vraćanja dugova svog očuha, a ne mogu ni na nekretnini zahvaljujući najnovijim(jučerašnjim) promjenama ovršnog zakona prema kojima je jedina nekretnina koja služi za stanovanje zaštićena od ovrhe ukoliko na njoj ne postoji hipoteka ovrhovoditelja! Naravno banka može pokušati ovrhu na pokretninama ovršenika koje se nalaze u zajedničkom objektu ili nakon njegove smrti na novcu i imovini nasljednika ukoliko ona nije zakonski izuzeta od ovrhe! Važno je da vi banci ništa ne potpisujete u vezi očuhovog duga, pa ni ne pregovarate o dugu! Neka sve rješavaju sa njim jer je i dug osobne prirode! Ako ste u kontaktu s njim upozorite ga da ni on ne opterećuje svoj dio nekretnine za povrat toga kredita (banka bi mogla pokušati takav pritisak) jer za to sad doista nema razloga!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija