Jump to content

izbjeglica

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

366 pregleda profila
  1. Znaci kod svih je ista prica, ako me i odbiju nema smisla pisati zalbe...ostaje ZOSI i nadati se nekom pozitivnijem rijesenju...ali za sve treba vremena...dok oni to odrade pola nas nece bit na platnom spisku mirovinskog...jer cemo s neba gledat dole
  2. Evo bio sam na tom famoznom prvostupanjskom vjstacenju komisije ministarstva branitelja,lica poznata prica ista, njima zao sto eto ZG neda vise od 20% oni ce napisati 30% APP Niti da su dali priliku nesto reci, uglavnom potpisi par papira..oni salju na drugostupannsko vjestacenje ..ako ne prode zali se...ali ... guraj da ti se podigne omjer rat mir koje pak vjestaci ZOSI..ako treba i u upravnom postupku, hvala i doviđenja. sve skupa 10 min U 10 minuta su skupili moj,vas zivot i rat,,, bojim se da od svega toga nema nista. ni meni ni velikoj vecini u slicnoj situaciji.
  3. najgore je sta nitko ne zna zasto me zovu...a ljekovi se dizu redovno...svaki misec ili dva sam kod psihijatra....vise nju vidam nego svoju dicu...i nikad kraja..
  4. Da na zalost znam da sve to skupa traje,uz njihove najave da od svega vjerovatno nece biti nista,ipak cu ti redosljedom kako si mi naveo podnositi zahtijeve za nova vjestacenja..rekoh da su sanse samo teoretske no kako kazu cuda se događaju,možda se i u mom slučaju dogodi neko čudo.. U svakom slucaju hvala na savjetima i uputama!
  5. U mirovini sam od 2007 godine. Da, imam status HRVI-a. Iskoristiti cu priliku pa reci da sam se raspitao o novonastalnoj situaciji.Naime poziv na vjestacenje prvostupanjske komisije Ministarstva Branitelja je posljedica mog razgovora sa djelatnicom ureda za branitelja Javne Uprave,iako nisam predao nikakve papire i dokumentaciju,ista je nasla shodno poslati moj zahtijev za vijestacenje. ponavljam uz napomenu da se ne nadam nicemu,da sam dobio tih famoznih 20% inavlidnosti i opcu nespobnost.trajno ali da se ispostuje neka procedura i moje pravo za novo vjestacenje,zanimljivo da od razgovora do poziva nije proslo 2 mjeseca,sa datumom vjestacenja skoro 3. a po pitanju omjera RAT-MIR pravnik u HZMO me uputio da podnesem zahtijev preko odabranog obiteljskog ljecnika sa popratnom dokumentacijom pisarnici HZMO pa kad stigne poziv stigne.. ali i on je rekao da cisto sumnja da ce mi se mjenjati omjer koji sad je odreden..na rijesenje koje bude dostavljeno upucen sam da putem svog spec dr Psihijatra svakako podnesem zalbu, sanse su male ali po njemu zna se desiti da ljudima sa ratnim putem,dugogodisnjim ljecenjem i opservacijama poput mene znaju se na nadleznoj komisiji omaci pa da daju u najboljem slucaju omjer 50-50. svakako sad moram odigrati ova vjestacenja ..ne nadam se niccem dobrome..bas me zanima dali je netko nedavno prosao to vjestacenje za omjer i kakva su tuđa iskustva.
  6. Hvala svima na vremenu i savjetima i odgovorima!
  7. omjer mi je 20 rat 80 ostalo. ne razumijem logiku ovih 80 posto MIR kada sam pitao kako takav omjer receno mi je da budem sretan da sam dobio i to sto sam dobio,jer po njima mnogu su odbijeni. Ne bih sad sebe hvalio ni radio budalu od sebe,ali svi moji problemi su nastali u ratu i posljedicno zbog rata,krenuvsi sa agresijom,razvodom braka zbog svoje lude naravi..kao bivsi policajac prolazio sam nekako lišo po pustm prjijavama zbog agresije prema mnogma..uz terapjju i to visegodisnju( jos dok sam bo u sluzb) medikamentma sam umrtvljen.pops mojih djagnoza F je navedena cak u 4 poremecaja..sada sam u fazi da ne mogu biti sa ljudima puka sam totalno da nema ljekova vjerovatno bih se propucao..ovo je mucenje. Zanima me kome se obratiti za povecanje tog omjera...dali ovoj komisiji l je za to nadlezno neko drugo tjijelo,institucija,doslovno sam izgubljen i umoran od svih tih vjestacenja ...usput onkoloski sam bolesnik,ali sam u roku 3 mjeseca uspio rijesiti svoj status ..eto molim savjet sto mi je ciniti...bio bih zahvalan. U pozivu se navodi da prilozim najnoviju med dokumentaciju u originalu i kopiji...kako rekoh nisam trazio nikakvo vjestacenje,jedino sam se informativno raspitao u uredu javne uprave odjel za branitelje za rokove a u svezi eventualnog povecanje invalidnosti. dakle nista nisam predavao ni na HZMO ni ovima iz Min branitelja..ostaje samo opcija da se gospođa koja mi je rekla da nema koristi nista vise traziti nije poslala kakav zahtijev ili slicno...zato mi nista nije jasno. Ali kad je vec poziv stigao i odazvati cu se,zania me iskustva drugih..sto mogu ocekivati,eventualno traziti..kako vidim nista ne znaci veca invalidnost ako je omjer takav kakav je...pa bas me zanima mogu li sada traziti da se taj omjer nekako poveca u korist rata..ako ne...kome se takav zahtijev prilaze. malo sam razduzio skuzajte.
  8. omjer mi je 20 rat 80 ostalo. ne razumijem logiku ovih 80 posto MIR kada sam pitao kako takav omjer receno mi je da budem sretan da sam dobio i to sto sam dobio,jer po njima mnogu su odbijeni. Ne bih sad sebe hvalio ni radio budalu od sebe,ali svi moji problemi su nastali u ratu i posljedicno zbog rata,krenuvsi sa agresijom,razvodom braka zbog svoje lude naravi..kao bivsi policajac prolazio sam nekako lišo po pustm prjijavama zbog agresije prema mnogma..uz terapjju i to visegodisnju( jos dok sam bo u sluzb) medikamentma sam umrtvljen.pops mojih djagnoza F je navedena cak u 4 poremecaja..sada sam u fazi da ne mogu biti sa ljudima puka sam totalno da nema ljekova vjerovatno bih se propucao..ovo je mucenje. Zanima me kome se obratiti za povecanje tog omjera...dali ovoj komisiji l je za to nadlezno neko drugo tjijelo,institucija,doslovno sam izgubljen i umoran od svih tih vjestacenja ...usput onkoloski sam bolesnik,ali sam u roku 3 mjeseca uspio rijesiti svoj status ..eto molim savjet sto mi je ciniti...bio bih zahvalan.
  9. Bračo Jedno obicno pitanje a ciji odgovor bi mi olaksao nadolazecu dilemu Naime dobio sam poziv iz Ministarstva Hrvatskih Branitelja da pristupim vjestacenju. Malo me zateklo jer nisam nista trazo ali ok, da dam samo neke osnovne informacije Dragovoljac 2000 dana borbenog sektora,u cinu narednika,umirovljen kao DVO VP. imam status HRVI 20% trajno opca nesposobnost.. Citajuci sve objave o raznim detaljima u svezi izracuna mirovine omjerima rat mir i slicno. a zbog vjestacenja kojem se nisam nadaomoze li mi netko reci sto ljecnicka komisija min brantelja vjestaci..kako na koji nacin mogu traziti povecanje omjera rat mir...kad civilnog staza imam nekih pola godine i ostatak do 2007. sve vojni staz. kasnije se nisa zaposljavao nigdje.. Ovo pitam jer mi nisu jasne razlike da moj vojnik ima mirovinu 1300 eura a ja imam 720 eura. imam veci duzi staz od njega..ok ima 40% HRVI.Sad je krucijalno pitanje na ovoj komisiji sto mogu ocekivati,sto eventualno mogu traziti...konkretno taj omjer rat mir koliko shvacam odreduje i visinu mirovine...sam postotak navlidnosti ne igra ulogu ili grijesim. stoga molim upucene neki naputak savjet sto mi je ciniti...i kojim institucijama se obratiti da donekle dobijem srazmjerno veci postotak omjera rat mir.. Za povecanje postotka invalidnosti receno mi je da od toga nema nista. da se ne zamaram sa tim zahtijevom.. Pa eto ako netko nesto konkretno zna..molo bih savjet. Sretan uskrs braci po oruzju!
  10. Hvaljen Isus Moje pitanje je sljedom natpisa o inkluzivnom dodatku za razne skupine nigdje ne procitah da se spominju HRVI i iznosi osobne invalidnine pa ako netko zna sta vise molio bih odgovor zna li se hoce li i nama sa statusaom HRVI napokon povecati taj iznos ili cekaju da nas vrag odnese jer 115 kn za 20% je prejadno... Zna li se ista?
  11. Pozdrav svima. Imam pitanje za ljude koji su prosli ili su upuceni u proceduru.Naime sredinom ljeta istjece mi godina dana od zadnjeg vjestacenja ZOSI Split gdje sam drugostupanjskim rijesenjem stekao status HRVI 20% trajno,redovno idem ka kontrole i receno mi je da predam zahtijev za novo vjestacenje sa nadom da mozda podignu postotak..međutim nitko mi ne zna reci kako ide proceduraa,tko me salje na to vjestacenje,osim medicinske dokumentacije trebam li hrpu onih tiskanica ....kome se predaje zahtijev. Molio bih za konkretan savjet onih koji znaju sto i kako dalje. Hvala Lijepa.
  12. Pozdrav svima Evo zbrckanog naslova ali i situacija je takva pa nisam nasao pametniji naslov. Rijec je o gradu Splitu nas 80 i nesto branitelja koji zivimo u gradskim stanovima,mahom smo svi HRVI u raznim postotcima ali velika vecina i dragovoljci a ne ovi cicibani nakon rata.sve ove godine mahom od zavrssetka oluje zivimo u tim stanovima naravno bez pravne osnove..neki su i preminuli u meduvremnu,nikada nam grad nije ponudio ugovor o najmu vec je samovoljno odredivao visinu najamnine. Minismo mogli tu se ni prijaviti ni izvaditi osobne i sva ostala prava koja proizlaze sa stalnom adresom. Svi smo predali paire za stambeno rijesavanje u ov ili onom obliku ali nista se ne događa....ministarstvo branitelja se ubi od posla nam pomoci ali et ne mogu nam nista pomoc. Mi u Splitu smo dobili cestitku gradonacelnika koji je svojom odlukom povecao cijenu najma po m2 na 10 eura...slikovito ja iam uplatnicu na 350 eura...znaci 35 m2 garsonjera,sad zamislite obitelji u vecim stanovima. rekse nam da ako ne platimo idu u Delozaciju iz tih stanova..pa braco draga jel iko ista zna sta bi mogli uciniti ..na koji se zakon pozvati....meni je mirovina 453 eura ja cu krepati od gladi ako ovo bude sveto pismo. Zna li itko nesto suvislo savjetovati?
  13. Pozdrav jenostavno pitanje: Umirovljen sam kao HRVI za stalno.Sa odredenim činom, dok sam radio kao DVO uz placu primao sam i zapovjedni i vojnopolicijski dodatak.na to je drzava uzima oredeni postotak..kod obracuna mirovine gledali su samo čin i godine staža....zania što je sa tim dodacima.uzimaju li se oni u obzir ili poje vuk tovara...moli suvisli odgovor..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija