Jump to content

DM17

Korisnik
  • Broj objava

    34
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    DM17 je reagirao na G-man u Krivotvorenje potpisa prilikom prodaje automobila   
    Kaznena osuda nikad nije bezazlena stvar, jer može za sobom povući i daljnje posljedice u vidu primjerice otkaza na radnom mjestu (pogotovo obzirom na ovo drugo što spominjete vezano uz njena oca).
    Kod vaše prodaje, o kojem okvirno iznosu pričamo i u kojem vremenskom razdoblju?
  2. Hvala
    DM17 je reagirao na G-man u Krivotvorenje potpisa prilikom prodaje automobila   
    Ne znam što da vam kažem, ako su stvari došle tako daleko da se "prijeti", onda razgovor očito neće uroditi plodom. Opet, zapitajte se koliko vam se isplati da ćete provoditi vrijeme u raznoraznim postupcima, jer tko zna što bi se moglo još izroditi iz svega toga (možda netko izmisli da mu se prijetilo smrću). Ovo je prvenstveno odluka vaše djevojke i ona je mora donijeti. Očajni ljudi posežu za očajnim mjerama, moguće se radi o tome i kod ovih "prijetnji" njene obitelji, a ponekad i vrijeme donese drugačiju percepciju odnosno makne pretjeranu emociju iz perspektive.
    Inače, ova vaša prodaja, osim ako niste prodavali neke enormne količine ili high-end robu, bila bi prekršaj, kažnjiv novčanom kaznom, tako da i nije nešto strašno. A treba je i dokazati, samo riječ neće biti dovoljna.
  3. Hvala
    DM17 je reagirao na G-man u Krivotvorenje potpisa prilikom prodaje automobila   
    Ukoliko je auto glasio na vašu djevojku, onda je ona njegov vlasnik i bez nje, bilo kakvo disponiranje autom nije moglo proći, što bi sugeriralo da je njen otac krivotvorio njen potpis.
    Ovdje je glavno pitanje što djevojka želi? Jer ako krene ovo rješavati pravnim mehanizmima, to bi moglo imati ozbiljnih pravnih posljedica po njena oca. Da se krivo ne razumijemo, ja shvaćam kako se djevojka osjeća, no budući je ovdje u pitanju vlastita obitelj, možda se ovo može riješiti nekim drugim putem.
  4. Hvala
    DM17 je reagirao na G-man u Posudba novaca djevojci   
    Kao što smo već spomenuli - najbolje rješenje je ugovor o zajmu u pisanom obliku na cifru, koju sporazumno odredite. Hoće li zajam biti naplatni (sa kamatama) ili beskamatni, sami odlučite.
    Imate, ako se ne varam, u NN (Narodnim novinama) tipski primjerak ugovora o zajmu za kupiti, pa vam to može poslužiti svrsi.
    Hoćete li se uspjeti naplatiti u slučaju najcrnjeg scenarija - pitanje je odnosno ovisi o tome hoće li djevojka imati štogod od imovine iz koje bi se uspjeli naplatiti. No, to je vaš rizik.
  5. Hvala
    DM17 je reagirao na G-man u Posudba novaca djevojci   
    Može se ići i zadužnicom, a može i kombinacijom dvoje. Stvar odluke vjerovnika.
    Moguće bi čak kombinacija dvoje bila najbolje rješenje, no o tome mogu više reći naši "maheri" ovršnog.
  6. Hvala
    DM17 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Posudba novaca djevojci   
    Zadužnica je apstraktni pravni posao, obično povezan s nekim drugim pravnim odnosom, pa iako se ugovor o zajmu može sklopiti i kao usmeni ugovor, kombinacija obojega  bila najbolja, ali nema zapreke da zadužnica egzistira i bez pisanog ugovora o zajmu.
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija