Jump to content

Dinko73

Korisnik
 • Broj objava

  39
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Kada ste prvi puta dobili rješenje 20% privremeno od drugostupanjske ? Po ovome vjerovatno u 11.mjesecu 2017. U tom slučaju u 11.mjesecu 2020 će biti pune 3 godine da imate privremeni status.
 2. Ni meni ovo nije jasno. Ako može podatak kojeg datuma ste dobili rješenje 20% rvi privremeno i kojeg datuma ste ste drugi put izašli na komisiju na kojoj su Vam ponovo dali privremeno?
 3. Imam 46 godina i u profesionalnoj sam invalidskoj mirovini od 2011.godine. Trenutno mi je mirovina 2737kn . Prošle godine u šestom mjesecu sam dobio 20% HRVI privremeno i od tada dobijam 114,75kn invalidnine. Dobio sam dobru ponudu da idem raditi u Njemačku posao koji je nevezan za struku zbog koje sam dobio profesionalnu nesposobnost i radio bih 3 tjedna pa tjedan kući i tako u kontinuitetu. Bio sam u HZMO kod pravnice da mi kaže koliko bi mi odbijali od mirovine ,obzirom da se u Njemačkoj moram prijaviti ,a firma u kojoj bih radio je iz Hrvatske pa bi mi plaće sjedale na HR račun. Rekla mi je da bi mi odbijali oko 1700 kn i da bih dobivao oko 1000 kn mirovine dok sam u radnom odnosu ,jer imam 15 godina staža ,plus 1200 dana borbenog sektora. Znači dok sam u radnom odnosu nemam pravo na najnižu braniteljsku mirovinu, nego na mirovinu izračunatu prema dosadašnjem radnom stažu. Pravnica mi kaže da mi se to ne isplati ,jer postoji mogućnost da kad dobijem rvi trajno, mogu dobiti opću nesposobnost i samim tim povećanje mirovine. Tome se ne nadam previše i dugo je to čekanja ,a sa ovako malom mirovinom se teško preživljava. Kad prestanem raditi u Njemačkoj, da li ću ponovo imati pravo na najnižu braniteljsku mirovinu i kolika je ona sada za profesionalnu nesposobnost? Jedini razlog zašto se dvoumim o odlasku je bojazan da ne izgubim i ovu malu mirovinu,iako imam status dragovoljca ,pripadnik specijalne policije i liječim se u kontinuitetu od 2008 godine.
 4. U zakonu piše da se skida 1/3 mirovine . I naravno porez na ukupan iznos plaće i mirovine koji prelazi neoporezivih 4000 kn.
 5. Zar se sa profesionalnom invalidskom mirovinom ne može prijaviti na puno radno vrijeme ?
 6. Komisija će ih i sama tražiti na uvid .
 7. Nisu mi jasne ove šifre za ptsp ,t285a i t285d. Koliko znam šifra za ptsp kronični je f43.1 i trajna promjena osobnosti f62. Netko upućeniji će možda bolje znati.
 8. Bili smo u Tvrđi. Meni je doktor sam rekao postotak ,a i znova108 je odmah saznao postotak ,kao što je i napisao. Čudim se da Vam nisu rekli ,ali trebali ste ih odmah pitati. Mislim da možete nazvati na broj koji bi Vam trebao pisati na pozivu i pitati što Vas zanima.
 9. Bila je i doktorica ,ali je doktor vodio postupak, gledao papire ,razgovarao sa mnom i na kraju mi rekao konačni zaključak.
 10. Danas bio na prvostupanjskoj u Osijeku. Prije mene pred PLP ušla šestorica i svi izlaze ljuti ,psuju ,uglavnom popadali. Mislio sam da me kod tog doktora čeka ista sudbina ,ali dobio sam 20% . Sad ostaje čekati rješenje DLP i nadati se da će potvrditi mišljenje PLP.
 11. Poštovani, Ja idem u Srijedu na prvostupanjsku u Osijek pa me zanimaju neke stvari da znam otprilike šta da očekujem. Da li ste u trenutno u mirovini ili ste komisiji pristupili iz radnog odnosa i otkada se u kontinuitetu liječite od ptsp-a ,ako ste s tom dijagnozom dobili 40 % invalidnosti. Ja se liječim od 2009 u kontinuitetu ,a umirovljen sam 2011 ,najniža braniteljska invalidska profesionalna mirovina, dragovoljac sam DR sa 1200 dana borbenog sektora. Unaprijed hvala na odgovoru i lsretno na drugostupanjskoj.
 12. Poštovani! Što znači to povećanje za nas koji smo u profesionalnoj invalidskoj mirovini i primamo najnižu braniteljsku mirovinu? Jel bi to bilo povećanje od 2kn po godini efektivnog radnog staža?
 13. Poslije prvostupanjske predmet šalju u Zg na drugostupanjsku komisiju. Ako dobijete RVI i drugostupanjska potvrdi imat ćete privremenu invalidnost koju bi po zakonu u roku od 3 godine trebali prevesti u trajnu. Tek kad postane trajna možete ostvariti benefite koje donosi status HRVI.
×
×
 • Napravi novi...