Jump to content

Crni Slavonac

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Crni Slavonac je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Izdavanje dokumenata za djecu   
    Upravo sam se vratio s CZSS vezano za izradu osobnih.
    Da prenesem ono što su meni rekli u pravnoj službi CZSS, možda može nekome koristiti tko ima sličan slučaj.
    Centar može i ima ovlasti izdati nekakav nalog, riješenje po kojem bi jedan roditelj, podnositelj zahtjeva za osobne ili putovnice mogao dići iste dokumente.
    No, CZSS mora u svom izvješću, suglasnošću navesti razloge zašto jedan, isti roditelj koji je dao zahtjev za dokumentom može i podićii iste dokumenate.
    U praksi oni, CZSS daje takav nalog samo u posebnim slučajevima: Kada se jedan roditelj ne odaziva ili ne odazove Centru, kada je djetetu potrebna hitna operacija, kada jedan roditelj nema kontakte s dijetetom od rođenja djeteta i još ne ispunjava svojeo baveze kao roditelj i još u nekim posebnim slučajevima.
    Navodno, kako CZSS kaze: "Oni se povode interesom djeteta"
    Centar moze odgovarati za svoju odluku ali samo svome ministarstvu, nema pravnih posljedica za njih.
    Budući da sam se ja odazvao i odazivam redovno Centru, izvršavam svoje obaveze kao roditelj Centar nema argument da da svoju suglasnost da isti roditelj podigne zatražene dokumente.
     U mome slučaju drugi roditelj to mora putem suda ishodovati a sud mora saslušati obadva roditelja.
     
  2. Tužan
    Crni Slavonac je reagirao na Željac047 u Izdavanje dokumenata za djecu   
    Klasika, oni malo-malo pa ne dođu, a svoj nedolazak ne opravdavaju...
    Nažalost, Vi ništa nemožete učiniti, jedino prigovarati, a od toga nikakve koristi, to je stvar suda...
  3. Hvala
    Crni Slavonac je reagirao na Ruby_Danderfluff u Izdavanje dokumenata za djecu   
    Ako se ne varam, bez Vaše suglasnosti, supruga će morati pokrenuti izvanparnični postupak gdje će tražiti da sudska odluka nadomjesti Vašu suglasnost, iako sam čula i za slučajeve gdje je sam Centar za socijalnu skrb davao takvu suglasnost, iako smatram da to nije ispravno tumačenje zakona. Centar Vas, dakako, ne može natjerati ni na što, pa ni na davanje suglasnosti.
  4. Hvala
    Crni Slavonac je reagirao na Željac047 u Izdavanje dokumenata za djecu   
    CZSS će saslušati Vas i majku djece i pokušati Vas privoljeti da date suglasnost, (moj savjet Vam je da nedate nikakvu suglasnost iz razloga što se radi o dvojnom državljanstvu djece i nikad se nezna), a ako nedate, uputit će majku da pokrene izvanparnični postupak radi ishođenje sudske odluke koja mijenja Vašu suglasnost, sud donosi rješenje kad sagleda sve činjenice koje idu u pravcu dobrobiti djece, ali, kažem, čisto sumnjam da će takvu suglasnost ishoditi, jer, kako navodite, postoji samo privremena odluka o skrbništvu nad djecom, a radi se o djeci i majki djece koja ima dvostruko državljanstvo, tako da je sve moguće kad ona toliko inzistira na tome...
    Sretno i držite se...! 
  5. Hvala
    Crni Slavonac je reagirao na Ruby_Danderfluff u Izdavanje dokumenata za djecu   
    Sutkinja, po mom mišljenju, neće u brakorazvodnoj parnici uopće donositi odluku po tom pitanju, to će supruga, ako to želi, morati zasebno rješavati. 
  6. Hvala
    Crni Slavonac je reagirao na Rich u Izdavanje dokumenata za djecu   
    Ja sam imao sličan slučaj tokom postupka razvoda. Na snazi je privremena mjera o ravnomjernom provođenju vremena s djetetom. Ja sam dodatno tražio dokumente za dijete zbog posjete rodbini van granica RH.  Prošli smo czss bez dogovora i nakon toga sudski postupak. Sad po toj sudskoj presudi sve djetetove dokumente predajemo zajedno s djetetom.  
  7. Hvala
    Crni Slavonac je reagirao na Željac047 u Izdavanje dokumenata za djecu   
    Da, upravo tako sam i naveo u svom postu, samo što je u konkretnom slučaju u pitanju dvojno državljansrvo (Hrvatsko-Obala bjelokosti), a postoji neko inzistiranje na ishođenju, kako pokretač teme navodi, pa će, vjerojatno, i na tu činjenicu sud prilikom donošenja odluke obratiti pozornost, jer nikad se nezna što se može kriti iza svega toga, može biti sve u najboljoj namjeri (posjeta obitelji isl.), a može biti "svega"...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija